söndag 31 mars 2019

Tillbyggnad Vecka 22

Larmkillen var på plats klockan åtta för att slutföra Larminstallationen. Maciek, Artur & Gregor kom vid nio och hade med sig en liten grävmaskin på ett släp för att kunna schakta bort sten och grus för byggandet av altanen. På förmiddagen åkte jag till vårdcentralen för att kolla upp min hosta så jag inte håller på att få Lunginflammation. Det var Akut Bronkit och det är jobbigt på nätterna men det kommer gå över utan medicinering. Hur som helst ringde Larmkillen mig när jag var där och meddelade att han inte kunde koppla in dom nya rörelsedeckarna då centralen är full. Herregud, sånt kollar man väl innan. Centralen är så gammal så han trodde det skulle bli svårt att hitta ett expansionskort och tyckte det var bättre att installera ett nyare kort. Suck, jag trodde det skulle bli en snabb och enkel installation men icke. Får se var det slutar. Byggarna göt plintar under tiden jag var i väg. Efter lunch ringde jag Bosse för att kolla status på kökskakel, diskbänkskåp och elpanna. Han sa att plattsättaren skulle komma denna vecka men Bosse skulle ringa och dubbelkolla, vore skönt att få det klart snart. VVS killen skulle komma och fixa diskbänkskåpet någon dag framöver men Bosse väntade fortfarande på svar från VVS hur dom vill lösa problemet med elpannan. Vid två-tiden hade killarna gjutit kragen till alla plintar och kunde inte göra mer för dagen så dom åkte hemåt.

Formarna på plats

Fundamentet för ena pelaren

Gammal altan 
Killarna var på plats strax för nio på tisdagen och hade med sig pelarna som skall stötta upp uthägnaden framför fönstret, dom göt fundamenten till pelarna igår så det var bara att kapa och skruva fast. Kvart över nio kom IKEA med möblerna till Karmas rum. Säng, skrivbord, stol och garderob. Medan gregor fortsatte gjuta plintar till altanen på framsidan så monterade Artur och Maciek pelarna och satte sista panelen på undertaket samt gjorde en lucka. Dom göt sedan plintar för altanen mellan huset och gästfriggan och rev den befintliga altanen för gästfriggan. Jag fick under dagen ett mail från kommunen med slutbeskedet, skönt att det är avklarat. Killarna drog vid tre och jag monterade Karmas säng och skrivbord så det var klart innan hon skulle sova. Snacka om nöjd tjej!

Gjuter plintarna

Karma slipper äntligen sova på golvet

Lucka till förrådet

Fundamenten framför sovrummet

Gammal altan till friggan riven
Maciek och Artur kom vid sju på Onsdagen. Dom tog bort formarna till plintarna och lastade tillbaks singel. Sedan slutförde dom luckan till förrådet i taket utan för köket innan dom betade av saker invändigt från besikningsprotokollet. Plattsättaren dök upp och mätte lite innan han åkte igen, han skall komma på Torsdagen med en kollega och kakla köket. Maciek & Artur var klara vid halv elva och åkte vidare till ett annat jobb. Skönt med lite lugn och ro! Jag monterade karmas nya garderob, rullgardiner och gardinstänger på kvällen.

Plintarna klara

Luckan går att stänga 

"Tröskel" mellan gammal och ny del klart. skiljer ca 4cm (Skulle varit plant men nått blev fel)
Artur och Maciek kom vid sjutiden och började med att riva trappan på altanen och den bit som sticker ut på framsidan. Vid halv tio kom Mistral med virke till altanen och hämtade samtidigt upp en byggnadsställning som stått kvar på tomten ett tag. Under tiden Mistral lastade på och av dök även plattsättaren och hans brorsa upp för att sätta kökskakel. Kaklet kom upp på ca 3 timmar och jag tycker det blev skitsnyggt. Artur och Maciek hann regla upp hela framsidan innan dom åkte vid fyratiden.

Altan-virke på plats

Fix på väggen och kakel på väg upp

Byggarna blandar gamla och nya reglar

Kaklet uppe

Snyggt enligt oss, men smaken är ju personlig

Nu ska trallen på

Kaklet har liv vilket vi gillar
På fredag morgon körde dom igång vid sju och körde på tills klockan var två innan dom gjorde helg. Dom rev gammal altan utaför köket och satte en del ny altan.

Nu är det bara att gå ut från köket, trevligt.

Blir en brytning mellan nytt och gammalt, får se om det går att slipa upp det gamla.
På Lördagen var bara Maciek på plats och han kom vid nio och höll på till två. Han fortsatte med altanen och han hade nog hoppats bli klar ända fram till kanten men har ca 3 rader kvar.

Vi grillade på lördagen, väldigt trevligt.

Några rader kvar, en trappa och staket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar