fredag 27 november 2015

New York 26e Novemeber 2015

Planet skulle gå 09:15 från Bromma och eftersom vi kommer hem till Arlanda var det inte ett alternativ att ställa bilen på flygplatsparkeringen. Men Morfar ställde upp som skjuts och eftersom vi ändå skulle åka med Karma till Tyresö så passade det perfekt. Men en omväg blev det så vi gick upp halv fem och kom iväg vid halv sex med en yrvaken Karma som ändå var på strålande humör för att få bli ompysslad av Mormor & Morfar i några dagar.

Allt flöt på bra men det var tur att vi var ute i god tid då det var köer till Bromma, Men Morfar fick oss dit i tid. Vi mellanlandade i Helsingfors där vi fick spendera 2,5 timmar innan vi kunde lyfta mot New York. Vi kollade lite i Tax Free affären och tog lite snacks på O’Learys.
Flygresan var på knappt nio timmar och det är enormt lång tid att döda för en rastlös själ men Ulli klarar det bättre. Finnair var riktigt bra med trevlig personal, bra med mat & dricka och allmänt bra service. För 2700:- T/R per skalle så var det en solkar tio poängare.



Roligast på resan var att snegla på det finska tjej-gänget som skulle göra New York och startade stenhårt med smygsupande. Efter lunchen som serverades efter en dryg timme spydde en av tjejerna upp allt hon hade i magen rakt ner i sitt knä. Resten av resan låg hon i fosterställning på två säten. Måste kännas som en perfekt start på resan.

Jag har ju varit här en bunt gånger tidigare och varit med om horribla köer så jag var inställd på det värsta men det gick som smort genom tullen o väskorna stod och väntade bredvid bandet.
Vi tog Airtrain från JFK till Jamaica Station där vi bytte till NY subway mot Manhattan. Det tog totalt nästan precis en timme och tjugo minuter från JFK till Canal Street i SoHo. Det var jättelite folk på tunnelbanan och vid Canal Street perrongen var vi ensamma. Kusligt när det brukar vara sån enorm hets här. Men vi gissar att alla är hemma med familjen och firar Thanksgiving Day som är stort här i USA.

Det tog ca 5 minuter att hitta till hotellet och vi var väntade och incheckade på ett nafs. Rummet är rätt litet med en 150cm säng, lite trångt men då kan man mysa. Vi bytte om snabbt och gick ut för att få i oss lite mat.
Hotellet ligger precis invid China Town och kinamat lät bra tyckte vi så vi gick in i myllret för att hitta en restaurang som kändes rätt. Efter en liten stund kom vi in på en gata som måste vara det som är kvar av Little Italy för det låg ett flertal italienska restauranger bland dom kinesiska. Vi bestämde oss för pasta och blev inkastade på ett mysigt ställe med massa folk. Vi fick till och med fönsterbordet. Vi åt en varsin pasta som var god och en varsin öl innan vi började bli rejält trötta och ville hem till rummet.

Väl på rummet var det nästan omedelbart i säng efter en låååååååång dag på resande fot. Dax att ladda batterierna inför en hysterisk Black Friday i New York. Hoppas vi hittar något fynd….

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar