tisdag 5 mars 2019

Gran Canaria Dag 3

Vi vaknade av oss själva straxt innan 8 perfekt, det var bara att fixa till oss och sen ner til frullen. Vi har sagt det förut men säger det igen - vilken frukost - helt fantasisk! Precis innan vi skulle ner så fick Niklas meddelande från jobbet - något hade strulat med en överföring och en kund skulle bli drabbad om dom inte fixade det snabbt. Han kunde inte riktigt koppla av på frukosten utan tänkte mer på det än vad han åt - det slutade med att han gick upp före oss till frukosten och börja jobba.

Karma och jag åt klart och sen så gick vi upp på rummet, Niklas satt och jobbade. Vi smög omkring och packade väskan för poolhäng - det var sol och vi visste ju från igår att det var bäst att passa på för solen kunde försvinna när som helst. Vi var redan nere vid poolen 9.20 och fick dom bästa platserna - tur att vi var snabba för efter bara nån minut så kom det ett par som hade legat där under gårdagen...dom såg sura ut att vi var först och vi var jättenöjda. Niklas  kom ner efter ett tag och han var nöjd, han hade fixat problemet och han kunde koppla av igen.

Snart 10år

Skönt i poolen
Det var riktigt skönt idag och då det var så lite sol igår så var jag inte helt noga med solkrämen idag...som jag fick känna av senare, så dumt. Solen gassade och det var stor skillnad från igår. Karma och Niklas badade flera gånger, jag är ju en badkruka - jag stannade uppe på land. Vi hade en riktig slappardag vid poolen vilket var riktigt skönt. När det var dags för lunch så ville vi gå ut och äta - lunchen här är bara lite poolsnacks och en väldigt begränsad meny. Vi klädde på oss och gick till restaurangen där vi åt första dagen vi kom hit. Niklas tog en carbonara, Karma spagetti och köttfärssås och jag tog en cesarsallad, allt var jättegott. Men Pastarätterna var lite små så Niklas och Karma blev inte riktigt mätta, vi hade spanat in en glassbar lite längre fram som hade lyxglass - vi gick dit för lite efterrätt. Vi satt i solen och åt jättegod glass mitt i en rondell haha. Playa Ingles har inget som är genuint det känns som allt är uppbyggt pga turisterna. Det är gator som är ganska tungt trafikerade och vid gatorna har man smällt upp restauranger, barer, cafér och lite affärer. Alla ser nästan likadana ut och det är inte direkt mysigt, inget har någon mysig atsmosfär utan det är väldigt sunkigt. Det skulle vara kul att få se det genuina Kanarieöarna.

Gott med glass
Efter lunchen så gick vi till poolen igen - solen var fortfarande framme tjohooo. Då det blåser hela tiden så känner man inte av att solen är stark då det inte är den värmen som vi är vana vid när man är i Thailand eller Mexico. Så fort man hamnar i skuggan så blir det kallt, exakt som en svensk sommar.  Så att ligga och slappa i skuggan blir inte jätteskönt utan man måste få nåt mittemellan. Vi låg nere vid poolen ända tills ca 16.00 och då var det dags att gå upp och göra iordning oss. Vi kom iväg runt 17.30 för att leta middagsställle. Niklas hade googlat upp ett bra hamburgarställe som vi letade upp, men när vi kom dit så var det stängt, snopet. Vi fick leta vidare. Efter en liten stund så hittade vi ett ställe som hette Aloha Burger och vi fastnade för stuket på stället - lite beach aloah, skönt och lite flower power, hon som jobbade där sprang omkring med färgglad beachklänning och flip flop. Niklas kollade snabbt om det fanns nåt betyg på ställlet - japp och det hade fått toppbetyg - här provar vi att äta.

Stället var supermysigt MEN även här vid en rondell, vid vägen, sunkigt men dom hade fixat till det så mycket man bara kunde under gällande omständigheter. Vi satte oss ner och hon frågade vart vi kom i från och när hon fick reda på att vi var svenskar kom den svenska menyn fram - bra kan många tycka men för oss känns det bara märkligt och konsigt. Det var flera olika slags burgare att välja mellan hon som hade stället har verkligen försökt att göra sin nisch på stället och hennes burgare stack ut både med vad det var för tillbehör på burgaren och att man fick välja med olika typer av pommes, massa olika såser/salsa och roliga drinkar och annorlunda drycker. Det tog ett tag innan vi fick maten då hon både var servitris, kock och diskplockare - men det var ingen fara. Till slut så kom maten och vi hade höga förväntningar för dom såg väldigt goda ut och rejält mycket mat för 8,90 EUR. Och hur smakade dom? Dom var goda men inte så goda som dom såg ut - hon hade försökt lite för mycket, för mycket smaker, för mycket såser, för mycket av allt - så det var lite svårt att hänga med, men som sagt bra kött och bra tanke var det. Vi gick därifrån mätta och nöjda och det var ändå det som var målet.

Aloha hamburgerbar

Sötpotatis pompa med dip

Ullis hamburgare

Niklas hamburgare

Efter middagen så vill Karma gå till Shoppingcentrat Yumbo igen - hon börjar komma upp i den ådern att man vill kolla i affärer och shoppa. Niklas fick bita ihop. Vi gick runt och letade efter en tröja som Karma blev förtjust i igår, gubben som hade affären var dryg och vi vill inte handla där - men det känns som vi får krypa till korset...den där jäkla tröjan finns ingenstans gahh. Vi får se om vi kan hitta den i någon annan affär. Karma hittade ett par jättesnygga (enligt henne själv) sandaler med remmar och glitter som hon bara var tvungen att köpa. Niklas lyckades pruta ner från 29,90 till 22 - målet var 19,90 så det var nära. När vi hade kollat klart så styrde vi kosan hemåt - klockan var inte mycket runt 20-tiden så vi stannde på ett depåstopp på stället som vi var på igår. Vi gick in och satte oss och sen droppade det in mer och mer folk 98% svenskar som alla verkade känna varann - det var nog här PRO svenskarna hängde efter middagen, verkligen trevlig stämning och mycket prat och skratt. Karma beställde jordgubbar, glass och grädde (enorm grej som kom in) och jag och Niklas tog varsin öl. Efter en liten stund så blev det live musik och tillochmed dans från ett av paren. Kanske det är det här som är det genuina Gran Canaria hahaha!?

På jakt efter en tröja med fransar
Vi var trötta och så var vi sugna på att kolla på Farmen så vi gick hem efter vi hade ätit och druckit upp i glasen. Karma har varit spänd hela dagen för imorgon är det THE DAY....hon fyller 10år hon är extremt ladddad över dagen. Hon har fått bestämma vad vi ska göra- det kommer att bli en kul dag.  Efter Farmen så släckte vi - klockan var då runt 23.00 och vi somnade alla 3 på en gång.


2 kommentarer:

  1. För att få se lite av det genuina Kanarieöarna måste ni hyra en bil och ge er ut och besöka några småbyar som ofta ligger högt en bit från havet. Där finns den rätta stämningen med god mat och dryck, kanske även en marknad med prutbara saker. Fint att vädret verkar bra - varmt och sol betyder mycket!

    SvaraRadera
  2. Såg den här kommentaren nu först. Lite för sent men ändå inte kommer ni få se i morgondagens blogg :)

    SvaraRadera