torsdag 24 oktober 2013

Side, Torsdag 24 Oktober, hemresa

Jag hade svårt att somna då jag visste att vi skulle upp tidigt, klockan ringde 3.45 och det kändes som jag precis hade somnat. Susanne och jag körde sista rycket med att tömma diskmaskinen, kastade det sista och packade kylväskan med lite frulle och resproviant. Det var svårt att få ihop resväskan men med lite vilja och ett jäklarenamma så gick det även om jag var orolig att dragkedjan skulle pajja.

Klockan 4.10 väckte vi tjejerna och vi var beredda på det värsta MEN som vanligt så överraskar dom än en gång, så himla duktiga. Dom hacka i sig att det var tidigt som sjutton. Upp och klädde på sig och väntade snällt att det var dags att lämna lägenheten. 

Precis när vi skulle ta oss ut ur lägenheten så ringde dörrklockan och där stod portvakten som inte kunde engelska (samma kille som mötte oss förra torsdagen och inte fick igång elen). Vi bodde 3 trappor upp och han bar ner alla våra väskor och dom var inte lätta kan jag säga. Jag hade en MEGAstor väska och Susanne körde dubbel men dom var tunga dom också.

Nere vid vägen så stod vår transfer redan och väntade en trevlig liten turkgubbe som kunde engelska - så trevligt. Så han fick vara tolk mellan oss och portvakten. Vi förklarade att allt var i sin ordning och kylskåpet tömt och avstängt och alla dörrar stängda. Sen bar det iväg till Antalya. 

Gubben körde försiktigt och bra så Fia som alltid bli åksjuk klarade sig bra hela resan som tog ca 1 timme. Karma somnade när det var ca 20min kvar så hon var mosig när vi kom fram till flygplatsen. Vi gick in och hittade vår incheckningsdisk. Susanne hade bokat transfern så vi var ute i GOD tid (så bra!!!) så vi skulle få vänta innan vi fick checka in. Men det visade sig inte att det skulle ta så lång tid för tjejen vinkande in oss nästan på en gång:).

Här var det inga problem att sitta ihop och bakom varann varken på första eller andra flyget. Annat var det när vi flög ner  -då fick vi sitta långt i från och varann och sista flyget mellan Istanbul och Antalya så fick inte ens Fia och Susanne platserna bredvid varann!? Men det fixade dom innan vi lyfte. 

Vi checkade in och efter det så satte vi oss i lugn och ro och åt frukost som vi hade med oss. Efter det så var det toa och sen iväg till säkerhetskontrollen. Som vanligt tog det längre tid än vad man tror så när vi var klara med det och sen hittade vår gate så behövde vi inte sitta lång stund innan det var tid och gå på planet. 

Vi var så trötta allihopa så jag somnade innan vi ens var i luften, Karma straxt efteråt och Fia likaså men flygrädda Susanne var vaken hela första flygturen som var ca 50min. Vi tröttmössor vaknade precis innan vi landande - världens snabbaste flygning:).

Sen så landande och sen var det ut från inrikes till utrikes och sen genom passkontroll och säkerhetskontroll. Vi hade god tid på oss så vi trodde att vi skulle hinna handla taxfree men ICKE vi fokuserade på att få i tjejerna mat på Big Burger så vi hann knappt äta klart innan dom ropade ut att det var dags att gå till planet.....prisa gud ingen försening:).

Vi kom ner till gaten och då var det bara att kliva på flyggbussen till flyget och sen in i planet och sen i väg. Vi blev lite försenade då vi fick vänta in vår slot-tid men annars så gick allt enligt räls, riktigt skönt med tanke på hur ditresan var. På fyget så träffade vi gubbgänget från Sundsvall, dom åkte samma flyg som oss hem - dom hade haft en kanonvecka med mycket golf:).
Flygplanet som vi åkte med hem. 

Tjejerna var så duktiga på flyget och resan gick riktigt bra, 3.30 gick fortare än fortast och innan vi visste ordet av så var vi på Svensk mark igen.

Väskorna kom fram hela (ingen dragkedja trasig:) och det var dags att gå ut genom tullen....Karma var så spänd så hon höll på att smälla av....att få se Pappa efter så lång tid....och där stod han jäklar vad glad hon blev (och jag också:). 

Det blev kramkalas och ett hejdå till våra kära medresenärer och ni som undrar hur det gick med vinöppnaren och vinflaskorna så kan vi meddela att vinöppnaren lämnade vi kvar och flaskorna fick åka mer hem...hahaha totalt värdelösa drickare är vi:).

Det kom ingen att fixade till duschen så det var en jäkla tur att dom hade duschar vid träningsanläggningen även om det var som att stå och duscha inför publik. 

Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar