torsdag 7 mars 2019

Gran Canaria dag 5

I morse vaknade jag vid 5-tiden att granngubben började att hosta. Det är ganska lyhört och alla är knäpptysta här, men "host-gubben" måste ha kol och vara döv. Jäklar vad han låter och har högt på sin tv. Jag var förberedd denna gång och hade öronproppar laddade så jag stoppade i dom och sov vidare. Jag vaknade vid 8 och då var Niklas redan vaken och satt och bloggade. Vi väckte knärtan och fixade till oss och nere vid frukosten runt 8.20.

Vi var lite senare än vad vi brukar samt att det hade kommit nya gäster på hotellet så "vårt" bord var upptaget....lite stökigt för familjen rutin, det var att hitta ett nytt bord. Då vi satt på en ny plats i restaurangen så var det nya ansikten än vad vi var vana vid, alltid roligt att titta på människor, så nu var det nytt att titta på.

Vi bestämde att Niklas skulle gå upp på rummet och jag och Karma skulle ner och ta stolstolar och till vår förskräckelse så hade några individer varit nere och gjort "tyska bokningar" som man inte får göra....gahhh lagt handdduken och sen gått och ätit frukost. Vårt favvoställe 1 och 2 var upptagna så vi gick upp på hotellrummet och fixade iordning oss först istället och sen gick vi ner efter det, Niklas var kvar en liten stund för att färdigställa bloggen.

Jag och Karma fick ta ett halvbra ställe - dom som hade gjort en "tysk bokning" hade till och med tagit vårt bord så dom hade två...där gick gränsen, vi tog tillbaka det så dom fick bara ett. Niklas kom ner efter ett tag och dom som hade gjort bokningen kom ner säkert en timme efter oss... Efter en stund ringde det på Niklas telefon och det var från hans jobb, han var tvungen att springa upp på rummet och hjälpa till en halvtimme. När han var tillbaks vid poolen igen så ringe dom som tillverkar bänkskivan till köket och vill leverera på fredag. Otroligt snabbt jobbat, vi var beredda på 3 veckor och inte en vecka. Niklas fick ringa till Bosse & byggarna och styra upp så att dom var på plats och kunde hjälpa till att ta emot bänkskivan.

Vi var alla lite soltrötta och var slapparsugna. Karma som alltid kör varannan när vi är utomlands gjorde det även på denna semester. Idag var hon i skuggan hela dagen - lekte knappt utan bara satt och "tanka" energi. Vi gick inte ens ut och åt utan beställde mat från Snackbaren vid poolen. Niklas beställde minihamburgare, Karma Pizza och jag en bruchetta med tomater och mozarella, såg framför mig en smörgås - men det kom in som typ grillspett med tomater, mozarella och kronärtskocka - intressant men gott. Det slutade med att vi alla delade på allt och åt lite av varje, blev en jättebra lunch.

Första doppet för dagen är alltid lite kallt

Skön utedusch med varmvatten

3st Minihamburgare till lunch

Ullis Brouchetta (Ej att förväxla med smörgås)


Vi låg och slappa hela dagen och läste, Niklas och Karma badade lite men mer än så hände det inte. Innan vi gick upp på hotellrummet så tog vi en sväng tilll Maspalomas öknen - Karma är helt fascinerad av den, tycker den är helt fantastisk.

I öknen framför hotellet

Mamma hopp

Pappa Hopp

Knärtan Hopp
Efter lite ökenvandring så gick vi upp på hotellrummet för att fixa till oss inför middagen. Dagarna här går ut på att vänta in olika måltider hahaha. Har inte varit hungrig en enda gång sen vi kom hit. Idag tänkte vi prova på ytterligare ett Mini Golf ställe vid Yumbo köpcentrum och så funderade vi på Tapas igen, det var ju så himla gott sist vi var där. Vi styrde kosan mot Yumbo och in på Golf stället, här var det mer folk än det andra stället vi var på. Lite enklare banor pga större hål men roliga banor och mer folk. Vi trodde det skulle bli mega-kö på varje hål men det flöt på bra. Vi hade en gubbe bakom oss som var jäkligt het, han ställde sig på banan innan vi var klara så vi släppte förbi honom för att inte ha honom slickades i röven. Jäkligt irriterande med Niklas vann IGEN....fan jag höll inte för pressen + att han hade en jäkla tur på flera banor.

På väg mot Yumbo

Lätta banor

Karma duktig igen

Jaaaaa !!! Pappa vann igen !

Team Magnusson !

Efter golfen så tänkte vi prova ett nytt Tapas ställe....MEN det gamla lockade för mycket så vi gick dit. Det är så få middagar här så vi kände, bättre "safe or sorry". Dom kände igen oss när vi kom och vi var nästan först på stället. Som sist vi var där så fylldes det på ganska snabbt. Vi valde ut våra favorit tapas från förra gången och så valde vi några nya och framförallt "secreto iberico" Grisens hemlighet...jisses så gott det var. När vi ätit klart så kände vi...äh vi kör...så vi tog in ytterligare 2 tapas av favoriterna så det blev en ost med marmelad och en till grishemlighet - vi rullande från restaurangen.

Krocketter på Maná 264

Precis utanför restaurangen så finns det ett studsmatteställe - man får på sig en sele och så kan man studsa och komma jättehögt tack vare spända linor. Karma körde på bra och studsa som en galning och högt kom hon men hon vägra att göra en volt trots att vi heja på henne från marken. Niklas hoppa och studsa på marken som om han var uppe med alla selar. 

Karma hoppar

Efter midddag och hoppning så gick vi hemåt och vi har ju fått en tradition och det är att göra ett depå-stopp på Gemenis. Idag var det totalt smockfullt och vi fick nästan det sista bordet. Hade vi kommit lite senare så hade vi inte fått plats. Det strömmade till folk både till fots och med taxi men många fick vända i dörren det var fullt. Det här är det enda stället som vi har sett som har haft fullt. Så mycket turister och nästan bara Svenskar, det måste vara jättekänt här nere. Ikväll var det Gary Litgow som spelade (samma som igår) och jäklar vad alla var laddade. Gary hann knappt sätta igång första låten innan dansgolvet blev fullt. Vi beställde varsin öl och Karma fick sin efterrätt - denna desert är mycket bättre än på Tapas stället och billigare - mega glass med grädde och jordgubbar.  

Superglassen !

Fullt hus när Gary spelar

Efter några låtar var vi  nöjda och vi gick och vårt bord blev snabbt taget av ett par riktigt lyckliga som kom precis i rätt tid för att få ett bord. Vi gick hemåt och försökte bräcka varann i den fulaste gången, Niklas och Karma var väldigt jämt placerade...men jag tror Karma vann till slut. Vi kom hem och avslutade kvällen med ett avsnitt av Sveriges Mästerkock sen somnade vi laddade för morgondagens äventyr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar