fredag 26 juli 2019

Kroatien Dag 3

vi vaknade 08:30 och inatt var en jobbig natt, Både Uilli och jag sov dåligt. Karma sov bra men skrek i sömnen 4 gåger vilket väckte oss. På morgonen blev det tjafs mellan Karma och Ulli om vems telefon som hade börjat lysa upp rummet när vi hade lagt oss för att sova. Karma svor på att det var Ullis och Ulli sa att det var Karmas. Jag sa att jag skulle var domare i målet och att dom skulle få lägga fram bevis och argument för sin sak. Dom förde sin talan och jag sa att jag skulle återkomma med dom och straff efter frukosten. När vi åt frukost ville Ulli göra en rekonstruktion av händelseförloppet och vi kom överense om att så skulle ske när vi kom upp på rummet. Efter alla bevis, förhör och rekonstruktion av händelseförloppet fanns det ingen tvekan längre om vem som var den skyldiga. Så jag sa att härmed har domstolen fastställit att du .... lång paus ... Ulrika Magnusson .... Här sken Karma upp lycklig ... Är Oskyldig ! KAOS !!! Karma blev helt vansinnig och grät och skrek. Det var fruktansvärt orättvist att mamma slapp straff då Karma visste att hon var skyldig. Det tog lång tid att få henne lugn nog så vi kunde gå ner till havet. Suck, vi måste ha ett litet samtal vid tillfälle om hurvida alla kan ha fel i sin uppfattning och att man ibland måste svälja stoltheten även fast man kanske är övertygad om att man har rätt.

Vi hade idag bokat solsängar innan frukost så nu fick vi bra platser med uppsikt över där Karma vill bada. Vi badade och slappade ända fram till lunchen som vi tog vid ett. Karma träffade Anna efter någon timme och dom var i poolen och havet konstant ända till femtiden på eftermiddagen. Vi pratade lite mer med slovenerna och Annas försäldrar och det svenska paret. Idag kapitulerade Ulli och badade i havet. antagligen för att det var vindstilla och en tryckande värme även i skuggan. Hon är förjävla om sig o kring sig innan hon doppar sig. En lååååång procedur istället för att bara kasta sig i som precis alla andra här gör. Vid ett åt vi lunch på hotellet och vi delade återigen på en grekisk sallad, dom har så god fetaost här, önskar man kunde hitta sån hemma. Och så delade vi på en typ av bookmakers toast och Karma tog en hamburgare.

Huh djuret på exlusiv bild
Karma framför hotellet


Eftermiddagen var exakt det samma, slapp på solstolen. Jag satte på mig lurarna och fortsatte lyssna på min ljudbok men efter nästan en timme började jag sjunka in i sömn så jag bytte till musik och somnade in i skuggan. Karma fortsatte leka med Anna och Ulli låg på solstolen bredvid o gjorde sitt. Det blev ett flertal dopp för att svalka sig. Vid halv fem gick vi en våning upp och tog en varsin drink och Karma kom och gjorde oss sällskap och tog en glass. Vid halv sex gick vi upp till rummet och duschade samt bytte om. Jag chattade lite med min bosniske polare och dom var nu påväg till Makerska men han har sin fru & tååring samt två små hundar med sig och det är mycket krångel med färjorna med tanke på avgångarna så det blir tyvärr svårt att mötas upp.

Ulli gottar sig i solen

Inte ett plask när man glider i som en säl 

Karma o Anna konstant i badet

Eftermiddagsrelax

Så här stort är vårt rum

Idag beslutade vi oss för att strunta i buffen på hotellet och äta nere på byn. Buffen är helt ok tycker jag men inget speciellt och det är trevligare att gå ut och äta. Vi gick ner till stället nästan längst in i viken där vi träffade det svenska paret igår och tog ett bord. Vi var dom först gästerna men det kom fler sällskap under tiden vi åt. Vi beställde en stor grill tallrik med korvar, grillspett, kyckling, lamm, biff, cevapi, pommer, grönsaker m.m och tjejerna beställde in grillade räkor och en liten friterad fisk som visade sig återigen vara en stor tallrik med små spigg. vet inte hur många gånger vi beställt den rätten felaktigt på våra resor. men det var jättegott tydligen så det gjorde inget. Maten var jättegod och mycket trevligare än att äta på hotellbuffen.

"En liten fisk"

Goda räkor

Grillbricka
På vägen hem var vi på vippen att stanna till på det vanliga vattenhålet men vi frångick rutinerna och gick till baren vid hotellet istället då dom har riktigt bra drinkar. Karma fick en glass och vi satt och njöt av våra drinkar nån timme innan vi gick upp på rummet för att sova strax efter tio. Lamporna släcktes vid 11.

Vacker skymning

"Stranden" by night

Mamma & Pappa

Tjejerna

2 kommentarer:

  1. Vad är det för vattentemp? Här hemma är det fler orter som fått nya värmerekord. Kan ni se er omkring på ön ni är på ?

    SvaraRadera
  2. Tja, Det är 25-26 grader i vattnet och alldeles kristallklart vatten. Vi kommer inte göra några större utflykter utan bara slapppa. Vi var i Korcula town idag som var fantastiskt men mer om det imorrn

    SvaraRadera