måndag 29 februari 2016

Huay Yang 2016 28e Februari

Det blev en sen kväll igår för hela familjen, Karma somnade vid tio och Ulli och jag vid tolv. Natten var bra men vi vaknade kvart i sju av två thaiare som stod och pratade som det lät precis utanför sovrumsfönstret. Jag försökte somna om när dom hade pratat klart men då började en gök eller något vakna till liv och jag gav upp. Ulli hade tryck i ett par öronproppar så hon sussade så gott. Jag gick upp och kollade på hockey istället, Rangers spelade så det gjorde mig ingenting att gå upp själv. Vid åtta dukade jag fram frukost och väckte först Karma och sedan Ulli.

Vi åt frukost i lugn och ro och sedan hann jag och Karma med att ta ett dopp i poolen innan Gim vår massage tjej kom för att arbeta bort ett års muskelspänningar. Hon hade med sig en nagel-målerska som fixade jordgubbsnaglar åt Karma under tiden vi blev knådade. Det är samtidigt underbart som fruktansvärt med massagen, speciellt första gången för året. När hon trycker sina armbågar ner i axlarna så är tårarna inte långt borta. När det var Ullis tur med naglarna så ville hon ha blått med vita blommor, no can do, svart med blommor ? no can do, have brown. okej, brunt med vita blommor, no can do, can do brown. Ja ni förstår, naglarna blev helt rätt o slätt bruna.

Gim med nyporna

Massage och manikyr

Vi var färdiga vid tolv och då hoppade jag och Karma ner i poolen igen men vi alla tre blev riktigt hungriga så det blev ett snabb-dopp. Vi bestämde oss för att ta moppen 200m till Christers, hur lata kan man bli. Men det var tur att vi tog moppen för när vi kom dit stod det en herrans massa moppar på vägen och vi insåg att det var bara att glömma om vi ville ha lunch innan middagsdags. Så vi fortsatte förbi Christers till Karmas stora besvikelse. Hon blev sur som ett bi att vi hade lurat henne och inga förklaringar dög. Vi tänkte äta på maews men när vi var inne vid huvudvägen så fick jag för mig att vi skulle prova en ny restaurang Lars-Åke hade nämnt. Den skulle ligga nere vid Jacks så vi körde ner för att kolla.

Stället hette Pattybank vilket var kul på något sätt. Stället såg inte mycket ut för världen men hade den där speciella charmen vi gillar så vi gav det en chans. Det var ett lyckodrag, riktigt billigt och supergott. Karma fick en riktigt god Bolognese, Ulli räkor och jag kyckling wok. allt med 3st vattenflaskor för 380 bath. När vi satt och väntade på maten kom Christer för att äta lunch. Han förklarade att det var helt galet på hans restaurang så han flydde fältet för att inte vara i vägen och det här var hans favorit restaurang. Så Karma fick svart på vitt att vi inte hade lurats. Karma körde med utpressning att hon skulle få en glass om hon åt upp allt och visst, vi gjorde en deal. Så direkt efter maten styrde vi till glassbaren för en varsin glass och en kaffe.

Utanför Pattybank

Klockan var närmare två när vi var hemma igen och då var det poolen som gällde. Massa lekar och hopptävlingar stod på menyn. Till och med Ulli gjorde sitt premiär dopp för i år och när hon väl var nere i poolen kunde jag slappa lite. Så jag somnade in på en solstol i skuggan medans tjejerna gick ner på stranden och grejade. Vid tre började vi göra oss i ordning med duschning för avfärd till pretchuap festivalen vid fyra.

Karma med sitt finaste hopp

Badkrukans premiär dopp

Taxin kom prick fyra och det var ett välbekant ansikte som körde oss. Resan till Pretchuap tog dubbelt så lång tid som normalt på grund av vägbyggen och vi var framme vid 17 på festivalen. Själva marknaden är ju totalt usel men kul att se. Finns inget vettigt att köpa men Karma köpte en Helo Kitty klocka, en ring och en vibrerande boll av något slag som jag inte har en aning om vad hon ska ha den till. Ulli köpte lite hårsnoddar och sen köpte vi lite thaigodis i form av riskakor med honung som vi gillar. Vi träffade även på gubben som håller på och jobbar runt vårat hus. Han blev jätteglad när han såg oss och presenterade sin familj.

På strandpromenaden i Pretchuap

Galen marknad

Efter en och en halv timme på marknaden blev vi hungriga och bestämde oss för en rekommendation av Lars-Åke för ett ställe som heter Top Deck. På vägen om restaurangen gick vi förbi ett stånd där en kvinna sålde torkad bläckfisk. Karma skulle absolut ha en så vi köpte en för 20 bath åt henne. Dom tar alltså torkad bläckfisk, lägger den över en kolbädd där den blir lite mjuk och krymper och sedan kör dom den genom en räfflad mangel så den blir tunn som papper nästan. Sedan så ska den stoppas i munnen på någon som finner det som en bra ide. Luktar ju helt vedervärdigt men enligt Karma det godaste som finns, Inte ens Ulli kan äta det. När Karma var belåten så gick vi vidare.
Vi kom fram till Top Deck och insåg att det är samma restaurang där vi var med Tam och Bo två gånger för fyra år sedan, Vilket sammanträffande. Det är ett jätte charmigt ställe och personalen var enormt trevliga. Jag beställde en australiensisk biff med pompa och tjejerna delade på en friterad sea bass med fisksås och ris. När fisken kom in såå insåg  Ulli att det inte skulle räcka åt dom båda och beställde även in friterade räkor. Maten var jättegod och vi blev alla mätta och belåtna.

När det var dags att åka hem så ville Karma ha en till bläckfisk som efterrätt vilket hon fick till sin förtjusning. Jag kan för mitt liv inte förstå hur något som luktar så fruktansvärt illa kan vara så gott för en liten tjej på sju år. Vår chaufför var på samma plats han lämnade oss på och vi kom iväg hemåt vid åtta. Vägen hem gick lite snabbare då han undvek vägbygget genom att åka lite småvägar den första biten. Vi var hemma vid kvart i nio och Karma fick kolla lite på film och äta lite ananas innan Ulli gick och nattade henne. Jag satte mig för att fixa med bloggen under tiden och när Ulli var klar så hann vi med ett avsnitt av Farmen på Tv4 Play innan vi gick och lades oss.

1 kommentar:

  1. Hej på er!Man längtar till er när man ser alla fina kort.Här är det 10- så det blir lnget utebad här i dag.Var rädda om er.Kramar till er alla tre

    SvaraRadera