lördag 28 november 2015

New York 27e November 2015


Vi somnade super jet-lagade vid 21-tiden (Sverigetid 03.00). Sömnen blev sådär under natten, nytt ställe, liten säng ett gemensamt täcke och en AC som drog i gång då och då som lät som en Cementblandare. Niklas vaknade vid 3-tiden och låg halvvaken till 5, jag sov lätt men vakande inte så tidigt. Han somnade om vid 5 och vaknade igen 6.30 då var det tydligen kuckelikuuuu 12.30 Sverige tid. Vi fixade i ordning oss och vid 7.30 gick vi ut på stan det var ju BLACK FRIDAY och vissa butiker hade öppnat vid midnatt.

Utsikt från 20e våningen

Utsikt mot Brooklyn Bridge från 20e våningen
Utsikt mot Brooklyn från 20e våningen
Det var fortfarande lite folk men en del var uppe, vi hann gå in i  ett par affärer innan vi började leta upp ett bra frukostställe. Vi hade blivit tipsade om en hel del från en Leverantör av mig som har hennes son levande här i NY. Hon hade bland annat tipsat om ett superduperbra frukostställe i närheten där vi bor som skulle heta The Cupping Room, vi försökte hitta det men tillslut gav vi upp. Det är svårt att hitta här, allt är lite hemligt det kan vara värsta stället bakom en skitdörr…eller värsta skitstället bakom värsta dörren.
Efter vi hade letat ett tag så gick vi på en bakgata och så tittade jag tvärs över gatan och såg några som satt vid ett fönster och det såg som det var nåt Café eller nåt liknande, jag sa till Niklas han tvekade..nä det är väl ett hotell, eller nåt annat…men vi gick över gatan och uppför lilla trappan och det visade sig vara ett frukostställe, perfekt här fick det bli.
Dom hade en gigantisk meny tillslut så valde jag en Cappucino och våfflor med färst frukt, nötter och yoghurt och Niklas tog också en Cappucino och fransk toast med ägg och bacon. Svingott och supertrevligt var det, litet och gemytligt. När vi gick därifrån så skulle vi ta kort och DÅ märkte vi att vi hade ätit på The Cupping Room hahaha så märkligt…väldigt hemligt ställe men fantastisk bra. Vi märkte sen när vi gick runt att vi hade gått in från baksidan det fanns ytterligare en ingång som var med tydlig, så kan det vara.
Utanför The Cuppling Room
Utanför The Cupping Room
Mätta och belåtna så var det dags att GÖRA STAN. Jag var lite “besviken” jag har ju ett New York i huvudet, myller av människor, puls, hysteriska dårar, rykande avloppsbrunnar…men här var det lugnt och skönt, inte så mkt människor och bilar. VI gick in i massa butiker och det var allt från ingen rabatt till 70% i allt i butiken. Jag var ute efter Sneakers och det var tydligen INGEN butik som ville kampanja det….hemlig överenskommelse , känns det som. NY bor går i Sneakers..dom säljer nog bra som det är ändå. Vi gick till den ena butiken till den andra – märkesbutiker, bland butiker…när det är sånt stort utbud som det är här så är det svårt att ta in allt, man blir liksom mätt, svårt att se något och fokusera. Som vanligt när vi är ute och handlar så är det Niklas som hittar saker att köpa, jag får en block. Men jag hittade en cool Jacka på Guess som jag köpte 50% woop woop. Sen köpte jag en tröja på True Religion och ett halsband på French Connetion. Niklas tog storslam, Jeans och tröja på True Religion och Jacka och tröja på French Connection.
En hederlig gammal brandbil
Fin brandbil
Jag var lite sur att jag inte hittade något bra så jag mer eller mindre tvingande Niklas att vi skulle till Macys alla har ju sagt att det är så bra där, det är där man hittar allt. Så vi tog tunnelbanan till Time Square och BOOM nuså…nu känner jag igen NY jisses..vansinnigt mkt folk, vilken puls. Vi gick först in till Toys´r us det var KÖ in till butiken, det var så mkt folk därinne så vi fick panik. Vi gick ut och vidare till Disney store (Morfar nu får du sluta att läsa Bloggen till Karma, hoppa över det här stycket). På Disney store var det lika mycket folk men vi gav oss inte vi skulle in och köpa presenter till Karma och såklart stod det Frozen på önskelistan. Vi hittade direkt det vi letade efter – En Frozen klänning, Frozen Skor, Frozen tiara och en Frozen “trollerispö”. Det var även Black Friday erbjudande på Disney Store 20% på allt MEN TILL KLOCKAN 11…gahhh klockan var 11.10 när vi kom på det, vi gick till kassan och när vi kom till kön så kom en tjej till oss, “this is for you, you are the last guys that get the Black Friday offer” och så fick vi en träpinne med Janne Långben…haha tackar för detLer vi hann!
Efter Disney Store så var det dags för Macys…ja du vad ska man säga…det var ett av dom värsta reorna jag har varit med om och så mycket folk. Niklas fick panik och börja hyperventilera…jag kunde knappt röra mig men tänkte att jag kollar om dom har Marc Jacobs. Jag hittade inget, fick avsmak av alla människor – det kan ju inte vara värt att vara här för den extra rabatten, vi gick ut därifrån utan att handla något, men nu har vi varit där iallafall.
