söndag 26 februari 2017

Huay Yang 25e Feb 2017


Niklas vaknade först avalla runt klockan 7 (svensk tid 02.00) vi gick och la oss runt 21 tiden igår – jag var helt körd…orkade inte gå upp vilket var dumt, hade varit nog varit bäst för när jag gick upp vid 8.30 var jag ännu värre…sovit lite för länge så jag var helt mosig tog flera timmar att vakna till. Vi väckte Karma samma tid och hon hade sovit över 12 timmar, även hon var svårstartad.

Frukosten är helig för oss, bästa tiden – vi äter mango, och rostade smörgåsar (som vi aldrig annars gör) kaffe, musli, juice – såååå gott. Efter frukosten så var Karma vansinnigt badsugen så det var bara att vara snabb som sjutton med insmörjning sen var det bad för hela slanten. Badade säkert över en timme. Sen så gick vi ner på stranden och då såg vi att en tjej i Karmas ålder fanns lite längre bort – vips så stack hon iväg. Tjejen hette Stephanie och var 9 år och hade varit här i 8 veckor med sin mormor och morfar. Hon har gått i svenska skolan, nu är det sportlov en vecka och sen åker dom hem. Tjejerna verkade klicka för hon kom aldrig tillbaka så jag gick för att kolla läget – då fick jag en trevlig pratstund med hennes Morfar och Mormor. Niklas kom efter ett tag och pratade lite han med – efter ett tag var det dags för oss att åka iväg och äta lunch och fixa kontrakt med moppen. När vi gick tillbaka till huset så ser vi en tjomme sitta och greja med vår moppe….vi fattade inte ett smack. Det visade sig att någon att sett att vår moppe hade punka och dom hade ringt till Chon som i sin tur hade sett till att en mekaniker hade kommit till huset för att fixa det – snacka om service, och vi hade inte ens en aning om att vi hade punka – 150bath kostade det (ca 40kr) personlig service laga punka vid huset, super!

Karma & Stephanie gör simhopp

Här blir punktering lagad utan att man ens vet om punkteringen själv

Vi åkte iväg för att äta lunch. En av våra favvoställen för lunch är Christers som är nästan brevid vårt hus – tyvärr är det nedlagt i år, vi vet inte riktigt varför men tråkigt är det. Vi blir nu tvugna att åka iväg en bit. VI styrde kosan mot Dolphin för att leta upp Gim, vår massös för att boka in en massagetid – vi valde en restaurang på vägen som heter I Am som vi inte har ätit på förut- superbra och gott och billigt. Karma var riktigt nöjd för dom hade bacon, korv och stekt ägg – Niklas och jag körde Pad thai en med kyckling och en med räkor.

Lunch på I Am restaurangen. Billigt och gott!

Karma åt bakfyllemat

Kossorna har alltid ett par fåglar på sig

Efter maten så åkte vi vidare ner tilll Dolphin Beach där det har hänt en del – dom har fixat en ny väg, ser ut som en 90-väg fast den ligger vid stranden och man åker max 30km/h – men stor och fin är den. Alla restauranger som låg på hela stranden har nu flyttats upp på andra sidan vägen- lite synd då bag-packer-beach känslan har försvunnit lite. Det byggs både här och där i Huay Yang – det känns som vårt paradis börjar bli som “allt annat” i Thailand – så tråkigt. Får nog fundera på om det är sista året eller inte, lite ledsamt att tänk så men allt det vi älskar håller sakta på att försvinna samt att det blir mer och mer folk/turister här. Vi hittade Gim ganska snabbt – hennes massage stuga låg nästan där den låg sista bara på andra sidan vägen. Vi bokade in en tid redan i morgon vid  huset klockan 9, ska bli så skönt man är rätt mörbultad efter 1års kontorsjobb + nerresan.

Vi åkte snabbt hem igen då Karma ville hinna leka med Stephanie – vi hann med ett stopp hos Norrmannen som har gymmet för att köpa kanelbullar, där hade dom också fixat till och det hade blivit en restaurang. Tur att kanelbullarna fanns kvar.

När vi kom hem så var Stephanie kvar så dom kunde leka ett tag, vi fick även veta att dom skulle komma tillbaka dagen efter Karma var överlycklig. Efter Stephanie hade åkt så gick vi och bada i havet – helt fantastiskt skönt och varmt och perfekt med vågor. Vi låg i en lång stund – efter havsbadet så fortsatte Karma i poolen, jisses den ungen kan bada. Niklas fixade till en Mango Caipirinha och vi satt och njöt i kvällsolen. Jag gick in i duschen och fixade till mig och när jag precis kom ut så hörde jag att vi hade fått gäster….där stod jag och såg Kjelle Bergkvist på vår altan, några sekunder tidigare så hade jag stått springande näck framför honom hahaha. Det var ett bröllop på stranden precis bredvid oss och Lars Åke var gäst och även Kjelle, Lars Åke ville visa huset så det var 4 gubbar på altan och surra med Niklas. Sen blev det husesyn så jag fick snabbt plocka undan kallingar från sovrumsgolvet och Karmas och kläder här och där..haha.

Karma badade tills hon blev som ett russin

Karma tog kort under vattnet

Våra madrasser sen förra året var kvar

Så här ser det ut bakom huset nu, från vår takterass.

Efter vi hade fixat till oss så var det iväg till Mai och käka mat, när vi kom fram så möttes vi av 2 av Karmas kompisar helt överlyckliga. Kalma Kalma!! När vi kom dit så var alla bungalows som kom upp förra året uthyrda till rika thailändare och Mai kom knappt ut att hälsa, hon hade massa att göra.Vi fick reda på att “Big Boss” var på besök så vi förstod att hon var tvungen att köra all-in. Men inte gjorde det nåt – hon levererade den godaste fisken ever och stora räkor i soja och Kyckling med Cashew nötter till Niklas. Karma lekte så hon blev alldeles svettig, alla kommer ihåg henne så kul. Det var fullt ös med att jaga ödlor – hennes favoritlek. Tiden gick snabbt och jetlagen tog ut sin rätt även ikväll, vi tacka för oss redan vid 20.30 tiden mätta och belåtna.
Det blev en tidig kväll för hela familjen, efter film för Karma så blev det natti natti 21.30

Karmas kompisar från Fiskebyn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar