torsdag 10 februari 2011

Dag 10

Klockan 6.57 vaknade vi av att lillan skrek BAJS BAJS inne från sitt rum - skönt att komma tillbaka till verkligheten på en gång efter en dröm. Det var bara att gå upp och mötas av världens största leende när man kom in i rummet HEJ MAMMA BAJS hahahaha ja man inte göra mer än att le.


Vi lägger oss ganska tidigt på kvällarna så det gör inget att gå upp i ottan - det är mysigt att vakna när solen inte har kommit upp än och det är fortfarande svalt ute. När vi har ätit frukost, lekt och gjort alla morgonbestyr så är det dags för altanen och sen stranden, det har blivit lite som rutin för oss och den passar oss alla 3 - en härlig start på morgonen. Glassmoppen kom förbi och vi köpte en varsin cornetto.






Idag hade vi bestämt oss för att äta lunch hos Kelly´s Café och deras hamburgare. Niklas har tröttnat på Thaimat så han ville ha nåt annat än kyckling med cashewnötter och ris. Eftersom han inte äter fisk eller skaldjur så blir hans utbud på maträtter väldigt begränsat - jag älskar maten och har inte tröttnat och kommer nog aldrig att göra det. Vi kom till Kelly´s - ett härligt ställe med en kul ägarinna. Det är roligt att prata med henne då hon är av dom få som pratar bra engelska här på stället. Hon kommer från London och är gift en en Thaikille. Hon tipsade oss om bra marknader i Bangkok - vi funderar på att åka tidigare till Bangkok på lördag innan flyget när vi ska åka hem för att hinna shoppa lite då det inte finns en enda affär här och köpa kläder eller nåt annat kul.





Efter Kelly´s så åkte vi till vår bästa affär Pop Shop för att köpa lite blöjor, mjölk och bröd sen åkte vi hem. Karma gick på sista gnistan och somnade fort när hon kom hem. Klockan 14.10 så kom vår massös till huset. Det gick riktigt bra den här gången, vet inte om kroppen har vant sig, eller om hon har blivit mer försiktig i sin hantering - oavsett så kunde jag faktiskt ligga och koppla av lite under massagen - det har jag inte kunnat förut. Niklas stackarn har fortfarande problem med hennes nypor - det svartnade när hon skulle tok-massera hans biceps. Trots hård behandling som man stundtals önskar tar slut och som man dessutom betalar för så bokade vi upp henne ännu en gång:).





Karma vaknade när Niklas var under behandling, hon tycker det är väldigt intressant att titta på när massösen knådar sin pappa - man kan ju undra vad som rör sig i hennes huvud.


Efter massagen så var det bad och lek på stranden. Karma har blivit en riktig badare och modig roligt. Hon springer ut till vågorna och sen in igen - hon älskar att vara ute med oss där det är djupt. Vi badade tills Karma fick russinhud (så blir det för jämnan).






Efter bad och dusch så bar det iväg med moppen för att leta middagsställe och den här gången så bar det iväg till en del av byn som vi inte har varit i förut, lite down town. Vi kom till kärnan av fiskebyn tyvärr hade vi inte kameran med oss men den ska med nästa gång. Väldigt genuint och fascinerande det var som tiden hade stannat av. När vi hade åkt igenom fiskebyn så kom vi ner till stranden och sen hittade vi ett ställe som hette Jack's Resort - supermysig restaurang och ett par bungalows, där fick det bli ett matstopp. Dom hade KÖTT på menyn så Niklas var så nöjd, det fick bli kött med svampsås och pommes. Karma fick in spagetti med köttfärssås och en Pepsi som sen skulle visa sig vara det största misstaget ever..... Niklas var nöjd över maten, själv så ångrade jag mig att jag inte tog in Thaimat - köttet var inte riktigt i min smak. Karma fick in en jättegod spagetti med vitlöksbröd - då fattar ni vad som hände....jo såklart ratade hon maten och bara ville äta brödet (hon har fått en väldigt konstig och ensidig kost under dom här dagarna). Sen så fick hon smaka Pepsin - vi har varit duktiga att inte beställa in läsk till henne utan har mest beställt apelsinjuice men hon gillar inte fruktköttet så vi brukar ta med oss egen dricka till henne. Men den här gången så fick hon en egen Pepsi och jäklar vad hon tyckte det var gott- hon drack och drack....vi skrattade lite och tyckte det var kul (förstod inte bättre...). Hon drack 33cl Pepsi och åt vitlöksbröd till middag.






Efter maten så åkte vi hemåt och stannade till på vår restaurang så hon fick leka med Thaitjejen Kathy innan läggdags. Vi blev bjudna på en stark drink av Lotta Barbados rom, is och lime...Karma var som en duracellkanin, var helt galen - lekte så hon blev blöt av svett (sockerhög....). Vi skrattade på oss när Kathy gav ifrån sig ett gallskrik för att Karma tog en leksak från henne, varpå Karma satte fingret vid munnen o sa shhhhh. Efter ett tag så var det dags för att gå hem och sova - hon var helst slut, drack sin välling och sen somnade hon som en stock vid halv nio.


Vi stannade uppe och pratade och sen gick vi och la oss vid halv elva. Vid halv tolv tiden så vaknade Karma och grina och sa AJ AJ AJ AJ AJ. Hon brukar vakna många ggr under natten och skrika men oftast så drömmer hon så hon somnar om ganska fort men det gjorde hon inte nu. Vi gick in och hon var helt svettig, hade kissat igenom blöjan - böt blöja och pyjamas och la henne igen. Efter 5 min så hörde man ett skrik innefrån sängen igen AJ AJ AJ AJ - har ingen aning om hon hade ont nånstans eller om hon körde med det för då vet hon att jag kommer som ett skott. Hon har tagit sig för öronen ett par dagar så jag var orolig att hon hade fått öroninflammation än en gång, eller om det var tänderna eller om det var magen. Hon grina och grina och ville inte lägga sig utan bara vara i min famn så jag gav henne en supp för att se om det kanske skulle hjälpa. Jag försökte lägga henne och samma visa igen, ville INTE sova och bara grina. Hon hade fått en låsning och då är det bara att gilla läget - så Niklas och jag gick upp med henne och så tittade vi lite på en film så hon skulle komma på andra tankar. Nu var klockan närmare ett på natten - vi stängde av och gjorde ett nytt försök.....Samma visa, hon la sig och sen PLING upp som en fjäder och grina.. Jag fick gå omkring och bära henne och sen lägga henne och vyssja och greja så hon koppla av. Det var nog någon blandning av socker, koffein, benkryp, magvärk, varmt i rummet.... Till slut så kände jag att det började gå åt rätt väg och det tog längre och längre tid för henne att vakna till och sätta sig upp i sängen - som tur är så finns det en säng i hennes rum så jag låg där och slumrade till mellan gångerna. Klockan halv tre kunde jag smyga mig in i vår säng helt slut.


Klockan halv sju på morgonen så vaknde hon hur glad som helst - HUR ÄR DET MÖJLIGT!? Niklas gick upp och jag fick sova vidare -en sak har vi lärt oss -aldrig mer Cola eller Pepsi på kvällen och inte en hel flaska PUST.

4 kommentarer:

  1. Så har ni lyckats ta den absolut finaste bilden på Karma (som vi har fått se)...den när hon sitter med huvudet på armarna...jösses! Vilken superfin bild! Hon är så otroligt söt!! <3

    Tänkte bara berätta för er att här i Härnösand har vi -5° och så snöar det och blåser. Blir ni avundsjuka nu?! ;o)

    Njut ordentligt se sista dagarna nu!
    Kram på er alla! <3

    SvaraRadera
  2. Kul, börjar lära mig kameran nu. har här tagit över 1600 bilder :) Tycker oxå den bilden är en av dom finaste vi tagit. Zoom objektivet är helt klart favoriten, får bra bilder utan att karma märker att vi är där. Provat ditt vidvinkel objektiv lite men verkar vara låst i samma läge hela tiden, vet inte om jag gör ngt fel.

    SvaraRadera
  3. Ja otroligt fina bilder på karma i närbild.

    SvaraRadera
  4. Ja, zoomobjektiv är roligast att jobba med!! Absolut!
    Vidvinkelobjektivet är i stort sett ett fast objektiv, du kan ju fixa skärpan lite, men i övrigt så är det mest ett objektiv att ta landskapsbilder med.

    SvaraRadera