måndag 2 april 2018

Mexico 2018 1a April

Ojojoj jag som fått för mig att jag skulle få sova som en kung i en egen säng. Sen var stenhård och för kort vilket gjorde att jag fick sova på sniskan men det var hårdheten som knäckte mig. Vaknade flera gånger av att det värkte i kroppen och speciellt i min onda axel. Var upp vid fem på toa och ville gå upp för att slippa plågan men det var fortfarande mörkt. Vaknade igen strax efter sex och då hade det börjat bli gryning och jag smög upp. Här kan man ju inte gå in i ett annat rum och greja utan det var bara att dra på sig en t-shirt och shorts och gå ut. Så jag smög ut men hittade inte mina gympaskor utan fick smyga ut med sandalerna och gick ut på ett scoutinguppdrag. Lyckades scouta av hela Akumal på en dryg timme. Mötte några andra morgonpigga som var ute och motionerade i den behagliga morgon temperaturen. Finns tyvärr inte mycket att se, en lång väg med hotell längs hela stranden och djungel på andra sidan vägen men det var ändå skönt för kroppen att röra på sig. Imorgon ska jag göra det igen men då med gympaskor då jag fick skavsår av sandalerna.

När jag var tillbaks vid 07:30 var Ulli uppe men Karma låg fortfarande och sov. Vi gick ut på balkongen och pratade lite, mest ojjade oss över vilken skitnatt det varit. jag tyckte sängen var obekväm och Ulli klagade över värmen som jag dock tyckte var perfekt. Hennes patetiska inlägg igår om luftkonditionering förstår ni läsare säkert är svammel. Finns ingen bättre lämpad än jag att basa över AC fjärrkontrollen. Jag rapporterade även vad jag sett under min morgonprommenad. Inte mycket gällande omgivningarna men jag såg dock 5st rejäla bisamråttor, tyvärr var dom kvicka dom rackarna så jag fick inget bra bildbevis.

Tomt på gatan runt 06. (En Bisamråtta är på bilden)
Strax efter åtta gick vi bort till restaurangen bredvid hotellet där vi åt middag igår "La Buena Vida" för frukost. Jag hade sett att dom öppnade klockan åtta på min promenad och när vi kom dit så var det redan en hel del gäster. Vi fick ett bord i solen vid havet och beställade in 2 koppar kaffe, apelsin juice, mango smoothie, Bagel, Stekta ägg med bacon till karma, Frukt med granola och yoghurt till mig och Ulli tog burritos fyllda med ägg, skinka, ost och grönsaker. Totalt ca 400 pesos / 200kr. Det kommer gå mer pengar nu helt klart men det visste vi om.

Frukost i solen
Efter frukost gick vi upp på rummet för att smörja in oss och fixa klart med bloggen. När vi var klara gick vi ner till La Buena Vida igen för Karma ville bada i poolen. Då märkte jag att det låg ett dykcentrum precis bredvid poolen så jag kollade upp vad det skulle kosta att dyka och hyra fenor och snorkel för att snorkla. Ett dyk ute i havet kostar 55 US dollar inklusive utrustning. Så jag bokade in mig på ett dyk på tisdag runt lunch och hyrde även snorkelutrustning så vi kunde snorkla idag. Vi satte oss först uppe vid poolen och Karma hoppade i vattnet och jag gick ner till havet för att snorkla för att kolla läget. Jag hade fått veta av dykinstruktören att den bästa snorklingen var till vänster i bukten så jag gled rakt ut och började simma mot vänster. Det var väldigt grunt, typ till låren om man stod men man såg förvånansvärt mycket fisk, även ganska stora fiskar och i stim. men vattnet var inte 100% kristallklart så jag tänkte att det blir säkert bättre längst bort till vänster men det var svinlångt så efter ett tag simmade jag in till stranden och gick bort istället och det var bättre där faktiskt, klarare vatten, lite djupare och mer koraller. När jag till slut kom tillbaks möttes jag av Karma som hade varit i poolen hela tiden jag snorklade ca 1,5 timme.

