torsdag 25 juli 2024

Kreta Dag 6

Klockan ringde 6...jäklar jag hade missat att stänga av larmet, men skönt då vi kunde somna om, ingen promenad idag. Vi sov vidare och vaknade runt 8 av en envis cikada som körde värsta solosången vid vårt fönster. 

Vi gick upp och då var Karma redan vaken, 9 timmar räcker för oss alla för en bra natts sömn. Vi fixade frukost och Karma satt inomhus medans jag och Niklas åt på vår uteplats. Det var lite svalare idag kände man men säkert runt 33 grader ändå. Frukosten och värmen och lugnet är fantastiskt vi njuter i fulla drag. Efter frukost och snabbdisk så gick jag och Niklas ner till poolen och njöt av ensamheten och höll tummarna att tyskarna hade dragit med så var det tyvärr inte....dom kom ner i full kareta ner till poolen när vi hade varit där en stund...då var lugnet borta. Helt galen unge måste vara något fel på henne, 12-13år och beter sig som en 5åring skriker och hoppar och skvätter och pappan bara skrattar och mamman sitter och tittar på. 




Vi låg och höll ihop ett bra tag och hoppades på att dom skulle gå upp till slut så gjorde dom det och då hämtade vi Karma som kom ner och badade med oss ett tag, sen gick hon upp igen. Det har kommit ytterligare en familj och mamman i familjen kom ner till poolen och fick ingen plats vid solstolarna då det bara finns 4st MEN det gjorde faktiskt att den tyska mamman sa till sitt barn att lugna ner sig och det blev lugnare bad...äntligen. 

Vi låg nere vid poolen till ca 11.30 och sen gick vi upp för att åka på en tur till byn vid havet som heter Kalivai. Planen var idag att vi skulle äta lunch där, tanka och hämta ut kontanter. Vi åkte runt 12 och var framme runt 12.20 så den ligger ganska nära - det var första gången vi var nere vid havet, det fläktade väldigt skönt och det var uthärdligt trots värmen. Innan vi parkerade vid "public-parking" så åkte vi och tankade, det är ungefär samma pris på bensin här som i Sverige, sen efter parkeringen så gick vi längst stranden tills vi hittade en Taverna vid stranden, perfekt. Dom hade bra meny och alla hittade något som vi ville ha - Karma tog Pork souvlaki, Niklas tog Gyros Chicken (grekisk specialitet lite som kebab) och jag tog fisk igen Seabass. Ingen grekisk sallad denna gång men tsatsiki - vi drack vatten och läsk, summan var på 41 EUR helt ok.








Efter lunchen så gick vi och strosade runt lite och kollade i turist shopparna som fanns där, det var inte hysteriskt turistigt utan helt ok. Vi passerade några hotell och flera tavernor, en mysig by vid kusten. Vi hittade lite saker som vi shoppade, Karma hittade en god parfym, olivolja, olivtvålar, grovsalt med smak och Zeus staty (Han var född på Kreta) som ska in i vårt "rese-skåp". När vi hade gått lite i byn så blev vi fika sugna och Karma hade spottat ett jättemysigt fik vid en å där det fanns gäss och fiskar där blev det perfekt att fika. Det blev 2st cappucino en cola och så delade vi på en chokladkaka med glass. Super mysig by och perfekt utflykt än en gång. 







Efter fikat så gick vi tillbaka mot bilen och sen styrde vi kosan till vårt favorit-supermarket Synka för att köpa kött till ikväll. Som vanligt när vi går in i en affär så blir det alltid mer än vad vi hade räknat med....jäkla gourmander herre gud. Det blev entrecote till ikväll och så hamburgare i morgon och så blev det tydligen 3st grillspett....och dom ska vi tydligen grilla till entrecoten ikväll OM någon blir mer hungrig.....Karma och Niklas äter oss fattiga hahaha. 

Vi styrde kosan mot hotellet och på vägen mötte vi Tyskarna TJOOHOOO dom kommer inte vara vid poolen när vi kommer tillbaka, vilken lycka. När vi rullade in vid hotellet så hade klockan redan blivit 16 - vi lastade in allt vi hade köpte snabbt och sen ner till poolen - Karma hade varit tillräckligt social idag och valde att stanna inomhus i kylan, som alltid - hon har inte ändrat sig, exakt som när hon var liten. Niklas och jag badade en lång stund så skönt att vara själva utan massa liv och stoj - när vi låg vid poolen som kom tyskarna....dom gick direkt mot grillen, dom hade varit och köpt kött. Vi stannade ett tag vid poolen och gick upp vid 17.30.

Vi gick upp och tog en snabbdusch sen blev det plump och drink vid balkongen och sen efter det middags bestyr. Niklas tog över grillen medans tyskarna satt och drack snaps och spelade kort, ungen var inte med så hon var väl på rummet medans föräldrarna fyllnade till vid grillen. 



Niklas levererade som vanligt så sjukt god mat, men som jag anade så var det tillräckligt med entrecote - Karma käkade upp både sin köttbit och grillspettet (helt overkligt) Niklas tog några bitar jag var proppmätt. Det var en otroligt skön kväll, inte hysteriskt varmt och fläktade lite sådär perfekt. Vi gick upp på takaltan som varje kväll med varsin öl (vi gillar våra rutiner) och smidde planer för framtiden - det känns som vi har hamnat rätt nu på våra önskningar och förväntningar så nu börjar planeringen. Vi får se om det ändras under tiden oavsett så ska vi ha samma målbild. 





Runt 21.30 gick vi ner och satte på Röd Drake med Antony Hopkins, vi nöp av vid halva och kollar resten i  morgon. När vi skulle gå och lägga oss ca 22.40 så var tysken uppe och tog ett kvällsdopp, dom hade varit ner till minishoppen flera ggr under kvällen och fyllt på öl-förrådet. Vi gick och la oss och Niklas somnade snabbt men jag blev störd hela tiden av tyskarna som av någon anledning flyttade nån slags möbel då och då...helt otroligt, dom pratade högt och drog möbler?! Dom tystande runt 00-tiden. Vi ska upp och gå i morgon och jag funderade starkt på att köra ett om-möblemang vid 06.00 för att ge igen.  


4 kommentarer:

  1. Ja bästa semestrarna är hemma kvällar , grilla å slippa ” kläuppsig” så har vi kört i Alicante 20 år 😝 med nattbad ✌🏽

    SvaraRadera
  2. Glömde skriva att det va jag Annika som skrev , men det fattade du nog 🫶🏻

    SvaraRadera
  3. Cikadorna slutar man höra efter 2 veckor tills nån påminner en 😝/annika

    SvaraRadera
  4. Hämden är ljuv!

    SvaraRadera