onsdag 6 mars 2019

Gran Canaria dag 4

wohooooo !!!! Äntligen var Karmas 10års dag här. Herregud, vår lilla tjej börjar bli så stor och helt plötsligt har det gått 10 år. Karma hade önskat att få gå ut i öknen på morgonen innan frukost så vi hade ställt klockan på sju så vi skulle hinne med att både gratta henne och hinna med öknen innan frukost. Ulli hade förberett paketen i badkaret, istället för presentpapper så blev dom inslagna i handdukar och vi tassade in på badrummet och plockade upp paketen och tassade tillbaks och sjöng för henne. Hon blev mest glad över en handväska som hon fick och vet om att hon får fler paket när vi firar henne hemma i sverige. När paketen var äppnade smet jag och Karma ner till öknen medan Ulli stannade kvar på rummet och bloggade gårdagens blogg.

"Paket" öppning
Det var endast 3st människor innan oss nere i öknen då soluppgången inte riktigt hade börjat. Sanden var kall men luften var ganska behaglig, det var inte så att vi frös på något sätt. Vi gick runt på lite sanddyner och tittade och tog kort. Vi var iväg ca 45 minuter innan vi var tillbaks på rummet och Ulli hade precis blivit klar med bloggandet då vi knackade på dörren. Vi gick ner till frullen strax efter och den är helt sjukt bra faktiskt men jag tycker ljust bröd med smör, ost o skinka är godast med en kaffe så det blir inget mer speciellt än så, sen en massa färsk frukt så klart. Jag sa till en av kyparna att vår dotter fyler 10år så om dom kunde ställa fram ett ljus på bordet eller något så skulle hon bli glad och det fixade han fortare än blixten. vips så kom ett ljus fram på borde och Karma blev verkligen jätteglad. Efter det så var det flera tyska pensionärer som stannade till och gratulerade Karma på födelsedagen. Det började med "Grevinnan", en väldigt snofsig dam i 70års åldern som det verkligen lyser om. Hon är som en magnet på stället och får alla runt om kring att skina upp. Både peronal och gäster på det här stället är väldigt behagliga. Jag har aldrig upplevt sån otroligt hövlig och professionell personal och inte heller så hövliga och trevliga gäster. Alla verkar verkligen stortrivas på Riu palace.

RIU Palace från öknen

2st Öken-Nomader

Häftig soluppgång

Karma & Skuggan

Ljus på bordet åt födelsedagbarnet
Kvällen innan hade jag köpt biljetter till Aquapark som är ett vattenland med en massa rutchkanor och planen var att åka dit under dagen men på frukosten var det fullt med mörka moln och mulet och vi insåg att vi måste byta plan då det vore hemskt att frysa en hel dag på ett vattenland. Karma hade verkligen sett fram emot vattenlandet men finner sig så lätt i ändrade planer och det var inte sura miner alls. Vi gick upp på rummet och jag ringde en del samtal hem till byggare och publicerade bloggen osv. Karma hade fått samtal från farmor och farfar under frukosten och pratade nu med mormor och morfar. När klockan hade slagit tio var alla moln borta och det var kanonväder helt plötsligt. Så det var bara att packa en väska och ge sig av mot Aqualand. När vi lämnade in nyckeln i receptionen så stod chefs receptionisten och talade i telefon medans en annan receptionist tog emot nyckeln och han avbröt samtalet och gick fram och sjöng lite happy birthday till Karma och gav henne en klapp på kinden. Vi fattade ingenting hur han kunde veta detta men dom har 100% koll på sina gäster. Otroligt imponerande, vilka fullblodsproffs. Dom får varenda gäst att känna sig igenkänd och familjär, fnntastiskt.

En taxi till Aqualand gick på 5,5 Euro och tog inte mer än max 15 minuter. Det var väldigt lite folk på parken vilket så klart var superbra så man slipper köa. Som jag sa tidigare var det kalasväder, stekande sol vilket var skönt då vattnet inte var uppvärmt och var åt det kallare hållet. Direkt när vi kom in så köpte vi två biljetter till att få simma med sjölejon. Vi ångrar oss att vi inte badade med delfiner på Xel-Ha i Mexico förra året så nu skulle Karma få det som en present. Så för 80 Euro skulle Karma & Ulli få bada i ca 30 min med ett sjölejon. Det skulle ske klockan 13 så vi hade två timmar på oss att bada under tiden.

Det fanns hur mycket vattenrutchkanor som helst av alla dess former. Långa långsamma, snabba, kurviga, branta, i rör, för ringar, flottar, madrasser osv. Jag och Karma åkte en bunt olika kanor men tyvärr är hon lite harig och bangade ut på flera utav dom som vi förstod skulle vara dom ballaste. Hon sket i vilket just då, det var bara sjölejonet som hägrade. Vi badede till ca 12:15  och gick sedan för att hinna med lite lunch innan sjölejonet. Vi beställde en pizza till Karma och både jag och Ulli tog en kycklingkebab. Maten tog en himla tid men var helt ok, värst var dock att vi fick stressa i oss maten och springa upp till sjölejonen för att hinna.

