måndag 24 februari 2020

Mexico Dag 2

Niklas vaknade först och tände lampan i hotellrummet....schyyyy fortsätt ni och sov jag kan inte sova, som om jag och Karma kunde sova, klockan var 06.00 och svensk tid 12.00 så kroppen var redo. Vi hade alla sovit som stockar vi somnade runt 23-tiden så vi fick iallafall 7 timmar. Frukosten serverades inte förrän klockan 07 så vi fick vänta in den lite vilket inte gjorde nåt - Niklas bloggade klart, jag och Karma låg och slösurfa lite.

Vid 7 gick vi ner och det var en helt ok frukost för att vara ett billighetshotell - massa färsk frukt, yogurt, flingor och mjölk, kaffe, jos rostade smörgåsar, mexikansk äggröra och andra mexikanska varma rätter böner och annat som vi inte åt. Vi åt massor vi var alla vrålhungriga. Efter frukosten så gick vi ut till poolen och spanade in den - var superfin med massa solstolar men lite kallt - solen hade inte gått upp än men medans vi var runt och kollade så tittade den fram mellan molnen och WOW som våra vintertrötta kroppar skrek JAAAAA. Huden bara sög åt sig varenda liten solstråle som. Det blev fort ganska varmt och Karma blev sugen och bada. Vi skulle vara på hyrbilsfirman vid 10-tiden så vi hade tid så varför inte. Då inte min väska hade kommit så fick hon bada i trosor och sovlinne men det gick det också. Som tur var hade jag lite "nöd-grejer" i väskan till mig och Karma OM väskan inte skulle komma så det kom till användning nu, så extra shorts tröjor och trosor hade jag packat ner och lite neccessärgrejer så det var lugnt.

Frukost på hotellet

Fin pool

1a doppet

Lagom rum med två breda sängar

Efter lite bad så gick vi upp så fick Karma duscha vi plockade ihop allt och gick ner till repan och väntade in Shuttlebussen som skulle ta oss till rentalcar. Det var 2 par till som åkte samtidigt fast till andra hyrbilsställen. Vi pratade lite med dom och ena paret kom från Tyskland och dom skulle vara här i 10dgr - när dom frågade hur länge vi skulle vara borta och vart vi skulle så sa dom direkt...oj ska ni åka bil ända till Merida, var försiktig med den Mexicanska polisen, dom stoppar er och kommer kräva er på "tull" korrupt så klart men dom kollar i plånboken och tar det man har - så deras tips var att ha lite pengar i plånboken så kommer man lindrigt undan. Vi trodde inte våra öron - vi hade aldrig blivit stoppade och inte hört nåt om det - då sa det andra paret i bilen att dom hade råkat ut för exakt samma sak. Blev stoppade av polisen och dom krävde "tull" och tog det dom hade i plånboken. Vi tackade för tipset så nu blir det att dela upp kontanterna när vi är ute och åker hädanefter.

Vi kom till Alamo hyrbilstället ca 10.15 och åkte därifrån runt 10.40 så lite efter tidsschemat hade vi blivit men det gör inget det får ta den tid det tar. Vi börjde resan mot Chelem och ett pitstop var inplanerat vid Walmart för att handla och äta på vårt favoritstället Los Trompos där vi åt flera ggr förra gången vi var här - vi alla längtat efter det stället och deras mat. När vi hade åkt en stund så fick jag ett sms från Kattpensionatet att jag skulle läsa ett mail som hon hade skickat....jag fick kalla kårar fan något har hänt Blixten. Jag fick kicka igång mobilnätet och läsa mailet - dom vet inte vad som har hänt med låset till Blixtens utegård med det hade gått upp och dörren var öppen när dom kom dit och Blixten borta. Dom hade gått in och kollat på övervakningskameran så hade dom sett Blixten på ett av hustaken 30min innan sen hoppa han ner och in mot skogen. Jag ringde upp dom och hon var helt förkrossad att han var borta bad om ursäkt, dom har nu åkt och köpt en kattfångarbur och varit ute och letat men utan någon framgång. Min granne Mona brukar passa Blixten åkte dit för att ropa och se om han kom fram - han är ju skygg och kanske en känd röst skulle lock fram honom men icke. Så nu är det bara att vänta och se vad som händer. Kommer han komma tillbaka? Blir han fångad i kattfällan? Eller är han på väg hem? Vår granne Sinnika är också informerad han brukar sova under hennes altan, ser hon honom så får hon fånga in honom - vi bor 8km från kattpensionatet....ja skulle han hitta hem så är det helt otroligt. Vi får hålla tummarna att vi får se honom igen. Jäkla start den här semester har börjat med - väska som inte kom med, stressigt som satan och en katt som har rymt.

Det tog ungefär 3 timmar att åka till Walmart och Los Trompos så det var perfekt att äta lunch direkt innan handling och det var lika gott som vi kom ihåg det. Karma tog pizza med kött och jag och Niklas tog tacos - Niklas med kött och jag med kyckling, så gott. Jag hade tyvärr lite svårt att njuta av maten då jag hela tiden tänkte på Blixten. Efter maten så var det dags att handla på Walmart - allt såg ut som vi kom ihåg det, det var som vi var där igår trots att det var 2år sen. Vi handlade massa basproviant och såklart lite Corona hehe och chips och rom till kommande mango-drinkar som Niklas ska fixa enligt tradition och en badkorv och en bodysurf till Karma. Nu har det blivit stekhett ute - sån skillnad från i morse då vi nästan frös. Vi gick till bilen och packade in allt och ringde till husägaren Michael och sa att vi var på G.

Walmart parkeringen i Merida

Äntligen tacos på Los trompos

Tillagas som kebab ungefär

Så sjukt gott

Karmas favvopizza

Vi åkte mot Chelem och Niklas kom ihåg vägen utan problem, när vi började närma oss byn så var det som tiden hade stått stilla. Det såg precis ut som vi kom ihåg det - idag är det söndag och vi kom ihåg sen förra gången då är man ledig och är med familjen så det var massa folk som gick omkring, härlig stämning att komma fram till. Vi hittade huset snabbt och väntade och väntade - tillslut så kom Michael, jättetrevlig amerikan som bodde i Chuburna (byn som vi bodde i förra gången) med sin Mexikanska flickvän. Han visade oss runt i huset som var jättefint och perfekt för oss - lite jobbigt att sovrummen ligger i olika plan - så har vi aldrig sovit med Karma, tur att hon är så stor annars hade jag inte gått med på det, då hade hon och jag sovit ihop och Niklas själv. Rent och snyggt och mkt finare än på bilderna. Det finns två balkonger och ett soltak och en innergård och en pool. Det ligger inte på stranden vid havet men det är helt ok -här kommer vi att trivas.

Skugga för bilen

Framsidan

Niklas & Ullis sovrum på övervåningen

Allrum (matplats, vardagsrum och ingång)

Karmas sovrum på nedvåningen

Trappan upp till övervåningen

Våran hyrbil

Innergården

Från gatan
Badrum vid masterbedrom

Innegård från taket sett

Gatan

Så fort Michael hade åkt så frågade Karma om hon fick bada, såklart - på med badtrosorna igen (ännu ingen väska) så hon invigde poolen på en gång. Det var en pytteliten men helt ok - vi är bara här en vecka så det kommer funka bra. Vi packade upp och slappade lite för att sen fixa till oss för att gå in till by-kärnan för att äta lite.

Karma provar "baljan"

Huskatten
Niklas hade kollat på tripadviser och märkt att det inte är många ställen som är öppna en söndag och det är för att alla är lediga och umgås med sina familjer. Han hade sett en restaurang som var i närheten som vi skulle gå till. Vi gick ut från vårt hus och då själva öppningen är på "baksidan" så hamnar vi mitt i Mexicanska stråket, knappt nån utlänning. Vi känner oss inte oroliga alls här alla är trevliga men man måste ju såklart vara på sin vakt ändå (det måste man vara oavsett vart man är) det är ju inga gatulampor här och det blir bäckmörkt så nästa kväll blir det att ta med sig ficklampa. Vi kom till stället som Nikas hade kollat upp och det var stängt...ajaj. Vi gick mot huvudgatan trots att vi visste att det inte var många ställen öppna men så hittade vi ett litet hål i väggen - Italienks mat och öppet söndag till onsdag (typ då många har stängt) perfekt. Det var 3 amerikanska damer som verka bossa och hade mexare i köket. Det var en liten meny med få rätter men vi alla hittade nåt - jag tog jätteräckor med pasta, Niklas tog Chicken Marsala och Karma spagetti och köttfärssås - allt var supergott! Klockan hade nu blivit runt 19 lokal tid och vi började bli riktigt trötta. Vi åt upp och sen gick vi hem igen.

När vi kom hem så fixade vi till oss så gott vi kunde - min väska har fortfarande inte kommit men vi löste allt med det som fanns för att göra natt. Vi satte oss för att kolla Farmen -vi såg att Karma börja krokna ganska snabbt så henne stoppa vi i sängen, hon somnade direkt. Jag och Niklas höll ut...nja höll ut och höll ut jag somnade hela tiden men Niklas bet ihop. Efter Farmen så gick vi och la oss och klockan 21.00 så släckte vi lampan.

2 kommentarer:

  1. Roligt att ni verkar hittat ett fint hus att trivas i - ser oxå fint ut på bilderna - ha några riktigt sköna dagar hälsar farmor och farfar

    SvaraRadera