lördag 16 mars 2019

Tillbyggnad Vecka 20

Maciek & Artur kom vid 07:30 och Maciek spacklade väggar och tak i gamla köket samt målade väggen i hallen medan Artur justerade lite fel i köket jag påpekade samt lister runt fönster och dörrar. Vid tio kom rörmokaren och monterade toalett samt kommod och blev under dagen helt klar med allt VVS jobb. Vid fyra åkte jag och Ulli till Värmdö Kakel för att välja kökskakel. Det är ju beslutsångest deluxe men vi valde ut en bunt olika prover som vi fick låna med oss hem så vi kunde titta hemma på plats vad som blir bra tillsammans med väggar, kök och bänkskiva. Vi var inne på vitt eller ljusgrått i olika former. På kvällen när vi var hemma och kollade så tyckte jag att det skulle bli snyggt med ett kakel i nästan samma färg som väggen och Ulli höll med så vi beslutade oss för ett kakel på provkartan som var väldigt likt väggen färgmässigt.


Vi använder det nya köket försiktigt

Maciek & Artur var på plats som vanligt Tisdag morgon och det var samma rutiner som på måndagen där maciek målade och spacklade medan Artur monterade lister i kök och dörr till toalett. Plattsättaren kom på förmiddagen och satte silikon i alla hörn och nu är även han helt klar med toaletten. Vi pratade lite om kökskakel och jag visade honom vilket vi valt och det var inga problem. Vid fyra åkte jag till kakelbutiken och lämnade tillbaka proverna samt beställde det kakel vi beslutat oss för.


På Onsdagen dök först elektrikern upp vid åtta och han gav sig direkt på att få igång elpannan till vattenvärmen. Sedan fortsatte han med att installera dimmrar till spotlights i köket, tyvärr hade han fått med sig fel led drivers så dom små led lamporna i fönstren kunde han tyvärr inte slutföra för dom han hade med sig fick inte plats i dosorna. Maciek spacklade återigen gamla köket medans Artur satte lite lister, bytte den förstörda luckan i köket, städade på gården lite, slutförde takfoten och började med undertaket utanför nya köket. Bosse kom vid tre för att gå igenom kontrollplanen inför slutsamrådet. Vi kollade på fläkten om det var möjligt att installera den utan imkanal och istället enbart med kolfilter och det går bra. Dock saknades det delar i kartongen för att kunna göra det så jag kontaktade Elgiganten. Orsaken till att inte installera med Imkanal är att det kommer krävas besiktning av det och Bosse har inte koll på hur det skall göras enligt gällande normer och det finns ingen tid till att få någon ventilationsexpert på plats. För oss är det ok, skulle det bli dåligt så kan vi alltid göra om det senare. Rent generellt är jag rätt stressad över slutsamrådet med kommunen, vi vill att det skall klaffa utan strul men jag tror vi har läget under kontroll. Bosse hade sagt att golvet i gamla köket såg fint ut och tyckte inte det behövde bytas men när jag frågade honom hur dom skulle trolla bort gamla avloppet och anslutningarna för vatten insåg han att dom måste lägga nytt golv även där. Vi kom överens om samma golv som Karma fick på sitt rum och att dom lägger det ovanpå det gamla golvet.

Alla spottar i taket fungerar

Badrumsfläkten igång

Inneväggen på loftet stängd

Värmepannan igång

Maciek & Artur dök upp strax efter sju och medan Maciek slipade och grundmålade gästrummet "gamla köket" så monterade Artur mer lister och hängde upp spegelskåpet på toaletten. Jag ringde till Electrolux service som skulle skicka delarna som saknades i kartongen. dom skulle komma någon gång nästa vecka då dom inte hade dom i lager.

List i öppning monterad

Lister och foder till dörrar klara

Sista biten takfot klar

Lister på toaletten invändigt klart

Gästrummet grundmålat

Gammalt avlopp och vatten på gästrummet


Först dök elektrikern upp nästan prick sju och någon halvtimme senare kom Maciek & Artur. Elektrikern kopplade in alla spottar i fönstren, dom tre sista spottarna i takfoten ute, spottarna utanför kökséntren och spegelskåpet på toaletten. Maciek målade tak & väggar i gästrummet och Artur monterade lister och hängde upp trappan till loftet. Han monterade även provisoriska räcken vid trappen så att byggnadsnämnden blir nöjda med säkerheten på måndag. Sedan städade han på gården och rev bort pappen på golven inne. Jag åkte in till Forum på förmiddagen för att köpa lite elgrejer och när jag kom tillbaks vid elva svängde Danne förbi för att kontrollera det sista inför måndagens besiktning. Han blev lite tveksam över elpannan i kontoret men jag hoppas att VVS killen vet vad han gjorde så att det inte blir något problem. Efter lunch kom även en gubbe som gjorde en lägeskontroll så det är äntligen klart.

Det blir mörklila i gästrummet

Ser mörkt ut men kommer bli fint

Trappan till loftet monterad

Badrumsspegel på plats

Lägeskontroll utförd

Inte mycket kvar nu i köket

Panel på undertaket

Trappan upp till loftet
Det som återstår invändigt är mer lister, tröskel mellan kök och vardagsrum, ommålning kök, köksfläkt, kökskakel, mer målning gästrum, golv gästrum, montering eldosor i gästrum, tryckknapp el toalett, lysrör loft. Utvändigt är det pelare utanför köket, återställning altan, ny altandel, målning och städning. Det som kommer vara kvar att göra efter måndag är bara kökskakel, pelarna, altanen och målningen förhoppningsvis och kanske att gästrummet slutförs under nästa vecka. Men vi får se hur det utvecklar sig.

1 kommentar:

  1. Grattis - det ser jättefint ut - ochh vi förstår att det kommer att bli ännu finare när det blir helt färdigt!

    SvaraRadera