måndag 4 mars 2019

Gran Ganaria dag 2

Som sagt så gick vi och lade oss strax efter nio och vi sov ända till åtta allihop. Det var hårda och obekväma sängar men det spelade ingen roll. Jag har inte sovit mer än absolut max 7 timmar på månader så att få sova i 11 timmar i sträck var otroligt skönt. En stund efter vi vaknat gick vi ner till frukosten som nog var den bästa vi upplevt i form av utbud. Det var mängder med färsk frukt, färskpressade juicer, bacon, plättar, pankakor osv och till och med champange. Hotellet är lyxigt med flådig frukost, fantastiskt personal och en extravagant känsla men det behövs en renovering, det är inte bara gästerna som är väderbitna utan även hotellet som utan tvekan i sina glansdagar var något utöver det extra. 90% av gästerna är tyska pensionärer och det är väldigt lugt och tyst överallt på hotellet.

När vi käkat klart så skulle vi scouta området lite och rakt nedanför frukostrestaurangen låg en mysig pool mede massa tomma solstolar. Det var strålande sol och riktigt skönt väder så tjejerna satte sig vid en tom solstol medan jag sprang upp på rummet och bytte om och hämtade handdukar. Sen fick jag vänta medan tjejerna sprang upp på rummet och fixade till sig med solkräm osv. Vi låg o gottade oss i solen ca 2 timmar innan molnen började smyga sig in och helt plötsligt var det mulet, blåsig och skitkallt. Vi stretade emot och hoppades att det skulle spricka upp igen och beställde in lunch till solstolarna men till slut låg vi alla insvepta i badlakan och försökte hålla värmen och insåg att det inte är lönt. För mig blev det ett riktigt antiklimax då jag är van vid tropiskt klimat på vinter-resorna där mulet väder nästan är trevligare än stekande sol. För mig är nog asien eller sydamerika det som gäller på vinterhlvåret, tror inte jag kommer åka hit igen speciellt om jag suktar efter sol och värme.
Karma laddad för sol & bad

Kallt när solen går i moln

Ulli härdar ut

Jag fryser på riktigt

Lunchpizza

Vid två tiden hade vi som sagt fått nog och gick upp på rummet. planen var att göra oss iordning och bege oss till ett centrum någon kilometer härifrån som heter Yumbo. När vi kom upp på rummet så tog det ett bra tag för tjejerna att fixa till sig och solen hann hitta tillbaks under tiden. Vi blev tveksamma om hur vi skulle göra men beslutade oss till slut att följa Yumbo planen. Vid 16 tiden gav vi oss iväg uppåt gatan mot Yumbo som tydligen också är centrum av Playa del ingles. Karma började fråga om vi snart var framme efter typ 200 meter. hon är definitivt inte redo för storstadsresor än på några år. När vi kommit en tredjedel av sträckan såg vi att det fanns minigolf precis bredvid vägen och vi frågade Karma om hon ville prova. Hon har aldrig spelat förut och vill gärna prova. Ulli gick ut stenhårt och låg på par efter 4 hål, jag låg kanske 4 slag efter och Karma var rätt duktigt för att vara första gången, hon gick till och med på par ett par gånger. Hur som helst så skärpte jag till mig och vann till slut med några slag. Ulli bröt ihop totalt av pressen och fick en åtta på sista hålet, synd då hon annars var riktigt vass.

Ulli tog en snabb ledning

Karma var riktigt duktig

Stilstudie av en puttmästare
Vi kom fram till Yumbo strax före 18 och vi letade efter ett ställe som jag kollat upp som heter Waka tapa. Vi letade en stund men kunde inte hitta det och funderade på vad vi skulle göra. Det fanns en massa restauranger men allt kändes så sunkigt. Hela centrumet kändes riktigt sunkigt, inte alls vad jag hade förväntat mig av en sån stor turistort. Till slut hittade vi en restaurang som jag fick lite feeling för. dom hade lite tapas på menyn men inga gäster så Ulli var lite skeptisk. Men vi kom överense om att vi skulle ge det ett försök. Det gjorde vi rätt i då det var fantastiskt gott, det enda som gjorde att stället inte fick 5 stjärnor av oss var omgivningen. Centrumet känns som en sunkig svensk småstad på 80 talet. Så fort vi hade brutit isen som dom första gästerna så strömmade det in gäster och blev plötsligt det ställe med flest gäster på det torget. Vi delade på 4st olika tapas och Karma åt spagetti med tomatsås som hon tyckte var fantastisk. Karma tog en glass till efterätt och jag och Ulli delade på en chokladmousse tårtbit. Först när vi var klara kollade jag vad tripadvisor sa om stället och dom hade fått lysande betyg och låg på plats 7 i hela maspalomas. Stället heter Maná 264 och rekomenderas av oss.

Supergoda krocketter

Padrones

Chark & Ostbricka

Karmas Lyxglass
För övrigt kan vi tillägga att hela Maspalomas verkar vara ett gay centrum. Det är otroligt mycket gay turister och det är nästan bara gay män som jobbar på restaurangerna. Det stör inte oss ett dugg men om man är en sån människa som stör sig på det så ska man definitivt välja ett annat resmål.

Vi kollade lite i bazaren i Yumbo centrum efter middagen men det var bara skit som vanligt. Karma hittade en tröja hon ville ha men säljaren skulle ha 15 Euro, jag erbjöd 5 som jag tyckte var överpris och det slutade med att han blev dryg mot oss så vi sket i det. Karma kommer hitta något bättre senare. Karma ville se en show på hotellet som skulle börja 21:30 och vi hade gott om tid och eftersom jag behövde besöka en toalett på vägen så stannade vi på ett sunk ställe där Janne Målare satt och sjöng cornelis sånger på en scen. Ulli beställde in en dry martini och kyparen frågade om hon ville ha en coctail, nej för fan sa ulli - bara en dry martini. Hon tyckte inte det hon fick var så gott men det slank ner ändå. Jag tog en öl och Karma en cola. Karma tyckte det var lyxigt då man fick popcorn gratis.

Riktigt sugen på en kork keps

RIU Palace by night
När vi kom fram till hotellet så var klockan 21:20 och vi gick och tog plats framför scenen där vi skulle se bra. Innan shown var det ett dansband som spelade och det var några tyska walking deads som stapplade omkring på dansgolvet. Showen var en akrobatikshow där två killar och tjejer utförde akrobatiktricks. Det var starka och smidiga men det var inget spektakulärt men Karma tyckte showen var fantastisk. Här tog jag en New York Sour och Ulli en dry martini coctail som passade bättre. Klockan 23:45 släckte vi lamporna på rummet och somnade in

Viga katt tjejer

Starka & Viga

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar