söndag 21 april 2019

Tillbyggnad Vecka 25

Påsklovsvecka och jag skulle precis skjussa Karma till basketlägret i Nacka när Artur dök upp för att demontera golvet på kontoret. Hade han kommit 2 minuter senare så hade han missat mig. Jag hade iofs kunnat låst upp huset från bilen men väldigt konstigt att inte meddela när man kommer, han sa att han skulle dyka upp runt 10-11 då vi pratade förra veckan. Men hur som helst, när jag kom tillbaka en timme senare var Artur borta och samma med golvet på kontoret. Strax före klockan ett kom plattsättaren för att lägga tätskikt på golvet med 5cm uppvik. Han jobbade på i ca 2 timmar. När han var klar så luktade det satan av gummit så jag var tvungen att vädra resten av dagen. Det såg tyvärr ut som om det inte blev så bra vid dörren då Artur inte monterat bort dörrkarmen. skulle det rinna ut mycket vatten så kommer det rinna ut i väggen vid dörrkarmen om dom inte löser det på något sätt.

Kontoret på väg att bli ett våtrum
Tisdag morgon när jag var i Nacka och hade lämnat Karma på basketträningen så ringde Artur och ville komma in i huset, jag kunde öppna ytterdörren åt honom från bilen via appen. När jag var hemma 20 minuter senare så hade han lagt tillbaks nästan hela golvet och var nästan vid dörren. Jag påpekade att det var ett problem med att det kommer rinna ut vatten i väggen vid läckage. Han sa att det inte var hans problem, tror att han menar att det inte var hans fel men jag försökte förklara att hela poängen med tätskiktet försvinner om han inte ser till att det blir tätt runt dörrkarmen. Han tätade till slut med badrumssilikon innan han lade dit golv och tröskel så det blir tätt. Han satte även silikon mot tröskeln och nu finns det ingenstans dom 22 liter vatten kan ta vägen vid läckage. Han monterade även tillbaks lister och dörr. Efter det så monterade han droppskydden till kyl & frys som vi köpte in i helgen. Bosse & en rörmokare skulle dykt upp vid lunch för att fixa diskbänkskåpet och några till småpunkter så Artur skulle vänta in dom för att hjälpa till om det behövdes men när dom inte kommit vid halv två så var Artur tvungen att åka. Varken Bosse eller någon rörmokare dök upp så det blir intressant att se vad som händer på besiktningen imorgon.

Dörrkarmen tätades med silikon
Först dök Bosse upp vid tio över åtta och några minuter senare kom besiktningsmannen. Besiktningsmannen gick igenom alla punkter och antecknade vad som var åtgärdat och inte. Det är lite smågrejer som skall fixas samt att diskbänkskåpet måste tätas. Lösningen med tätskikt på kontoret blev godkänd och även hela entrepenaden blev godkänd och garantitiden börjar gälla från och med idag. Bosse sa att dom skulle komma och fixa alla småsaker imorgon och även hämta husvagnen och resterande sopor. Han tog även färgkoden som vi skall ha på huset och förhoppningsvis kommer målningen påbörjas direkt efter påsk. Vid kvart över tio var allt klart och jag ringde försäkringsbolaget och meddelade att vi fått större hus, priset förblir det samma. På kontoret ser man lite lim rester vid golvlisterna som dom skall åtgärda imorgon så jag kan tyvärr inte flytta tillbaks möblerna förrän det är klart. Efter jobbet åkte jag iväg till posten och hämtade tavlan som skall få pryda köket.

Lite färg i det gråa köket
Artur kom en stund efter nio och började direkt fixa några punkter på åtgärdslistan. Bosse kom vid halv elva och dom skulle fixa diskbänkskåpen men fick ge upp, rörmokaren måste byta en muff för att det skall gå att fixa. Jag bad Bosse att ta hit en annan rörmokare då jag tycker han som gjort jobben hittills inte går att lita på då han gjort allting fel i stort sett. Onsdag nästa vecka skulle rörmokaren kunna komma och förhoppningsvisk ska målningen sätta igång under nästa vecka. Bosse och Artur plockade undan sista soporna och tog med sig husvägnen då dom åkte vid tolvtiden. Vid middagstid var det +20 grader och otroligt trevligt att inviga en middag av grillat på den nya altanen i kvällsolen.

Äntligen har den fula husvagnen försvunnit

1 kommentar:

  1. Vad skönt att ni kan komma in i er vanliga "lunk" utan att ela tiden tänka på nästa steg och ha koll på entreprenaden.GRATTIS! till ert "nya" hus!!!!!!!

    SvaraRadera