söndag 25 maj 2014

Barcelona Maj 2014 Hemresan

Klockan ringde tio I fem vilket kändes rejält tidigt då vi somnade ca halv ett. Det var ett jäkla liv utanför vårt fönster på Ramblan. Bilar som tutade, folk som skrek och fyrverkerier. Vi antar att det var Real Madrid supportrar som firade vinsten I Champions League. Det var så klart väldigt störande men på något sätt lyckades vi somna ändå. Vi hade packat innan vi lade oss så det var I stort sett bara att dra på sig kläderna och ta med sig väskorna.

Flygbussen gick från Plaza Catalunya 05:30 5min bort och tog ca 20min till fygplatsen utan några överraskningar. Incheckningen gick smidigt och så fort vi passerat säkerhetskontrollen så tog vi en kaffe och delade på en baugette. Ulli köpte en fin väska på flygplatsen till Solveig som tack för hjälpen med Karma och Morsdagspresent i kombination.

Flyget gick I tid prick 08:00 och tog bara 3tim och 10 minuter. Väldigt konstigt att det tog hela 40 minuter längre på nedresan. Ulli somnade direkt och sov hela resan medan jag fick en timmes sömn I början och satt och tittade ut på landskapet resten av resan. Hade fönsterplats och det var molnfritt I stort sett hela resan. Alperna var speciellt intressant att flyga över och se glaciärer och snötäckta bergstoppar.

Vi landade som sagt 11:15 på Arlanda och allt gick supersmidigt och vi satt I bilen 30 minuter senare på väg till Benke & Sollan för att hämta upp Karma. Tio i ett var vi framme och det var härligt att få krama knärtan som också hon var jätteglad att se oss. Jisses vilket väder ni har haft här hemma. Mycket varmare än vi har haft det, brukar ju inte vara så när man far söderut men mig spelar det ingen roll, tror dock Ulli hade uppskattat mer sol och värme.

Vi stannade en timme på lunch och lite datasupport innan vi åkte hemåt, en snabb stopp på Konsum och sedan var vi äntligen hemma. Karma blev jätteglad över sina presenter.

 

Reseutvärdering

Barcelona är ju verkligen en underbar stad som har allt. Kultur, nattliv, Shopping, sol & bad (Normalt sett). Dom Gotiska kvarteren är jättemysiga att ströva runt i och man tröttnar inte trots att det är väldigt turistigt. Däremot var La Raval mycket billigare och hade mer roliga affärer. Överlag så är det rätt dyrt I Barcelona och speciellt om man håller sig till turiststråken men vi åt både billigt och dyrt så det kan variera stort. Resans absoluta höjdpunkter var Flamencon 2a kvällen och Fotbollsmatchen med spanjorerna sista kvällen. Sedan gillade vi att promenera från Parc Guell till stan trots att det verkligen slet på kroppen. Guidade cykelturer var också att rekommendera trots att man kände sig lite fånig men det var oerhört trevliga och duktiga chaufförer. Spanjorerna i Barcelona är väldigt trevliga överlag och dom flesta turister man stöter på är också öppna och trevliga. Så ingenting negativt att säga förutom att det då kan vara lite dyrt.

Jag vill passa på att tacka Benke, Sollan, Larsan, Ulla & Ulli för en fantastisk 40-års present och synd att ni inte var med allihop men vi ska ju snart göra ålandsbåten ihop vilket ska bli grymt kul.

1 kommentar:

  1. Vilken härlig reklam du ger för detta land.Karma passar i sin fina klänning , kan tänka mej att hon blev glad.KRAM på er .um

    SvaraRadera