måndag 1 augusti 2011

Kreta Dag 1

Efter ha sovit skönt så vaknade vi av en glad Karma vid 08. Vi gjorde oss i ordning för frukost och mötte upp Benke & sollan. Riktigt bra frukost med massor att välja på. När vi ätit klart gick vi upp på rummet igen och gjorde oss i ordning för en dag på stranden. Hotellet är litet o ligger på stranden så allt ligger så otroligt nära.


Vi tog ett par solstolar bredvid Benke & Sollan o sen ville Karma bada. Ulli har köpt armpuffar och en badring som Karma skulle få prova. Hon tyckte det var jättekul. Vi vuxna såg ut som bambi på hal is i vattenbrynet av all kullersten. Hur kunde man sprina på grus som liten? Vi bestämde oss för att införskaffa badskor. Efter ett tag ville Karma bada i poolen och vi blev häpna över hur duktig hon var på att manövrera i vattnet. hon tog sig precis dit hon ville med sin egen simstil.





Vid kl ett öppnade lunchen o vi hängde på låset för Karma började bli riktigt trött. Hon hade väldigt svårt att sitta still och det blev ingen direkt avkopplande lunch. Maten var dock väldigt bra o det fanns mkt att välja på. Efter mat, efterrätt och öl så gick vi upp till rummet för att lägga en trött Karma. Hon har inte riktigt kommit ikapp efter gårdagen och natten så vi trodde det skulle vara enkelt att lägga henne.... Men tji fick vi, ny säng och nytt ställe och nu var det ljust inte mörkt som det var sist hon sov i rummet. Efter lång tid fick vi henne att sova ca 2.30 och 15min efter hon somnade så kom städerskan IN i rummet, vi fick schasa ut henne så hon inte väckte Karma och hon fick komma tillbaka vid 4. Karma skulle minst behövt 2 timmar men fick bara 1,15 så hon var inte glad när vi väckte henne.



Städerskan kom och vi gick till stranden med en grinande unge i bara blöja för att dom skulle kunna städa rummet. När vi kom ner till stranden fick hon morna och vakna till - efter ett litet tag så piggnade hon till och var sugen på att bada. Hon fick lite pizza i magen då hon inte fick i sig nåt att äta vid lunchen.



Under tiden Karma sov var Benke och Niklas på shoppingrunda och köpte badskor och lite annat. Vilken skillnad - nu kunde man gå i och bada på rullande stenar utan att ramla hela tiden, perfekt!


Vi var nere på stranden till 6, superskönt när det inte längre var så varmt. Vi växlade mellan havet och poolen och Karma simmade runt med sina puffar och badring och njöt.



Klockan 19 skulle middagen serveras så det var bara upp till rummet och duscha och göra iordning sig för att äta igen (det är mat hela tiden och GOD mat). Vi gick och mötte Sollan och Benke och satte oss vid ett bord - som vanligt tyckte Karma att det var helt värdelöst att sitta still och äta - hon förstår INTE hur vi kan bara sitta där och inte göra något, snacka om myror i brallan. Maten var supergod igen och efterrätten var grym - dom hade en helt underbar Baklava som Niklas åt 2st av och Benke tryckte i sig 3st bitar - vi rullande från middagsbordet.


Efter middagen så gick Niklas och Benke och läste i Vingpärmen och vi tjejer gick på ett liten upptäcksrunda, Karma var överlycklig. Vi såg en traktor (hennes absolut favorittransportmedel just nu). Vi gick runt och kollade runt lite i omgivningarna och gick in på en liten affär, inget blev handlat då ingen av oss hade några pengar (tydligen är det männen som bestämmer över plånboken här nere......).


Efter en promenad och en drink i baren (lyxigt med all-inclusive) så var det dags att lägga Karma. Klockan var sent men vi tänkte att det skulle vara bra så Karma skulle somna fort - hmmm det blev inte så, övertrött var mer ett ord som stämmer överrens med hennes tillstånd. Ville inte sova, ville inte göra något, var supertrött men icke sa nicke. ÄNTLIGEN somnade hon och vi ringde efter Sollan och Benke så dom kunde komma upp och spela kort, så fort dörren öppnades så vakande Karma - två jätteögon "hej momo och mofa"...ja det var bara att börja om, först så hade hon bajsat - bara att byta blöja, hon somnade om och sen hörde vi ett illskrik och MAAAAAMMMMAAAA hon hade blivit rädd för nåt, hon fick komma upp och vi såg på henne att hon såg livrädd ut. Till slut så lugnade hon ner sig och somnade vid 23- tiden, ännu en sen kväll, det här är inget hon är van vid....får se hur morgondagen blir.


Vi kunde tillslut avsluta första rundan PLUMP - det var spända förhållanden, Niklas var sur för det gick dåligt för honom och anklagade Sollan för fusk (hon missade att trumfa när hon inte hade rätt färg). Benke var nöjd för det gick bra för honom och retade Niklas - ja ni kan ju tänka er hur stämningen var runt bordet...hahaha. Första matchen slutade med att Benke vann, Ulrika 2.a plats, Sollan på 3.e plats och Niklas sist.


Efter matchen så gick dom hem och vi läste lite och släckte lampan vid 01.00.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar