Äntligen kom dagen D - första resan på 11år barn fria, känns väldigt märkligt, ett stort steg i denna familj. Vi lämnar vårat barn hemma själv och vi åker i väg - en ny era. Benny lämnade jag till min jobbarkompis dagen innan så han har det bra i Skarpnäck när vi är borta.
Klockan ringde 05.00 - vi fixade till oss och lämnade Norra Kopparmora 5.50. Vägen till Arlanda gick väldigt smidigt, förvånansvärt mycket bilar men det rullade. Klockan 07.00 hade vi parkerat på benstocken och var på väg till terminal 5. När vi hade åkt en stund så var det en gubbe på bussen som sa STANNA bussen - han hade glömt sin mobil i bilen så han och frugan fick snällt gå av och gå tillbaka och ta nästa buss, känner spontant jäkla tur att det var gubben som glömde och inte tanten vilket liv det skulle bli då haha.
Niklas hade redan checkat in oss så vi skulle bara fixa bagagetag för att sen droppa väskan på bandet - första försöket gick sådär...bara ett litet pluttkvitto och ingen tag. Gick och fråga en som jobbade och han fixa till och vi skulle gå till en ny automat - då fick vi ut ett boardingkort för en annan människa som skulle till Umeå - helvete vad är det som händer....3e gången funkade det PUST så på med taggen och så lämnade vi in väskan. Genom säkerhetskontrollen där Niklas såklart blev tagen för extra visitation och genomgång av väskan, vi var klara typ 7.15 - planet skulle gå 9.20 så 2 timmar att slå ihjäl på Arlanda, tur att vi har en "gubbe" i familjen som gör att vi inte behöver känna oss stressade att inte hinna i tid :)
Vi gick och köpte kaffe och jos och sen åt vi våra medhavda mackor och ägg - även där gammelvarning, underbart att vi har passerat en åldersgräns där man gör som man vill och skiter i andra. Vi satt och fika och tog det lugnt och bara kolla på alla människor. När det var ca 40min kvar till boarding så var det dags för en flygöl - så vi gick till vår gate och som tur var fanns det en bar där, det blev en öl för honom ingen för mig.
Boardingen öppnade och allt gick lugnt och smidigt - alla kom in i planet fort och vi fick och sitt och vänta på vår slottid, planet gick i tid. Det är en väldigt kort flygtid bara 2.45 och så flög vi in 15min så efter 2.30 landade vi. I flygbussen så stötte jag på en gammal jobbarkompis - världen är bra liten ibland, samma flyg, samma tid, två flygbussar och vi hamnar på samma med typ 1cm emellan.
Väskan kom otroligt snabbt så ingen väntan på den - nu skulle det bära iväg mot hotellet. Det skulle regna enligt alla appar som finns så vi tänkte att vi skulle ta en taxi skulle kosta ca 2-300kr, men det var inget regn så vi tog tunnelbanan istället för 25kr/skallen. Tunnelbanan hade en hållplats på flygplatsen så smidigt, Niklas hade kollat upp hur vi skulle åka - så vi åkte ca 10 stationer och sen bytte vi till ett nytt tåg och då 2 stationer och sen gick vi i ca 600m så kom vi fram till vårt hotell. Otroligt smidig resa ner - vi var på plats runt 12.50 på hotellet. Vi var tidiga och tänkte att vi ställer in vår väska och går ut på stan men dom hade rummet redan klart så vi kunde gå upp direkt på rummet, så skönt.
Jättefint hotell, det var nog top noche när det var nytt - lite äldre men fortfarande otroligt fint, lite sent 90-tal style på mycket av inredningen men jättefina rum, rent och ordning och reda. Sköna sängar och stora rum och bra tryck i duschen och trevlig personal mer än så behöver man inte.
