söndag 17 februari 2019

Tillbyggnad Vecka 16

Artur är i Polen den här veckan men både Maciek och Elektrikern var på plats vid halv åtta och började jobba. Maciek monterade anslutningen till centraldammsugaren på väggen mot vardagsrummet och kunde därefter gipsa och spackla sista delen i köket. Dom bar ut överblivna gips och OSB skivor så det är bra med plats i utbyggnaden nu. Maciek fortsatte spackla och elektrikern monterade kåporna för spottarna i taket. Han säkrade även upp elskåpet till 25 ampere. Jag ringde och pratade med Bosse då jag vill få lite kontroll över planeringen dom sista veckorna. Vi kommer ju åka iväg tidigt på morgonen den 2a Mars och jag vill gärna att el finns i tillbyggnaden då och jag vill veta hur vi ska göra med möbler och garderober och allt innehåll så att dom kan göra om kök, befintligt kontor och Karmas rum till 2st rum. Ulli sålde Karmas våningssäng så den skall monteras ner på Torsdag då köparen kommer och hämtar den på Fredag.

Gips nu i hela köket

Tallrikar för spotlights i taket
Jag skulle till kontoret på Tisdagen och försökte vänta in Maciek så jag slapp lämna huset upplåst och obevakat men jag var tvungen att göra just det. Jag ringde Bosse innan och försäkrade mig om att Maciek skulle komma idag innan jag åkte. Efter lunch ringde larmcentralen och rapporterade ett nätfel. Strömmen kom inte tillbaks vilket jag tyckte var underligt då killarna vet var säkringarna sitter så jag blev lite stressad men det var ingen fara. Det var jordfelsbrytaren men Maciek såg inte det men hade inte behövt ström då han spacklat hela dagen, Han fick vara utan radio bara. Jag såg ingen skillnad inomhus utan ett lager spackel till bara. På kvällen sms:ade jag en temporär kod till Maciek som han kan använda för att låsa upp huset om vi inte är hemma så vi slipper lämna det olåst.

På Onsdagen körde Maciek på med spackling och började slipa väggarna. Koden han fick fungerade och jag fick en notifiering på min telefon då han gick in i huset.

Maciek fortsatte slipa alla väggar på Torsdagen, ett riktigt hästjobb. Rörmokaren var också på plats och kopplade lite rör som skall till elpannan för värmegolvet. På Torsdag kväll monterade vi ner Karmas våningssäng så hon får ligga på en madrass på golvet nu några veckor.


Rören kommer ut ovanför fördelaren och skall anslutas till elpannan

Så är rören dragna i väggen sett från Toaletten

På Fredagen började Maciek måla väggarna. Färgerna blev lite ljusare än vad jag förväntat mig men det beror antagligen på att det bara är grundfärgen. tydligen blir det lite mörkare när man målar dom sista strykningarna. Dock så syntes alla spackelskarvar väldigt tydligt så Maciek blir tvungen att korrigera och grundmåla igen. Mistral var förbi med sin Lastbil och hämtade överblivet material så det blev lite tommare på tomten men han lastade även av golvklinkers. På Fredag kväll kom köparen av sängen förbi och hämtade sängen, skönt för den tog upp halva köket även fast den var nermonterad.

Första strimman färg

Lite mörkare grått i Köket

Olivgrönt på Kontoret

På Lördag var Maciek tillbaks och spacklade allt igen och städade undan så att det går att lägga golv efter helgen. Han hann inte med någon mer strykning så efter golvet är lagt så får dom täcka golvet och slutföra målningen. Blir tajt om tid då köket kommer på Fredag och nu går det inte att skjuta på mer.

Alla ojämnheter spacklade igen

Städat och redo för plattsättarna

1 kommentar:

  1. Hej vad det går undan, vad skönt att du kunde fixa med koden så att ni slipper lämna huset olåst när ni inte är hemma. Synd bara att Karma måste ligga på golvet ett tag men hon tycker kanske att det är kul?

    SvaraRadera