söndag 30 januari 2011

Resan

Vi vaknade tidigt vid 6 tiden och fixade det sista i lugn takt. Ulli lämnade maja på kattpensionatet vid niotiden   och sedan åkte vi till Tyresö för att hämta upp Benke vid 9.50.


Väl framme var vi in och hälsade på Mormor som såg riktigt pigg ut efter operationen, Vi klämde in Benke i baksätet och åkte mot Arlanda. Inget speciellt hände på den resan förutom att Niklas ställde bilen i en kurva och att Karma sov en si så där 30 min. 


När vi kom in på Arlanda var det redan en monsterkö men det tog bara ca 25 min att få checka in. Direkt efter säkerhetskontrollen satte vi oss vid o´learys för att äta lite lunch. vi tänkte att det skulle vara skönt att äta i lugn och ro. Vi väntade på maten i ca 30 min, när ett sällskap som kom en kvart efter oss fick sin mat o vi började få riktigt ont om tid så sa vi till personalen lite grinigt (alla vi var hunger griniga). 30  min innan avgång fick vi till slut vår mat som vi slängde i oss och rusade sedan till gaten. vi fick 15% rabatt. 






När vi  kom in på planet fick vi en chock, vi satt i mittensektionen längst fram emot en vägg så det var iofs mkt utrymme för knäna men omöjligt att sträcka ut benen. Värre var dock att bredvid Ulrika satt en kille på ca 170 pannor som precis kunde pressa sig ner i sätet, snubben liksom vällde över åt båda sidor. dessutom hade han tryck i sig 2st sömntabletter. Sovandes så  välde han över på ullis plats så ulli fick sitta på en tredjedel av sin plats. Mannen till höger var helt rasande och fick till slut flygvärdinnorna att hitta en ny plats åt honom samt att väcka killen så att han kunde flytta ut ett steg o då fick vi helt plötsligt tre säten. skönt det iaf.


Karma var på kanon humör o lekte med andra barn (Lars Erik "Halvfillipin"" ända till kl halv nio ungefär då orken tog slut. vi kämpade i ca 45 min att få henne att somna, och till slut somnade hon. hon fick sova i en och en halv timme. Vi landade en timme innan utsatt tid men vi vann inte mkt tid på det för vi lyckades inte hitta vår taxi chaufför på en timme ändå.


Taxi chauffören kunde inte engelska men det gick bra ändå. det enda underliga var att vi själva fick montera barnstolen han hade med sig. Ulli var väl inte speciellt nöjd med den precis... taxiresan tog fyra timmar och kändes som en evighet. Karma sov nästan hela vägen men Ulli & Niklas fick bara nicka till en halvtimme på slutet. Mkt berodde på hur trafiken fungerar i Thailand, man sitter på helspänn.


Till  slut var vi framme ....



2 kommentarer:

  1. Härligt att "se" att ni kom fram ordentligt!
    Hoppas nu att ni får en toppenhärlig semester! Och för guds skull - låt inte Karma bada i havet!!! Tänk på kubmaneterna!!! *orolig*

    Kramisar från systeryster

    SvaraRadera
  2. Skönt att ni kom fram utan missöden - huset ser ju riktigt mysigt ut.
    Kramar till er alla i teamet!

    Pappa

    SvaraRadera