Vi gick ut direkt och letade efter en lunchrestaurang, vi bor i ett område som heter Navigli som är lite bohemiskt och väldigt genuint. Många lyxiga restauranger blandas med turistfällor längs en kanal som går igenom hela stadsdelen Vi var sugna på Pizza och precis vid hotellet så såg vi en pizzeria som såg intressant ut - vi gick in, otroligt fint ställe i ett gammalt hus. Lyxigt men ändå "rufft" - på menyn så fanns hur många pizzor som helst svårt att välja men vi hittade två som såg intressanta ut, beställde ett glas rött och vatten till.
Pizzorna var MAGISKA så jäkla goda och inte alls som i Sverige min pizza kändes som att brödet hade varit inne i ugnen allt annat la dom på efter som tomatsås, mozzarella, parma och sallad. Brödet var tunt tunt och bubbligt och smakade grillat - har aldrig ätit så fräsch pizza i hela mitt liv. Niklas beställde en pizza med rökt skinka och potatis på - hans var magisk. Vi pratade med dom som jobbad där och frågade vad det var för pizzor, hur hade dom gjort. Vi fick en hel historia berättad för oss - pizzadegen gjorde bland annat på källvatten från bergen, allt var egenproducerat från egen gård - allt har dom gjort själva från grunden - det förklarar även priset på pizzorna och dom som besökte stället var "riks locals" 2 pizzor 2 glas rött och en flaska vatten runt 600kr värd varenda krona.
Efter lunchen så gick vi en sväng och kollade av området - tog en runda så vi gick runt kanalerna och igenom olika stadsdelar. Det är lite rufft här och inga direkta lyxaffärer. Hittade några som vi gick in i men inget som vi fastnade för. Efter ett litet tag så stannade vi för en cappuccino och 2st cannoli en choklad och en pistage. Sen gick vi vidare för att sen gå hem på hotellrummet. Vi var båda trötta efter resan ner så Niklas kopplade upp Robinson på vår TV så kollade vi lite och sen somnade vi till - så en liten eftermiddagslur - så skönt!
Vid 18.30 tiden var vi klara för kvällsaktiviteter - vi började att gå ner till vår bar här på hotellet, dom bjöd på en välkomstdrink och snacks, väldigt trevligt. Snacks bjuder dom på varje kväll till dom som tar något i baren. Det var allt från kex, chips till ost, oliver, chark och picklade grejer. Riktigt trevligt. Atmosfären i baren/loungen hade kunnat vara lite mysigare - nu var det gammalt modernt och väldigt ljust - men annars var det trevligt. Vi tog varsitt glas cava och åt lite snacks innan vi skulle gå iväg och äta. Vi hade spanat in ett ställe där som hette Brisket - en barbecue restaurang, man borde nog ha beställt bord men då vi var ute i god tid så chansade vi - inga problem vi fick bord :)
Även här var inredningen cool och ett jättebra ställe som var inne i gamla lokaler - lite rivningslokalstuk som hade byggts om. Mycket trevlig personal och väldigt god mat. Vi fick in en fantastisk brödkorg och fördrink med tryffelost som förrätt som dom stod för. Sen kom maten in - jag beställde ribs och Niklas brisket - så sjukt gott var det, varsitt glas rött till. När vi satt och åt så såg jag på Niklas att han såg lite besvärad ut - han var inte på hugget och åt väldigt sakta, han brukar kasta i sig maten annars. Han hade problem med sin mage och inte gjort nr2 på väldigt länge - det var fullt.....han kände att han knappt fick i en matbit till, så tråkigt - när magen krånglar är det inte så mkt att göra, bara att kapitulera. Vi åt upp vår mat och tog inget efter - när notan kom fick vi skumgodisar, väldigt bra ställe.
Istället för att gå och ta en drink efter maten så blev det hotellrummet - det gjorde inget jag var jättetrött och det regnade ute så en hemmakväll som start på semestern är bara bra. Vi kom hem och laddade upp Robinson igen och kollade, Niklas mådde bättre när han fick lägga sig ner - nu hoppas vi bara att han får göra en leverans inom kort så vi kan gå ut på stan i morgon - det ska inte regna så perfekt väder för en dag på stan. Vi släckte runt 22.30 och somnade på en gång, oroligt sköna sängar!



Inga kommentarer:
Skicka en kommentar