tisdag 29 januari 2013

Huay Yang, Måndag 28e Januari

Jag sov som en stock, 13 timmar blev det totalt när vi gick upp vid nio. Ulli fick gå in och lägga sig I Karmas säng flera gånger och till slut blev hon kvar där. Vi gjorde ordning vår frukost som vi alltid kör här nere och består av cornflakes, ägg, yoghurt, rostat bröd, kaffe och juice.

Efter frukost så satte vi oss ute vid poolen och Karma badade medan vi satt och läste I solstolarna. Helt plötslig dyker det upp 6st thaigubbar I uniformer som meddelade att dom skulle installera internet åt oss. Väldigt ambitiöst med så stark trupp och det blev ett väldans ståhej. Men jag var ju naturligvis glad åt att snart få bli uppkopplad. Lars-Åke och Chon dök upp och var så nöjda att dom fixat internet. tydligen var chefen någon släkting till Chon och han var med för att säkerställa att allt gick rätt till. Vi passade på att boka in massage till I morgon samt styrde upp detaljerna runt hämtningen av Sollan o Benke på Lördag. Vi preliminärbokade också en tripp till ön Koh Talou.

Slapp vid poolen

Internet Installation

Firmabilen

Internetligan

Vid ett tiden gick vi över till restaurangen för lite lunch. Internet installatörerna hade också tagit lunch och satt vid bordet bredvid. Karma flirtade med en av killarna och lyckades få hans uppmärksamhet –överlycklig värsta killtjusarenSmile. Vid klockan två fick vi in maten och då var vi alla hungriga. Man får lägga alla krav på service och punktlighet åt sidan här I Thailand, dom kommer in med en rätt I taget så allt kommer inte in på en gång som I Sverige men vi är vana med det nu och har inga problem med det. Vi är ju trots allt I Thailand och inte I Stockholm. Men vi har ofta märkt på våra resor att svenskar inte riktigt accepterar att servicen inte är som hemma vilket är tråkigt.

Karmas Flirt

Efter lunchen gick vi tillbaks till huset och slappade runt poolen och nere på stranden. runt fyra kom chefen för internet firman och sa att det var klart så jag kopplade in den trådlösa routern som står här, kopplade upp datorn och ja, det funkade. Jippey ! Rätt kass fart dock så att streama hockey kan jag glömma men det kan jag leva med. Vi kan blogga, jag kommer åt jobbet om det blir kris och vi kan kolla vad som händer där hemma. När jag hade testat internet en liten stund tog vi moppen till affären för att köpa lite saker vi missat samt lite glass.

Superman dräkten

Utanför affären lägger dom ny väg och här asfalterar man inte utan det är betongväg som dom gjuter på plats. Det var ett jäkla pådrag med betongbilar och arbetare men dom är hjälpsamma och så fort man vill komma förbi flyttar dom på sina grejor. Inne på affären fanns en kolsvart katt som låg på rygg och sov. såg nästan död ut, jätterolig. Efter affären åkte vi till gymet och jag köpte ett klippkort så jag kan springa lite på löpbandet och lyfta lite vikter några gånger här nere. Vi stannade även och köpte lite glass som Ulli stoppade I sin otroligt smarta kylväska…..(ulli kommentar – ja det är smart för man måste äta glassen direkt men nu kan vi vänta tills vi kommer hemSmile)

Roliga Katten

När vi kom hem åt vi lite glass sen fixade jag med bloggen medan Ulli och Karma gick ner till stranden och busade lite. Eftersom vi åt lunch så sent så hade vi ingen brådska till middagen och vi tog det lugnt. När vi gjorde oss I ordning kom det en störtskur men den hann gå över snabbt och när vi skulle gå vid sju hade det slutat regna. Idag hade dom färsk fisk så Ulli och Karma beställde Fisk och Räkor och jag tog en Kyckling med röd curry. Fisken var tydligen fantastiskt god och Ulli var lyrisk. När vi satt och åt kom ett gäng med hundar till vårat bord och Röda hunden Jack blev beskyddande så det blev ett hundbråk under vårat bord. Lite otrevligt med morrande hundar runt benen och Karma blev livrädd. Personalen kom och ena hunden som var aggressiv och inte hör hemma på restaurangen fick en smäll med biljardkön och flocken skingrades. Röda hunden Jack låg kvar och vaktade Karma. När vi skulle gå hittade Ulli små lyktor som satt ihop I ett snöre som såg ut som blommor, väldigt snygga. Hon köpte 2 par. 300 bath totalt. ca 70 kr, kändes som ett kap. tydligen finns dom att köpa hemma för 300kr styck.

Lek på stranden

Bad i poolen

Väl hemma kollade Karma på lite Tom & Jerry innan jag gick och nattade henne. Hon somnade snabbt vid 21.30 och jag och Ulli tog en varsin drink (Campari Juice & Whiskey Cola) och började kolla på serien Mad Men som verkar lovande. Klockan 22.30 var det god natt.

3 kommentarer:

  1. Så najs med lite morgon läsning här hemma i slasket. Nu har ryss kylan gett sej i allafall , men det blir ju genast grått & slaskigt :(
    Så klart Ullis gjorde kap även i Thai :) Härligt!
    Ha det så skönt nu Kram Annika

    SvaraRadera
  2. Hej, vilka fina bilder - ni verkar ha det lika skönt som tidigare. Men - är det bara Nikke som får hålla i kameran??
    Här hemma är det minusgrader och mycket snö så mamma är sugen på att ta sig en tur på skidorna över isen.
    Larsan och Ulla

    SvaraRadera
  3. Nja, Ulli är lite slö med Kameran o samtidigt så är det ingen här som vill se en blek huligan på bloggen. Jag kliver in i matchen när jag fått lite färg :)

    SvaraRadera