lördag 25 februari 2017

Huay Yang 23e-24e Feb 2017

Så var det äntligen dags att få åka till Thailand igen. Allt gick smidigt med packning och avfärd och vi checkade in lite drygt två timmar innan planet skulle lyfta vid 14:35. Vi körde den vanliga proceduren med en burgare och en öl på O´Learys, lite tax-free och sedan var det dags att borda planet.

I avångshallen träffade jag på en gammal kollga med familj som skulle till Florida. När vi skulle borda planet så träffade Ulli på en gammal kollega med dotter som också skulle till Thailand och strax innan vi skulle lyfta så visade det sig att ytterligare en gammal kollega till Ulli satt på raden bakom. Verkar vara populärt att åka till värmen den här årstiden i våra kretsar.
Flygresan gick jättebra och Karma var grym, inte ett gnäll och somnade sista timmen. Bra mat och service och toppbetyg till Norwegian. Kaptenen lyckades till och med flyga in en hel timme på grund av gynnsamma vindar så vi var en timme tidiga i Bangkok och landade halv sju istället för halv åtta.



Väl framme i Bangkok var vi ute i ankomsthallen fort som alltid. Tyvärr skulle vi dela Taxi med en man från sverige som kom med ett annat flyg och han skulle ha landat tio minuter tidigare än oss. Men hans flyg var försenat och tydligen hade dom helt andra vindar från Helsingfors så han kom till slut ut till ankomsthallen en och en halv timme efter oss, så gick det med den inflygningen.

När vi skulle till taxin uppstod komik på hög nivå när vår familj och chauffören fick plats i en hiss och vår med-resenär som heter Bertil fick hoppa in i den bredvid. Chauffören som absolut inte kan engelska lyckades förmedla till Bertil att vi skule upp en våning när vi i själva verken skulle till bottenvåningen. Till saken hör att hissarna var genomskinliga och inte riktigt har samma logik som i Sverige. Om man skulle ner så hände det att man både åkte upp och ner några gånger innan man hamnade rätt. Så vi mötte Bertil ett par gånger innan vi klev av på bottenplanet och sedan var han väck. Det slutade med att Ulli fick springa upp i trapporna och fann honom till slut på plan 5 och kunde lotsa honom ner till oss andra.

Skönt att få sätta sig i bilen för en 4,5 timmar lång resa ner till Huay Yang, NOT ! Karma, Ulli och Bertil somnade ganska omgående och jag en stund efter. Dock vaknade jag vid 12 tiden och var kissnödig. Vi borde vid den tiden varit förbi Hua Hin men jag kände inte alls igen mig och kollade på google maps var vi befann oss. Till min förskräckelse var vi på landsbygden inte alls långt från Bangkok. Vi fick senare reda på att det var omfattande poliskontroller på motorvägen som orsakade massiva köer och det slutade med att vi fick spendera 6 timmar i taxin.  Planen att äta lunch på Kritsna fick ändras och det blev en mackadonk på vägen istället. Huga!!!!

Det var fruktansvärt skönt att få kliva ur taxin vid tre tiden och ca 22 timmar efter vi lämnat vårt hus i Sverige. Men då kom nästa lilla chock, Bakom vårat hus har dom smällt upp ett flertal hus som blir ett komplex. Bye bye till ensamheten som gjort den här platsen så värdefull för oss. Det kanske för med sig något annat gott, det får tiden utvisa men jag är inte hoppfull till att det ska vara till det bättre för Team-Magnusson. Lars-Åke var på plats och välkomnade oss och berättade att en rik Bangkok-bo köpt upp allt runtomkring utom just Lars-Åkes hus och det ska bli en resort. Som TUR är så är det inte klart än och vi får vara hyfsat ensamma även denna säsong.

Karma och jag tog ett snabbdopp och packade sedan upp det viktigaste innan hela familjen tog moppen till byn för inhandling av basvarorna. På vägen hem stannade vi och köpte frukt vilket ulli EFTER inköpet upplyste mig om var onödigt då det stod en skål med färsk frukt i huset då vi anlände. Man kan faktiskt nämna sånt innan och även fast det ser ut som att jag har tittat på en fruktskål så betyder det inte att min hjärna har registrerat den informationen och speciellt inte efter 1,5 timmar sömn. men nu har vi ju mkt frukt iaf.

När vi kom hem så var klockan nästan fem så tjejerna hann bara gå ner på strande och kolla lite innan vi hoppade in i duschen en efter en. Vi bestämde oss för Kritsna och det var så gott med Thai mat och en chang. får se hur länge den känslan är kvar hos mig. Ulli tog räkor i vitlök med ris, jag kyckling o cashewnötter  med ris och Karma chicken nuggets med pompa. Vi delade även på en papayasallad och en glass med mango till efterrätt. Några klunkar in i ölen blev både jag o Ulli lite sega i kolan och det var lite osammanhängande samtal. Tjejerna på Kritsna kände igen oss och välkomnade oss så hjärtligt och Karma fick ställa upp på en del kramar som vanligt. När vi fick in desserten så dök Lars-Åke, Chon, Håkan och hans fästmö upp men vi var ju så tidiga o snabba så det blev ingen gemensam middag denna kväll.






Det blev moppen hem istället och Karma kollade på lite film innan hon lade sig, Ulli satt och tjatade på Karma att lägga sig då ulli själv var helt kraschad men Karma som sovit mest och bästa hade ingen brådska så det såg lite kul ut därifrån jag satt och bloggade med Ullis huvud som for som en jojo.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar