måndag 24 december 2018

Tillbyggnad Vecka 8

Natten mellan Söndag och Måndag snöade det lite drygt en decimeter och jag var upp och borstade av och flyttade bilarna på morgonen då takpannorna skulle komma. Men varken lastbil eller byggare dök upp. Byggarna dök upp efter lunch och borstade av taket från snö och lade ut en pressenning. Dom hade blivit inkallade för snöröjning på morgonen och det var därför dom inte hade dykt upp. Pannorna skulle komma på tisdagen istället.

På Tisdag morgon flyttade jag bilarna igen och byggarna dök upp men ingen lastbil. Takpannorna skulle komma på Onsdagen istället då chauffören blivit inkallad till ett annat jobba så dom flyttade istället upp ena fönstret och monterade vindskivor på taket.


På Onsdag morgon kom takpannorna och dom lyfte upp dom på taket med kranen snabbt och smidigt. Dagen gick åt att placera ut takpannorna och fästa plåtar på vindskivor osv. Vid två kom både Bosse och Danne för platsbesök och Danne gick igenom kontrollplanen samt besiktigade arbetet hittills. Han hade inte mycket att anmärka på men tyckte att det saknades luftning på den delen av taket som byggs ihop och Bosse & Artur lovade att lösa det. Sedan mätte Danne noggrant fukten i resvirket och visade Artur hur det måste mätas. Det är för fuktigt fortfarande för att börja isolera och plasta så det måste torka ur.



På Tosdagen jobbade båda fram till lunch. Artur körde på hela dagen men den andra killen skulle åka hem över helgdagarna och drog vid lunch. Jag gav dom varsin julklapp, en kartong med fin choklad när dom tog morgonfika. Dom hann flytta upp det andra fönstret också innan dom var klara för dagen. 



På fredag var det bara artur på plats och han satte 5cm isolering hela huset invändigt samt täckte för dörrarna med papp och ställde in en fläkt som ska stå och blåsa under julen. Han jobbade även lite med taket. 
Nu kommer bygget stå still till den 2a Januari då Artur återvänder. Bosse mailade över en ny faktura på stomresningen som jag ska hinna att betala innan året är slut så vi kan göra ROT avdrag på den delen också det här året. Jag hittade ett fel på fakturan och bad Bosse korrigera den innan jag betalar.



GOD JUL & GOTT NYTT ÅR !!!!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar