fredag 4 augusti 2023

Parga Dag 2 (Torsdag)

Ulli hade ställt klockan på 07:00, jag vaknde vid 06:20 och var tvungen att gå på toaletten och kunde inte riktigt somna om så jag låg och väntade in larmet. Vi hoppade upp och satte på oss trekking kläderna och kom iväg 07:10 och Karma sov vidare. Idag gick promenaden mot andra hållet mot grannviken som heter Lichnos och emellan ligger ett berg som vi var tvungna att ta oss över. Vi har gått den stigen för 15 år sedan på bröllopsresan men det är ju inte så att man kommer ihåg hur man gick direkt så jag hade trekking appen och GPS påslagen på telefonen så att vi skulle gå rätt. Det var dock inga problem att hitta. Stigen är rejält brant på sina partier men går igenom väldigt mysiga olivlundar som ger bra med skugga så det blev aldrig så tokvarmt så att man inte står ut. Jag hade med mig vatten i ryggsäcken i vilket fall och var ändå gott att kunna släcka törsten efter nån timmes promenad. Det var ett flertal platser som gav en fantastisk utsikt över området och havet, Parga och en fin utsikt mot vårt hotell. Totalt gick vi 7km och var ute och gick i 1:40 men vi gick i långsam takt för att kunna ta in omgivningen och stannade för att titta på utsiken och ta kort på ett flertal platser så det var ändå en bra promenad.












När vi kom tillbaks till hotellet så låg Knärtan fortfarande och sov och var lite morgon yr efter vi hade väckt henne för frukost. Idag tog jag bara grekisk yoghurt med frukt och några mackor samt juce och kaffe. Det var perfekt för min mage. Vi gick upp till rummet och fixade till oss och sedan ner till poolområdet för slappning. Vi alla låg och läste i skuggan och var ner i poolen tillsammans och spelade gris med vår boll. Kan konstatera att jag (Människa) har två grisar i familjen. 


Vid tolvtiden blev jag rastlös och blev sugen på att träna. Enligt reklamen så ska hotellet ha ett fitnesscenter som i verkligheten är ett rum utan vare sig AC eller fläkt där det står en löpmaskin, en rodd maskin och en träningscykel. Men jag är van att springa i vår träninsfrigga där tempen ibland har varit uppåt 35 grader så jag blev inte avskräckt. När jag var uppe och bytte om så funderade jag på att ta med en handduk för att torka svett, jag svettas nämligen rejält när jag anstränger mig. När jag tänker efter så har det faktiskt blivit värre med åldern. Men hur som helst så kom jag på att dom sagt att man ska lämna handdukarna på rummet så jag tänkte att jag får torka eventuell svett på t-shirten.

Jag hoppade på löpbandet, värmde upp med lite jogg i 5 minuter och stretchade och körde sen igång 60-30 intervallträning i för mig nära min max kapacitet. Rent konditionsmässigt så kändes det otroligt bra, blev inte speciellt anfådd eller fick någon tillstymmelse till mjölksyra. Men herregud vad jag svettades, det var som en tecknad film, det skvätte svett åt alla håll och det såg ut som någon hällt ut en vattenflaska runt löpbandet. När jag var klar så var jag lika blöt som om jag hade hoppat ner i poolen med kläderna på, Jag vred ur tröjan för att visa tjejerna senare och det kom säkert en deciliter, helt galet. Jag drack upp en 1,5l vattenflaska under löppasset så jag borde klara mig från vätskebrist. Men när jag var klar så gick jag och sade till gubben som verkar äga stället att det behövs städas upp. Han följde med och tittade och sa något om att jag måste använda handduk, jag sa att det är ju förbjudet att ta med handdukarna från rummet och han sa ok ok dom skulle städa upp. Jag tycker väl att dom kan investera i en AC eller åtminstone en fläkt och lägga dit handdukar som man kan använda. Jag blev lite lack faktiskt. Men hur som helt så var det jäkligt skönt att köra ett pass.



Jag gick och duschade mig och kläderna och sedan blev det lite bad med tjejerna igen. Vid två gick vi ner för backen för att äta lunch på "The Grillfather - Souvlaki station" Karma beställde en Kebab wrap, jag och Ulli tog en varsin Souvlaki Wrap. Det var jättegott men lite dåligt saltat här också, det löser man ju lätt med att salta själv så det är ju inget klagomål som håller direkt.


