lördag 6 augusti 2016

Öland 2016 - 6e Augusti (Hemresan)

Ulli ställde klockan på åtta men steg själv upp en stund tidigare för att börja duka fram frukost. Jag vaknade av skramlet efter en stund och slet mig upp efter ännu en rätt värdelös natt. skippade täcket och sov med bara påslakan och sov lite bättre men trångt och oskönt ändå. Efter frukosten så hjälptes vi åt att slutstäda. Vi dammsög, gjorde rent badrummet, torkade bord och bänkar, skakade mattorna, gjorde rent grillen och ställde allt i ordning.
Vi var klara 09:45 och Karma hann säga hejdå till Disa ett par gånger innan Johans syster kom för att "checka ut" oss prick tio som överenskommet.

Vi kom iväg några minuter över tio och det rullade på bra. Vägen mellan Kalmar och Norrköping är ju seg som attan men det var lite trafik och gick bra ändå. Vid Söderköping var det panik för mig att hitta en toalett och vi tog ett snabbt beslut att stanna och äta lunch på Frasses hamburgare. Klockan var då halv ett och perfekt för lunch, dessutom låg det en shellmack precis bredvid och vi skulle behöv tanka, så det blev klockrent. Från Söderköping var vi snabbt ute på E4:an och då rullade det på i bra mycket bättre tempo, fortfarande lite trafik. Vi var lite oroliga att det skulle vara köer i Södertälje men icke, märkte inte av någonting alls.

Vid tre var vi framme i mölnvik där vi stannade till på ICA för bunkring av middag & frukost. Tio i fyra var vi äntligen hemma och det är konstigt att det alltid är så himla skönt att komma hem. oavsett hur bra resa man haft eller hur länge man varit borta så är det så skönt. Vi packade upp och började omedelbart marinera fläskkarrén som skulle bli basen till kvällens middag.... TACOS !!!!

Vi har haft en rolig liten mini roadtrip i Sverige. High Chaparal var över förväntan och rekommenderas verkligen. Kul att även göra ett stopp i Växjö även fast vi inte såg så mycket förutom en liten promenad genom centrum och åt fantastiska burgare. Kalmar såg vi inte heller så mycket av förutom lite av centrum men verkar vara en väldigt fin stad men skön puls. Öland som man hört så mycket om var också bra. Djurparken var jättebra för barnfamiljer och prisvärd. Borgholm var en besvikelse och inte alls som jag förväntat mig men Ärleklinta var fantastiskt att se, vilken otroligt plats. Stugan vi hyrde var suverän (förutom sängen) och låg verkligen perfekt placerad i ett mycket mysigt område med nära till allt. Mer än lyckad resa med andra ord men vi kunde haft bättre tur med vädret, men så är det väl att semestra i Sverige och orsaken till att vi alltid tidigare satsat på bättre odds till solchanser runt medelhavet på sommaren. Inte alls otroligt att vi gör en liknande trip nästa år, vi slogs av att det bara var runt 20 mil från Värnamo till Helsingborg och Dannmark. Så vem vet, det kanske blir wienebröd med chokoläde till frukost nästa sommar.


1 kommentar:

  1. Ja Danmark är inte fel, men glöm inte att det finns otroligt mycket att se och uppleva i gamla Sverige oxå! Roligt att ni tyckte att det fungerade bra med en mimisemester - varför inte prova norrut?

    SvaraRadera