Karma & Pappa på en flotte

Massor med rutchkanor i olika färger
Totalt tog det ungefär 45 minuter varav dom var i poolen i ca 30min. Det var Karma, Ulli och 8st andra som badade med sjölejonet tillsammans. Sjölejonet hette Lola och var 14 år. Väldigt busigt men otroligt duktig på att utföra dom kommandon tränarna gav henne. Tjejerna fick krama, pussa och klappa sjölejonet och Karma var helt extatisk efteråt. Ulli var stelfusen efter och hade panik då hon tyckte att vattnet hade varit äckligt och ville ha en dusch. Så vi hängde på henne så hon fick bada. Karma tjatade om att hon ville få flätor på ena sidan av huvudet och jag sa att jg bjuckar på det om hon åkte den rutchkanan som hette anaconda med mig. Det var en lång bana där man sitter flera på en ring och som hon hade dissat tidigare då det hade varit vår tur. Hon sa ok och vi gick upp till toppen, hon höll på att banga igen men jag hotade med flätorna och hon bet ihop. Som jag visste så skrek hon "En gång till!" när vi hade kommit ner. Resten av dagen var det bara den kanan som vi körde. Ulli körde också en massa gånger och på slutet körde vi även alla tre samtidigt. Karma fick naturligtvis sina flätor för 10 Euro. Under taxirean hem så åkte vi förbi ett ställe som Ulli pratat mycket om som heter Los Arcos som hon bodde på 1986. Det fanns fortfarande kvar och ligger nån kilometer från vårt hotell bara. När vi hämtade nyckeln vid receptionen så fick Karma åter igen gratulationer av en receptionist och upp på rummet fanns ett gratulationskort och en present. Ett mjukdjur som naturigtvis är en succe hos vår dotter.
Lola klappar "händer"

Tjejerna på väg ner i poolen

Lola hoppar över Karma

På väg ut ur Anacondan

Tjejerna på väg upp till starten

Karma blir flätad

Supernöjd tjej

Vi tog det lugnt någon timme på rummet innan vi var klara för att bege oss till Papi´s Grill som låg vid Playa del ingles. Vi tog stranspromenaden och det tog exakt 15minuter att gå till restaurangen. Jag hade bokat bort på nätet dagen innan så vårt bord var uppdukat och redo med ballonger och serpentiner, Karma blev verkligen jätteglad över det. Restaurangen var jättefin och personalen var supertrevlig, verkligen. Vi beställde in en flaska rött rioja vin och en carpaccio till förrätt. Till huvudrätt tog vi alla tre en grillad entrecote med olika tillbehör. Maten var jättebra och vi alla var nöjda. Det var bara Ulli som orkade få i sig hela sin köttbit. När vi ätit klart så dukades maten av och efter en stund började pianisten spela Happy Birthday. Karma blev direkt alldeles röd i ansiktet och så kom kyparen med en tårta och sjöng för henne. Hon blev alldeles tagen och fick nästan tårar i ögonen, hon uppskattade det väldigt. Som tur var så var tårtan supergod och vi tog en varsin cappuchino till. Allt som allt slutade kalaset på 100 Euro nästan precis. Vi tackade värdinnan som ordnat allt och lovade att vi skulle ge ett bra omdöme på Tripadvisor när vi tackade för oss.

Ballonger på bordet

10års tårtan

Vacker kaffekonst
Tripadvisor är verkligen något som fått restauranger att bli medvetna om service och kvalite. Dåliga betyg och gästerna kommer inte att komma. Bra betyg så kommer det bli fullsatt. Jag har kollat Tripadvisor inför val av middagsrestaurang varje dag och vald dom med bra omdömen och vi har verkligen inte blivit besvikna på någon middag ännu. Jag går nu in och betygsätter våran upplevelse efteråt så andra kan ta del av informationen.

Karma ville gå och köpa ett linne som hon spanat in på Yumbo, där försäljaren blev dryg. Vi har inte hittat ett likadant linne någonstan så vi får krypa till korset och betala ett överpris. Jag höll mig i bakgrunden och Ulli fick sköta snacket. Hon lyckades få två tröjor för 25 Euro som egentligen skulle kostat 35 Euro så Ulli kanske får sköta prutandet härefter. Efter Yumbo stannande vi till på vårt vattenhål "Geminis" igen och tog en öl och lyssnade på lite live musik. Idag var det en artist som hette Gary Litgow som tydligen var väldigt populär då det var fulllsatt och ett jäkla drag på dansgolvet. Det är fantastiskt roligt att titta på alla olika dansstilar. När vi kom hem till Farmen rev vi av två avsitt av Farmen som var riktigt roliga med storbråk innan vi släckte lampan vid 23.

En mycket nöjd 10åring

1 kommentar:

  1. Vilken bra födelsedag som Karma fick - vi förstår att hon blev supernöjd.

    SvaraRadera