Efter lunchen så gick vi upp på rummet igen för att sätta på badkläder igen. Det är helt sjukt, mördarbacken, trapporna och värmet gör så att jag blir helt svettig, vi snackar totalt 200 meter i långsamt tempo. Den här gången hade Karma fått nog av värmen och stannade kvar på rummet. jag och Ulli slappade runt poolen i några timmar till innan vi beställde en varsin frozen Daiquiri vid 16:30 och gick sedan upp till rummet för lite dusch och plump på balkongen.



Plumpen slutade med vinst till Ulli, jag kom tvåa och Karma slutade sist men hon är snabblärd och kommer nog bli farlig framöver. Hon tyckte det var kul iaf så vi kommer dra igång en ny plump imorgon. Vi gick för att äta middag vid halv åtta och vi hade bestämt oss för att gå till Pervioli som är ett ställe vi älskade när vi var här för 15 år sedan. Det ligger några hundra meter ifrån vårt hotell bort från stan så lite mer avsides. När vi kom dit var det redan halvfullt med folk och vi kunde sätta oss var vi ville och vi valde att sitta uppe ender tak vid baren då det fanns en fläkt där. Ulli hade på sig en luftig klänning men fick problem med svettningar, Varken jag eller Karma hade problem med värmen och normalt är det ju jag som svettas om någon så det var lite märkligt, Hon var alldeles kallsvettig ett tag. Det gick över efter en 20 minuter som tur var så det måste varit någon reaktion på något. Vi beställde in friterad fetaost, tsatziki och vitlöksbröd till förrätt. Till huvudrätt så beställde vi en grillad fisk med pommes till Karma och en Mix meze tallrik för två till mig och Ulli. Meze tallriken bestod av grillade lamracks, sidfläsk, korv, köttfärsbiff, souvlaki, kycklingbröst och pommes och det var väldigt mycket mat. Vi blev utmanade av kyparen att han ville se en tom tallrik. Maten var supergod och personalen väldigt trevliga. Jag kände igen två av kyparna sedan 15år sedan vilket är sjukt. Jag frågade den ena om det var så att han jobbade här för 15 år sedan och han berättade att han och hans brorsa var dom som ägde restaurangen så visst var dom där då. Han var väldigt trevlig och tog sig tid att prata med oss trots att det nu blivit fullsatt och fullt tryck. Han berättade bland annat att vädret nu med 30-32 grader är normalt men för 10 dagar sedan hade dom haft över 40 grader och då hade det varit olidligt här. Han berättade även att det kommer en ny lag i Grekland nästa år som föbjuder hotell och andra att spärra av stranden med solstolar så att det inte finns plats att ta med sig egna parasoll och filtar. Säsongen här är mellan April till Oktober och resten av året så jobbar dom med oliv industrin. Tyvärr hade han glömt tagit med olivolja till restaurangen för försäljning men han lovade att det skulle finnas till nästa gång vi besökte restaurangen. När vi beställde notan efter att ha lyckats äta upp både hela fisken och allt kött (Karma åt mest av oss alla) så fick vi rejäla glas med Ouzo, vi berättade att Karma var bara 14 och dom bev förvånade och hon fick vattenmelon istället.



Klockan var bara strax efter nio då vi var klara så vi beslöt oss att gå ner mot byn för att ta en glass och titta på lite folk. Vi stannade först till på ett bageri där Karma köpte en munk och sedan stannade vi på en liten affär där Karma köpte sig ett par flipflop för 5 Euro. Vi gick vidare och såg det lilla fik där Ulli och jag alltid tog morgon kaffe då vi var på bröllopsresan och satte oss där och tog en varsin skopa glass i en bägare. När vi sen gick hemåt så stannade vi till vid ett ställe där dom säljer utflykter och kollade hur det var med att åka till floden Archeron, Vi fick veta att man kunde hyra en privatbil fär 150 Euro om man var 1-4 personer så kunde man åka dit, spendera några timmar där och sen åka hem igen vilket är precis vad vi vill. Vi hde funderat på att hyra en bil för att göra just det men det blir nog dubbelt så dyrt så vi kommer nog nappa på det.



Väl hemma på rummet så försökte vi titta på tv men tekniken strulade så vi släckte ganska omgående då vi alla var ganska trötta ändå. 

2 kommentarer:

  1. Tack för en perfekt turistbrochyr över Parga med omgivningar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi kämpar på och gör så gott vi kan haha

      Radera