lördag 27 februari 2016

Huay Yang 2016 25 - 26e Februari

Det var en stökig natt för Ulli, vi kom i “säng” runt tolv och hon lade sig på soffan för att katten blixten skulle hålla sig lugn. Han brukar väcka oss mitt i natten för att gå ut men eftersom han ska bo på pensionat när vi är borta så ville vi ha honom inne och inte riskera att han drog iväg på äventyr. Hur som helst så gick det inte att hålla honom lugn och vid två fick Ulli nog och släppte ut honom. Sen tändes lamporna i vardagsrummet per automatik vid 05:20 eftersom det var vardag. Hon fick en stunds sömn igen innan Karma väckte henne strax innan sex. Själv fick jag en ostörd natt och klev upp vid sju.

Hela förmiddagen ägnades åt att fixa allt det sista och vi behövde inte stressa utan kom iväg på utsatt tid vid elva. Det hade varit en stor krock på E-4an men det märkte vi inte av och var incheckade och beställde in lunch på O’Learys Arlanda 12:40, 2 timmar innan avgång. Vi hann precis käka, handla lite taxfree och växla pengar innan det var dags att borda planet.
Flygresan med Norweigan gick bra utan förseningar men herregud vad tio timmar på ett plan går långsamt. Karma var grymt duktig och sov till och med lite utan krångel. Både Ulli och Karma sov några timmar. Själv sov jag ingenting utan såg en bunt filmer och spelade backgammon, Tänkte att om jag inte somnar så somnar jag väl en stund i taxin.

Vi landade innan utsatt tid strax efter sju och det gick som vanligt otroligt smidigt i säkerhetskontrollen och bagageuthämtningen. Klockan åtta kom vi iväg med taxin. Vi delade Taxi med en nyss fyllda 50årig kille som ska ner och träffa en kompis i Huay Yang. Tjejerna somnade omgående och sov nästan hela resan. Jag och Jens som killen heter pratade nästan hela resan förutom en 45 minuter då vi båda blundade in. Taxiresan tog lite längre tid än vanligt då man renoverar motorvägen (Vilket är mycket bra) och vi kom fram till huset först vid ett. Bilresan är även den en 5 timmar lång plåga. Det första vi såg när vi kom till huset var hunden Happy, hoppas han är lika fin fortfarande.

Äntligen framme efter ett hel års väntan och det är ju konstigt att det känns som man var här för några dagar sedan bara när man väl är här. Lars-Åke tog emot oss och vi pratade en stund innan jag och Karma äntligen kunde ta ett premiärdopp i poolen medans Ulli packade upp. Vi var alla hungriga så vi skrev snabbt ihop en inköpslista och åkte iväg med moppen för lunch och handling. Vi åkte direkt till Kritsna för lunch och dom blev jätteglada att se oss. Visst tänkte vi, dom känner väl inte igen oss men när vi väntade på maten kom en av tjejerna fram med sin mobil och visade oss ett kort på Karma taget förra året och förklarade vad dom tyckte hon blivit stor. Det var som vanligt god mat och jag tog en kyckling grön curry, Karma ett ägg och friterade kycklinglår, Ulli räkor i vitlök och så delade vi på en papayasallad.

Årets först pool dopp

Handlingen gjorde vi på Pop Shop och dom verkade också känna igen oss. Börjar gå snabbare år för år att göra den första handlingen då vi vet vad vi ska ha och var i butiken sakerna finns. Enda missen var att dom inte längre sålde den modell av luftmadrasser som vi brukar förbruka. Så vi får leta vidare imorgon.

Snabbt hem igen och vi hjälptes åt att packa upp resten, jag såg till att all teknik lirade med wifi o stereo och sen var det ett snabbdopp innan det var dags att strosa på stranden. Jag lade mig lite i hängmattan på stranden och somnade in bara jag blundade så det gick inte, Upp o hoppa igen så man håller igång till nio.

Stora vågor = mycket snäckor

Karma har hittat något intressant

Temat var små rosa snäckor

Karma provar nya hängmattan

Efter stranden hängde vi vid poolen och tre koma-muppar satt o glodde ut i evigheten. Det var helt omöjligt att ha en konversation utan en massa missförstånd, 45 minuters kass sömn på ett dygn verkar inte vara optimalt för hjärnan. Vi gjorde oss iordning för middag och upptäckte att det var stopp i avloppet så att duscha innebär översvämning (Ringde Lars-Åke om det och ska fixas imorgon). Vi var alldeles för trötta för att göra en avancerad middagsutflykt så vi gick 50m till fördetta Good Morning och numera Mumsa.

Det är en svensk kille och hans thailändska fru som tagit över restaurangen och verkar satsa på att få restaurangen till den nivå som den alltid har haft potentialen att nå. Det var lite gäster och vi pratade lite med ägarna. Jag beställde kyckling med cashew nötter, Ulli en pad thai  med varsin stor chang. Till karma beställde vi en Bussola pizza. När vi fick maten så hade det blivit lite fel och Karma fick istället en pizza med champinjoner och tomat istället för räkor. Inga problem vi petade bort och personalen stekte på lite räkor som hon fick på sidan om. Kycklingen och pizzan var riktigt goda medan Ulli inte var 100% nöjd med sin rätt. Det var i dyraste laget då alla rätter kostade 220 bath och pizzan 250 bath, en liten öl kostade 60 bath vilken är på andra ställen priset för en stor öl, så ett av dom dyrare ställena i byn men samtidigt bästa atmosfären och närmast oss så det blir definitivt fler besök. Ägaren är kite surfing instruktör så eventuellt så kanske jag kan få prova på om vindarna blir mer gynnsamma.

Det blev en ganska snabb middag för Karma var rejält trött och ville sova. Det ville vi allihop och vi var hemma igen vid 19.30 och Karma fick kolla lite film innan hon lade sig vid åtta. Jag satte mig och skrev det här inlägget medans Ulli nattade Karma och nu börjar det bli riktigt svårt att formulera sig.













2 kommentarer:

  1. Skönt att den låånga resan gick bra! Vi längtar dit när vi nu sett bilderna och vi känner igen oss - den underbara stranden, maten, moppen osv. Vi har dagens höjdpunkt på morgonen när vi läser om allt ni upplevt på dagarna därnere!

    SvaraRadera
  2. Förstår att det blir roligare att läsa när ni känner igen er.

    SvaraRadera