onsdag 24 juli 2024

Kreta Dag 5

I morse var det återigen dags för en morgon prommis och Ulli hade ställt klockan på 6. Jag hade lätt kunnat ligga kvar och somna om men det finns fortfarande lite beslutsamhet i denna gamla gubbe. Antar att Ulli kände samma sak så starkt av henne också. Idag gick vi längs vägen från Samonas där vi bor till grannbyn en bit upp i berget som heter Kampi. Det var en skön och trevlig promenad, inte alls lika svettig som den förra. Det var nästan precis en mil fram och tillbaks och det var tvåhundra höjdmeter upp till Kampi på 600 meter så vägarna slingrade sig på några stället.






När vi kom tillbaks vid åtta var Karma vaken och satt och spelade på sin mobil. Jag och Ulli tog ett dopp i poolen innan vi gjorde frukost. Karma åt sin inomhus då hon har börjat tröttna på värmen men jag och Ulli satte oss ute i skuggan av parasollet. 

Resten av förmiddagen spenderades vid poolen. Tjejen som städar kom förbi oss och gav oss en bunt färska fikon. Kul, jag har faktiskt aldrig smakat färska fikon, bara torra torkade vid Jul. Dom var ju super goda, mycket godare än dom torkade. Karma var ner till poolen en snabbis men ville inte bada. Det har flyttat in en tysk familj i grannhuset och dom har en dotter på ca 11-12år som är helt sjövild i poolen och hela familjen leker högljutt och så det skvätter. Karma blev helt avskräckt och ville absolut inte bada samtidigt som dom och gick upp på rummet igen.


Strax för tolv tog vi bilen för att åka och reka start position om jag ska bestiga en tvåtusen meters topp samt att kolla på utsikten. Det är Konstantinos som har tipsat om fin utsikt vid ett ställe som heter Psychro Pigagi. vi åkte först genom Kampi dit vi gick på morgonen och slogs av jäklar vad långt vi gick. En bit efter Kampi började det verkligen likna trollstigen och vägen slingrade sig uppåt och uppåt med inga staket och stup på sidan. Det kittlades i magen och tjejerna var nervösa. vägen blev gradvis sämre och när vi såg en hiking skylt stannade vi och kollade på lite kartor och på den magnifika utsikten. Vi var då 1000möh. Jag fortsatte även en bit till men vägen blev helt obrukbar och det lutade skarpt då jag var tvungen att backa och vända på den trasiga vägen. Vi körde ner en liten bit och parkerade igen för att ta mer bilder vid en annan utsikt och då kommer en bil med två grekiska unga män nerför vägen i 4ggr vår hastighet. Karma hade till slut fått nog och tyckte det var olustigt så vi körde ner lugnt och försiktigt.







Vid kvart i ett var vi tillbaks till Kampi och stannade till på tavernan där det satt lite greker och snackade och tog en öl i värmen. Vi fick tips om att parkera bilen i skuggan bakom ett träd istället för i solen framför tavernan, Tror dom ville ha sikten fri så dom kunde morsa på bilarna som for förbi. Kyparen var rätt dålig på engelska men dom hade sallad och kanin och potatis. Vi förstod att det var dagens rätt som gällde och det vara bara att ta kanin som ingen av oss tidigare ätit eller förbli hungriga. Vi slog till på kanin till Karmas förtret, men kyparen måste ha känt av att det inte gick hem för han kom förbi igen och sa att dom kunde fixa pasta med tomat och feta ost. Så jag och Ulli åt Kanin med pommes, tsatsiki med bröd och delade på en grekisk sallad och karma pastan samt en varsin dricka. Det var super god mat, smaken var väldigt lik den chicken marsala jag brukar göra hemma och kaninen smakade som en godare kyckling. Salladen var också super god och Karma var helnöjd med sin rätt. Kalaset kostade 43 euro vilket var väldigt prisvärt.   



Vi var hemma igen vid två och återigen var det bad och slapp vid poolen för dom vuxna medans tv spels vampyren satt inne vid AC:n. Tyskarna dök så klart upp igen och röjde så det där lugnet som varit så skönt är lite bortblåst men det är ingen fara. Jag fick ner Karma i badet vid fyra och vi badade en stund och sedan gick vi alla upp till balkongen för att avsluta plumpen. Pappa vann, Karma tvåa och Ulli sist den här gången.


Vid sju så tog vi bilen ner till Stylos för Karma ville gärna äta Souvlaki igen då vi inte hade fixat något kött att grilla så det blev bra. Innan vi skulle åka kunde jag inte hitta tur stenen som alltid ligger i byxfickan på alla våra resor  men som tur är hittade Ulli den under sätet i bilen. Vi gick först och kollade på menyn till den andra tavernan i Stylos men dom hade inte Souvlaki så vi gick tillbaks till den vi åt lunch på i Söndags. Vi var dom enda gästerna och utbudet i menyn var väldigt begränsat. Det fanns olika grill rätter, souvlaki, pork, chicken och lamm och så hade dom pancetta. Karma tog souvlaki, jag och Ulli beställde in en sallad och en pancetta att dela på i tron om att pancettan var samma saftiga goda fläsksida Ulli beställde i Söndags. Det var det ju inte utan det var grillat stekfläska med pommes. Helt ok smak men vi var båda missnöjda, Karma var dock helnöjd med sin Souvlaki. Jag köpte ett kilo honung för 10 Euro innan vi lämnade stället.



Vi var hemma igen vid åtta tiden och vi satte oss som vanligt på taket med en varsin öl och njöt. Vid nio när det mörknat gick vi ner till Karma och tittade på en film tillsammans.




1 kommentar:

  1. Vilka fina bilder ni tar längtar till jag får se dom på er stora filmduk

    SvaraRadera