onsdag 3 augusti 2016

Öland 2016 - 2a Augusti

Så var det dags för vår första semesterresa i Sverige!

Vi steg upp innan sex för att försöka komma iväg med bilen vid 06:20 så att vi skulle hinna ner till High Chaparal innan öppning vid tio. Vi var några minuter sena och behövde vända för att jag glömt en grej så totalt var vi en kvart efter schemat när vi kom började lämna värmdö. Det var lite trafik hela vägen och det gick verkligen smidigt att köra. Det tog nästan precis 3,5 timmar och vi var framme några minuter efter tio. När vi kom fram var det redan fullt med bilar och en rejäl kö vid entrén. Vi har inte sett regn på veckor och haft högsommarvärme senaste veckorna men nu blev det andra bullar. Kallt som satan när vi klev ur bilen och regnet hängde i luften. Våra fördommar om svensk semester verkar infria sig direkt.

Vi hade hört av ett par kompisar för några dagar sedan att det inte skulle vara så bra på High Chaparal så vi hade inga större förväntningar men samtidigt så peppade vi Karma så att hon skulle få en bra upplevelse även om vi tyckte det var dåligt. Så fort vi kom in så var vi alla lite hungriga och tog lite brunch i form av pannkakor innan vi skulle utforska parken.

Karma kollar in en Tipi i indianbyn


Pappa provade yxkastning

Någon sett denna skurk ?

Karma stortrivdes verkligen

Redan vid pannkakorna slogs vi av att det kändes billigt och det visade sig att det var humana priser på allt i parken, tror dom är smarta och tjänar på det i slutändan. Vi hann med en massa roliga grejer på dom sex timmarna vi var där. Såg indian show med riktiga cree indianer, såg en fantastisk western show som var imponerande välproducerad med stuntmen o hästar, åkte tåg, tog familjefoto ala westernstyle, åt lunch i mexico by, kastade yxa, klappade hästar, kollade på bisonoxar, åkte dilligens, vaskade guld. Karma köpte en pistol med hölster, en hatt och en sheriffstjärna.

Tjejerna vaskar efter guld

Karma var för lång för att rida ponny, men fick klappa

Strax innan westernshowen

Fantastisk westernshow(skådespel)

Nyinköpt pickadoll


Ny sheriff i stan

En nöjd cowgirl

Lika nöjda föräldrar

High chaparal är verkligen ett fantastigt ställe, otroligt prisvärt och och snyggt ordnat med alla detaljer. Vi hade alla tre en toppendag och trots lite kallt och några regnskurar så ger vi stället högsta betyg. Vi fick höra att dom medvetet plockat bort spriträttigheterna vilket vi uppskattade, Fulla uttråkade mammor/pappor har inget att göra på ett familjeställe. vi kommer definitivt återvända.

Vid 16:30 var vi klara och åkte till Växjö för övernattning på ett hotell mitt i city. Middag ingick i priset men tyvärr var det bara fisk till huvudrätt så det fick vi skippa pga mig. Vi fick ett stort härligt familjerum med tre sängar. Vi hittade ett ställe ett stenkast från hotellet som hette Umami där dom hade fusion hamburgare på menyn. Fantastiskt mat, bland dom godaste burgare vi smakat men lite struligt personal. Kanske sommarjobbare? Jag tog en mexikansk/koreansk burgare och två öl medan Ulli tog en ceasarburgare. Karma var inte nöjd med sin burgare och vägrade äta. Vet inte hur man botar kräsna ungar, hunger kanske ?

Efter middagen stannade vi på ica för att köpa lite vatten och snarra för en filmkväll på rummet helt möra som vi var alla tre. Efter att ha borstat tänderna med kortisonsalva (misstag förstås) så släcker jag lampan nu vid 23 när tjejerna ligger o sussar.

1 kommentar:

  1. Ni verkar ha haft en riktig toppendag i Småland.Kul att Karma tyckte det var bra där.

    SvaraRadera