Vid Time Square
Vid Time Square
Ulli med  Empire State Builing i bakgrunden
Empire State Building i bakgrunden
Efter Macys började vi gå på torsken klockan närmade sig 14.00 och familjen rutin är inte van med sånt… Vi började leta restaurang och det var svårare än vad vi trodde. Gata upp och gata ner gick vi och bara Mc Donalds och nåt Pizza hak hittade vi. Till slut så hittade vi ett kina-hak perfekt..gick in – bara chash gahhhh ut igen och skulle hämta pengar i automaten bredvid, Niklas provade funkade inte…jag provade funkande inte, huvudet hade nu slutat att fungera pga mat-brist så vi fick panik att vi hade blivit skinnade i en automat. Niklas började bli riktigt urladdad, gick på en barnvagn och klagade på att dom körde på honom.. Vi hittade ingen annan lösning än att gå tillbaka till Little Italy som vi var vid kvällen innan. Vi gick dit och gick förbi restaurang efter restaurang tills vi hittade en som verkade bra.
Vi har så mysigt så ...
Vi har så mysigt så
Vi kom in i restaurangen, blev hänvisade längst in vid baren och vad fanns där JO en tv och dom visade NY Rangers mot Boston…3.e gången idag som “det kom till oss”, perfekt ställe jättegod mat (jag pizza och Niklas Kyckling masala). Vi åt och drack och hade det trevligt, bredvid oss kom det in ett tjejgäng (mormor, mammor som var systrar och deras döttrar) som hade kommit till NY för att handla på Black Friday, underbara kvinnor som förde ett jäkla liv.
Den italienska gatan i china town
Italienska gatan i China Town
New York rök ur gatan
Rykande Broadway
Tyvärr så förlorande NY Rangers över Boston med 4-3 då det bara var minuter kvar – usch två förluster dom senaste matcherna hoppas det vänder tills i morgon vi ska kolla på dom. Efter lunchen så gick vi raka vägen hem för att lämna av alla shoppingkassar. Vi stannade till vid receptionen och frågade om vi kunde få ett täcke till, nog för att vi sover i 1.50 säng men varsitt täcke ville vi ha. Dom var snabba och knackade på dörren 5 min efter med ett överkast..ehhh?! När vi var på hotellet så passade vi på att kolla bord på restauranger som vi hade blivit tipsade om, vi fick bort på ett ställde som heter The Standard Grill.
Efter lite vila så var det dags att gå ut igen, ingen ro eller vila. Vi körde några affärer till innan det var dags att gå hem vid  18-tiden, nu skulle vi fixa till oss inför helgens bravader. Vi duschade och provade våra nya inköp sen fixa till och sen i väg vi tog en taxi precis på gatan och sen iväg mot Meat Packing området. Vi kom dit efter ca 12 dollar med taxin. Precis utanför fanns det en skridskobana som folk åkte på och bredvid så fanns det massa schyssta stolar för häng. Vi gick in i restaurangen (trodde vi…) vi hamnade typ bakom allt i köket eller nåt liknande. Gick in genom en dörr och ut i restaurangen….vi det hade kommit helt fel och vår entré blev tvärtom – så vi fick gå igenom HELA restaurangen och frågade nån som jobbade gällande vårt bord och att vi hade bokat bord, då visade hon oss till en annan del hahaha lantisarna hade kommit till stan.
Vi fick vårt bort och en trevlig kypare och en vinkännare och en annan som höll koll på ossLer  det blev både mat och vin och det var fantastiskt gott, när vi satt där så frågade vi en som jobbade där om vart vi skulle gå om vi ville ta en drink – han sa direkt Catch. Så efter maten så letade vi oss fram till Catch. Det var en restaurang och drinkbar i ett, restaurangen på våning 3, baren på våning 4. Vi tog varsin drink och satt på deras tak-roof innan det var dag satt säga hej då och snart godnatt jisses vad trötta vi är…Jet lag är inget att leka med.
Vi tog vår drink sen åkte hem med taxin, så skönt att få komma hem innan 23.00. När vi kom till hotellet så tänkte vi, vi försöker igen med att få ett extra täcke. Vi försökte förklara länge och väl när vi var vid receptionen, ÄNTLIGEN kände det som att hon fattade vad vi ville ha. Efter en liten stund när vi hade varit inne på hotellrummet så knackade det på dörren och då stod det en kille där och höll fram ett lakan…jisses hur svårt kan det vara…vi frågade vad det hette det vi ville ha ett vanligt täcke – jo det heter “Duvet” så nu vet ni alla att ett hederligt gammalt täcke heter Duvet, Inte blanket eller sheet…haha.
Vi är så trötta så när jag satt och bloggade det sista så somnade Niklas i sängen med monsterprillan under läppen…i morgon en ny dag och dår är det LET´S GO RANGERS som gäller.
God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar