torsdag 27 juli 2017

Sommarresa 2017 26e Juli

Jag hade ställt klockan på 7.30 så vi skulle hinna med en lugn morgon innan avfärd. Hela familjen vaknade innan klockan ringde, vi la oss tidigt dagen innan då vi var ganska slutkörda efter Liseberg. Niklas hade bytt säng och sov nu under Karma i hennes våningssäng och vi får hoppas att hans ryggskott inte blir sämre. Just nu går han på smärtstillande dygnet runt.

Vi fixade till oss lite snabbt och sen iväg till frukosten. När Karma och jag bubblade igår så mötte vi ett gäng tonårsgrabbar i poolen, vi  pratade lite med dom – det visade sig att dom kom från Tjeckien och var här för EM i Minigolf (eller VM). Hela matsalen var idag full att förväntasfulla minigolfare från hela världen vilket resulterade i inte så vällagad frukostbuffé. Baconet och äggröran var inte riktigt klart och mycket var slut hela tiden – men det gjorde inget, vi fick i oss bra frukost så vi var nöjda, personalen stressade runt för att hinna med allt. Niklas fick vi igång efter ett par värktabletter – stackarn…han har riktigt ont. 

Efter Frukosten gick vi upp till rummet  - Karma och Niklas fick sitta i sängen och inte röra sig och jag fick riva runt…gick snabbt och smidigt och vi kom iväg enligt vårt tidsschema. Vi skulle träffa Bertil kl 15 vid stugan och då ska vi ha hunnit ätit lunch och handlat på bolaget och mat innan. Vi checkade ut från hotellet 9.15 och sen bar det iväg mot Kalmar som var första stoppet innan Öland.
Resan till Kalmar gick smidigt, vi åkte  mot Jönköping och sen tvärs över landet mot Kalmar på riksväg 27 & sedan 25 på slutet. Karma somnade nån timme i bilen så för henne gick resan snabbt. 

Vi kom fram till Kalmar enligt vår tidsplan 13.00. Vi parkerade på andra sidan muren runt Kalmar denna gång så vi fick gå en bit in till stan, över en å och genom muren superfint. Vi tog första bästa lunchställe som visade sig vara ett fullträff – Karma åt den godaste hamburgaren ever tydligen och vi åt grillad kycklig med fin fina tillbehör. Efter lunchen så styrde vi kosan mot systembolaget köpte lite vin och lite öl och en mot bilen igen. Niklas som har suttit i bilen hela dagen med sin rygg kämpade på…gick bra tack vare smärtlindring.

På väg in till Kalmars jättefina stad
Efter bolaget så gick vi tillbaka till bilen och sen iväg mot ÖLAND Karma var lyrisk att vi äntligen skulle åka över Ölandsbron. Vi kom fram 20min före vårt tidsschema så vi bestämde oss för att handla lite mat (frukost och middag) på den sämsta affären NETTO…jisses så dålig, tänk Lidl stuk fast skitdåligt sortiment. VI fick knappt ihop det vi behövde men vi klarar oss till nästa gång vi handlar. Sen åkte vi till huset – vi var där 15.08. Måste ge Niklas cred till att göra upp tidsplaner – dom är alltid sååå bra…hade jag gjort dom så hade det gått åt helsike och vi hade fått köra 140km/h på slutet för att överhuvudtaget hinna och ta en hamburgare på vägen….


Halvvägs på bron

Bertil som äger huset stod och väntade på oss när vi kom fram. Huset såg precis ut som vi lämnade det fast lite upp-piffning, ny hammock, ny grill och extremt snygg klippt häck. Karma sprang in i huset på en gång och var överlycklig att vara här. Niklas och Bertil stod och pratade medans vi packa ur bilen – både maten vi hade handlat och all vår packning. Niklas kan knappt bära sin snusdosa….
När vi packade in allt i huset så såg Karma att tjejen som hon lekte med förra sommaren Disa var här, hon blev så glad så hon sprang över för att hälsa. Men det visade sig att Disa inte alls kände igen Karma och dom skulle precis åka iväg – vi fick hem en moloken liten tjej…kommer Disa tillbaka så kommer det säkert lösa sig, det har ju hänt en del på ett år så båda tjejerna ser ju inte ut som dom gjorde förra året.


En enorm bagge hälsade oss välkomna

Ett återvändare present väntade oss på bordet
Bertil åkte och vi fortsatte att packa upp. Niklas kom in och kollade in sängarna i stora huset och i märkte ganska snabbt att han INTE skulle kunna sova i dom här sängarna, han hade enorma problem att sova i dom förra året och nu med ryggskott….vågar inte ens tänka tanken. Vi kollade även soffan men även den var för mjuk….då kom jag på – GÄSTHUSET!!! Det finns ytterligare ett hus på tomten som har 2 st sängar, vi kollade där och japp dom var lite hårdare och här skulle han kunna sova (hoppas hoppas) så nu har Niklas fått eget boende på tomten och vi tjejer bor i storbondestugan hahaha.

Jag skulle precis börja bädda hans säng när det kommer en man till huset och frågar om vi har en extra nyckel till huset brevid. Det visar sig att en annan familj bor i ett hus på tomten bredvid och dom hadde låst sig ute….bilnycklar och husnycklar inne i huset när dörren slogs igen…. Dom hade 3st barn som Karma direkt lärde känna en tjej på 6.5år och en kille på 4år och ytterligare en tjej på ca 2år. Karma bjöd in dom till oss och vips så hade vi huset fullt av ungar och Karma visade runt dom och visade sina leksaker. Mamman kom förbi och vi pratade lite – dom hade varit här ett par dagar och ska åka hem på Söndag. Dom gick efter ett tag och har inte kommit tillbaka sen dess så jag hoppas att dom fick tag på en extra nyckel.

Efter vi hade packat upp och bäddat sängarna så åkte vi på en liten tur då vi  hörde av Bertil att det fanns ett Ica Maxi i  i Färjestaden (hur vi nu kunde missa det förra året) vi åkte dit och det var som ett mini-centrum med en hel del affärer och Ica Maxi, tjohooo aldrig mer NETTO. Vi köpte upp det som vi saknade samt ytterligare en lunch och middag så nu har vi lite mat framöver.

När vi kom hem så tog vi en liten prommis i område och allt såg sig likt ut som förra året lite grönare än då – måste ha regnat mer i år än förra året. Sen när vi kom hem så började vi med maten som blev äkta Mexicanskt supergoda Tacos (Inget texmex krams med hokus pokus kryddor utan the real deal). Karma fick Korv och Makaroner. Efter middagen så diskade jag upp allt och sen blev det en omgång Yatzy som Niklas vann. Sen efter det så blev det kvällsfix och Karma skulle lägga sig – som vanligt på  nytt ställe så blir det knöligt att sova så nu är klockan 22 och hon har ännu inte somnat hon som annars slocknar senast 20.30. Vi laddar för en regnig morgondag – vi får se vad vi hittar på då det ska regna hela dagen.


Oras thaimassage still going strong

På väg ut på en liten promenad

Ulli älskar verkligen ekarna här

Karma tog med sig kameran och blev väldigt kreativ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar