söndag 24 februari 2019

Tillbyggnad Vecka 17

Maciek kom strax efter sju och meddelade att inga plattsättare skulle komma på Måndagen. Maciek fortsatte slipa det han spacklade på Lördagen. Vid lunch kom Bosse med material och vi gick igenom planeringen inför dom sista veckorna och hur vi gör med alla möbler och saker då vi åker bort. Planen är att Köket är monterat och klart, elen fungerande, kontoret helt klart till på Fredag den 1a Mars. Vi kan då flytta över mat & köksartiklar till det nya köket under fredagen. Vi kan även flytta över möbler och datorer från det gamla kontoret till det nya. innehållet i Karmas rum kan vi också stuva in i det nya kontoret och vi kan låta den stora Pax garderoben på kontoret stå kvar om vi vill. Dom kommer att kunna manövrera runt den och skjuta den fram och tillbaks om vi tömmer den på allt innehåll. Leverantören av bänskskivan undrade när dom kan komma och mäta köket och efter samtal med Bosse kom vi fram till att Tor/Fre nästa vecka fungerar. Dock blir det lite problem då vi kommer vara utan bänkskiva några veckor och diskhon skall ju vara underlimmad vilket gör att det blir svårt att sätta dit den nya utan att bänskskivan finns på plats. Jag kontaktade elgiganten och kollade hur man skulle göra och dom förslog att man behåller den gamla diskhon genom att kapa befintlig bänkskivan en bit och sätter den på plats i det nya köket temporärt.

På Tisdagen dök Maciek, Elektriker och plattsättare up mellan 7 & 8. Elektrikern var bara på plats en liten stund och bytte kabel till luftvärmepumpen som hade varit temporär samt klarmade fast matningen till den nya centralen i krypgrunden. Maciek & plattsättaren hade en livlig diskussion om arbetsytor. Planen var att Maciek skulle måla kontoret men det gick inte då alla maskiner och prylar måste ställas där då plattsättaren lägger golvet då han behöver hela ytan. Vid lunch åkte plattsättaren helt plötsligt iväg och återvände inte, han lämnade en hel hink med fix efter sig och hann bara lägga några rader klinker. Stressande minst sagt då det börjar bli en massa beroenden nu. Golvet måste vara klart så dom kan fortsätta måla. Målningen måste vara klart innan dom kan montera köket och slutföra el installationen. Köket kommer på Fredag och det går inte att skjuta på igen. Maciek jobbade med att stänga väggen på toaletten.

Fyra rader med klinker blev lagt
Maciek dök upp som vanligt på Onsdag morgon men plattsättaren syntes inte till. Jag blev stressad som fan och ringde Bosse till slut vid nio för att höra vad som händer. Han blev lite förvånad men skulle ringa och kolla. Närmare tio dök han äntligen upp och berättade att dom hade haft en jobbig kund på Djurgården men sa att allt skulle vara klart till på Fredag. Maciek gipsade och spacklade det sista i vardagsrummet innan han lastade ett släp fullt med sopor och åkte efter lunch. Vid tvåtiden meddelade plattsättaren att han hade fått slut på plastgrejer som han använde för att rikta upp golvet och han kunde inte fortsätta mer. Som sagt, köket kommer på Fredag men han sa att det ordnar sig.

Väggen i vardagsrummet spacklad

Halva golvet klart
Plattsättaren kom vid åtta på Torsdagen och körde på ända till strax före fem. Han hann sätta hela golvet och foga allt utom dom två sista raderna som han skulle komma tillbaks på Fredag morgon och fixa.

Golvet precis fogat
På fredagen dök plattsättaren upp vid åtta och fogade resten av golvet på någon timme. Innan han åkte igen täckte han hela golvet så att köket kan bäras in och Maciek kan måla. Vid tio kom köket och två killar bar in kök och vitvaror på ca 45 minuter. Vid lunch ringde jag Bosse för att kolla om allt gick enligt plan och han lovade att det skulle göra det. Bosse sa att Maciek var på väg ut sa han och han dök up strax efter samtalet. Han var tvungen att göra om ena väggen på Toaletten då rören stack fram lite så att han var tvungen att lämna hål i gipset. Dock accepterade inte plattsättaren det så det måste åtgärdas innan han kan börja med toaletten.

Bara två rader kvar att foga

Köksgolvet klart och redo för stommar och vitvaror

Hela köket och alla vitvaror i en hög i mitten av golvet
Maciek var på plats på Lördagen och grundade kök och kontoret en gång till. När han hade åkt var jag och Ulli ut och kollade på väggarna och man ser tydligt skillnad där det är spacklat under och direkt på gips. Vi kollade dock med en kompis till Ulli som är målare och han sa att det är normalt. Bara det är jämt så kommer det se bra ut när han stryker på den riktiga färgen. Vi hoppas det stämmer. Jag var ner under grunden och drog rören för det nya uttaget till central-dammsugaren och kopplade in allt igen så att vi kan dammsuga, Det gick jättebra. På eftermiddagen hörde elektrikern av sig och frågade om spotlights, vi hördes fram och tillbaks några gånger och vi hittade till slut ett par på nätet som vi gillar och efter att ha kollat priser så sa han att jag får dom billigare om jag beställer dom själv än att gå genom honom så jag beställde 14st för en summa på 5900:-.
Vi har även beslutat oss för att anlita en besiktningsman och jag trodde att jag var för sent ute men drog ett mail till killen jag hade kontakt med i Oktober. Jag fick svar en 20 minuter senare att han kunde hjälpa oss och vi ska höras på Måndag om detaljerna.

Man kan tydligt se var det är spacklat

Man ser spacklingen även på kontoret
Maciek kom även på Söndagen vid 12 tiden vilket tydligen är väldigt ovanligt. Dom vägrar normalt sett att arbeta Söndagar. Han målade kontoret, både tak och väggar med en riktig strykning och målade hela köket också, han gav sig inte förrän i tvåans Bingo Han sa att han får se imorgon hur det ser ut men han tror att det behövs en strykning till på väggarna.

Stor skillnad på grundfärgen kontra den riktiga. tack och lov blir det mörkare.

Mörkare som sagt, det kommer antagligen bli mörkare i köket också.
Mycket trevligare färg

Japp, kommer att bli mörkare i köket också
Bygget har gått bra och vi har kunna levt ett normalt liv under tiden och jag har kunnat jobba hemifrån men nu vill vi att det ska bli klart snart. Börjar känna mig riktigt sliten av alla detaljer att tänka på och oroa sig för.

1 kommentar:

  1. Skönt att ni börjar se slutet på byggnationen så att ni kan leva ett normalt liv igen. Vilket snyggt golv-det ser jättefint ut och vi är så nyfikna på slutresultatet.

    SvaraRadera