På väg ut för att snorkla

Ett litet stim som gömde sig under en korall

En annan värld
Klockan var nu 12 och även fast alla fortfarande var ganska mätta efter den rejäla frukosten så flyttade vi ner från poolen till sanden och restaurangavdelningen. Vi beställde först in ett par drinkar och en sprite innan vi tog in menyerna och beställde mat. Klockan var ca halv två när vi åt kunch och Karma åt kyckling tacos medan jag och Ulli åt en varsin kyckling/ägg sallad. Sedan blev vi kvar i dom stolarna till klockan halv fem då vi gick upp på rummet för att göra oss i ordning. Karma var i poolen 95% av tiden, avbrottet kom då hon och jag gick ner och snorklade i en 20 minuter tillsammans. Hon tyckte det var skithäftigt och det kommer vi göra fler gånger. Även Ulli var i och snorklade en stund. Jag drack några öl och en till drink och Ulli tog även hon en till drink. Vi är inte vana med den här typen av semester och jag saknar huset och ensamheten i Chuburna. Servitörerna är trevliga, duktiga och absolut inget fel på dom men det är helt enkelt inte samma sak som på landsbygden där allting är så mycker mer genuint. Här är allt så tillrättalagt för turism, men det var en skön dag ändå. En rolig grej var att en tjock mexikansk kvinna med enorma byst med sin stackars hunsade man höll till bredvid oss och hon måste ha tagit tusentals selfies på sig själv medan han stackaren passade upp på henne. Att bevittna det spektaklet var stor underhållning.

Full fart i poolen

Hade poolen för sig själv länge

Lunch på La Buena Vida

Gratis Wifi

Ulli ska snorkla

Karma tar en liten kort paus från poolen

Selfie kvinnan

Ulli fixade nya fräsha strandhanddukar på vägen upp till rummet och sedan hoppade tjejerna in i duschen medan jag satte mig och bloggade. Strax efter sex var vi klara och skulle gå till en annan restaurang som jag såg när jag gick på morgonen. Den ligger åt andra hållet på gatan kanske 300 meter bort. När vi gått en 50 meter så kommer en familj ut från ett hotell och börjar gå ganska långsamt framför oss mot samma håll. Jag sa till Ulli att vi går om dom för dom ska säkert till samma ställe och med våran tur tar dom säkert sista bordet. Vi gick inte om dom, dom gick till samma restaurang och dom tog sista bordet. Så för oss var det bara att vända och gå tillbaks till La Buena Vida.

Ulli slappar på balkongen efter en dag i solen

Ett berg av stinkande tång bredvid hotellet
Vi fick även denna gång vänta i baren på att få ett bord och vi beställde in varsin drink. Men vi hann knappt sippa på den innan dom kom och sa att vi hade ett bord och blev placerade på nästan exakt samma ställe vi spenderat hela dagen på. Tyvärr samma kypare också, han är lite tråkig. Samma ansiktsuttryck jämt, verkar lite trött på sitt jobb och turister. Idag fanns pizza på menyn så det skulle Karma ha, Ulli ville ha helgrillad fisk och det hade dom och kyparen började otåligt rabbla upp vilka storlekar på fisk som fanns kvar. Den kostar 0,35 peso per gram och vi hade ju liksom ingen uppfattning om hur mkt en portion till Ulli som skulle behövas och ville ju inte ta en svindyr i onödan så vi sa att vi ville ha en normalstor för en portion. Jag beställde en chiabatta med pulled pork. När maten kom in så fick vi nästan chock då Karmas pizza inte var större än en cd skiva, Ullis fisk var jätteliten. Maten var god men tjejerna skulle inte bli mätta, no way så när vi ätit upp vilket gick fort med dom portionerna så beställde vi in en pizza till åt Karma vilket tog en jävulsk tid att få in. Det började blåsa som tusan också och tjejerna började frysa så dom gick upp på rummet och hämtade en tröja till Karma. När vi till slut fick in pizzan så tog vi notan på en gång så vi kunde gå hem, klockan var nu redan nio. Det blev dyrt och vi kände oss lurade, riktigt jävla turistfälla, vi känner oss inte hemma på såna här ställen.

Uppe på rummet gjorde vi oss i ordning för natten och kollade sedan alla tre på Robinson och sedan mästarnas mästare liggandes i sängarna. Karma somnade in under mästarnas mästare och vi släckte tv:n och lamporna vid elva.

2 kommentarer:

  1. Vad synd att hotellet och omgivningen inte håller "Team Magnusson"-klassmen det blir väl en ny erfarenhet för er. Att dyka och snorkla verkar ändå vara lite plåster på såren!

    SvaraRadera
  2. Ja det går ingen nöd på oss men vi föredrar det privata i eget hus och det äkta på landsbygden

    SvaraRadera