lördag 5 februari 2011

Dag 6

Efter en jobbig natt för Niklas så vaknade vi när Karma väckte oss vid 8-tiden. Niklas har haft ont i magen stundtals under natten och var inte alls på humör när han vaknade så jag och Karma fick äta frukost själva. Niklas somnade på soffan medans vi gick ner på stranden för att se om havet hade spolat upp några roliga saker under natten. För första gången sen vi kom hit så såg vi fiskebåtar ute på sjön - det blåste inte lika mycket och havet var inte lika vågigt.....kanske har vädret vänt nu?! Karma har fortfarande inte vant sig med varken havet eller poolen så vi har köpt en liten uppblåsbar pool till henne. Den följde med till stranden, jag fyllde den med vatten och det fungerade hyfsat bra till det kom en våg och stänkte ner Karma, då var det kört igen, inge mer bad...... Ja vi får väl se hur det blir med bad, men vill hon inte så är det ok, hon brås väl på sin mamma som är en riktig badkruka. Sen har hon en annan "hang-up" hon vägrar att gå utan blöja - vi har försökt med allt, måste vara skönt att gå med rumpan bar....men icke. Det går en liten stund här och där, men så fort hon kommer på att hon inte har en blöja på sig så skriker hon...böja böja...





I dag var det väldigt varmt ute, så fort det inte blåser så blir det mycket varmare på en gång och det känns en markant skillnad. Karma ville gå in och jag hängde på. Vi var inne hela förmiddan och lekte och ritade. Niklas var inte bra, sov och slumrade till hela tiden, han vaknade när Karma märkte att pappa sov och börja hoppa på honom samtidigt som hon skrek "pappa sova pappa sova".





Klockan ett så somnade Karma in och Niklas som hade fått ett litet piller av mig började vakna till liv. Han hade fortfarande inte ätit ännu och var lite hungrig. Jag beställde stekt ris (ja jag vet lite tjatig MEN det är ju såå gott) och Niklas beställde lite frukt och Karma fick som vanligt pannkakor. Jag hann precis äta upp min lunch tills vår härliga massös knackade på dörren - det var dags igen för lite "plåg-massage". Den här gången gjorde det inte lika ont när hon körde min rygg, hon höll inte på lika länge, det som fick sig en omgång den här gången var benen, herre jäklar säger jag. Att man kunde massera ett par ben på det sättet hade jag ingen aning om - vet inte hur och vad hon gjorde men det gjorde ONT och det var stundtals svårt att ligga still. Efteråt så var man som en helt ny männsika. Niklas som hade piggat på sig fick också sig en omgång av "damen":). Karma vakande när Niklas blev omhändertagen, vi gick ner och hon skrattade när pappa fick massage på huvudet och på armarna, tyckte nog att det var lite konstigt att en annan höll på att ta på pappa på det sättet.





Efter pannkakor och massage så åkte vi iväg med moppen för att åka till vår bästa affär - vi handlade det som vi inte hittade igår på det lilla krypinet. Niklas som inte ville äta Thaimat köpte pasta och tomatsås för att göra mat och äta hemma. Efter affären så åkte vi till bankomaten för att ta ut pengar som låg en bra bit från byn över motorvägen och vid en shellmack. Sen så åkte vi hemmåt. Niklas gjorde iordning sin mat och åt lite grann, men efter det så fick han ont i magen igen och var tvungen att lägga sig för att vila. Jag och Karma gick och duscha och sen fick vi med oss Niklas till restaurangen så jag kunde få i mig lite mat. Lilltjejen var där till Karmas stora förtjusning - dom blev glada att se varann.








Vid baren så satt vår granne - Kinesen som har huset bredvid. Niklas förklarade för honom hur han mådde och vips så försvann Kinesen och sen kom han tillbaka med en massa tabletter och Ingefära Te som han ville att Niklas skulle ta. Han visste precis vad han hade för magont och det här skulle hjälpa sa han. Vi får se vad som händer i morgon, blir Niklas inte bättre så kanske han testar nån/några tabletter - men dom är för suspekta för att ta med hem...vem vill fastna i tullen:). Gulligt av honom att hjälpa till. Alla här är supervänliga och vill väl.


Jag beställde in fisk och stekt ris:). Och fisk det fick jag in....herre min je vilken fisk, stor och ful var han. Men god:) jag åt nästan upp allt, jag var hungrig. Dom bara skakade på huvudet, dom äter inte lika mycket som vi svenskar. Vi stannade inte så länge då Niklas var dålig och trött och Karma började se lite sliten ut hon också. Vi gick hem och Niklas somnade på soffan, Karma fick sin välling sen ville hon sova och vips så blev hela huset tyst...skönt. Niklas gick in för att sova och jag sitter själv uppe och njuter av tystnaden, vågorna och ensamheten! Hoppas Niklas blir bra i morgon för då ska vi till marknaden vid gränsen till Burma.





God Natt 22.40

3 kommentarer:

  1. Jag hoppas att Niklas kryar på sig snart! Kram på dig bror min <3

    SvaraRadera
  2. Fisken hahahaha, Krille fick in en likadan fast den låg i spad å simma, man blir ju först skrajj men oftast är det ju så gott. Tråkigt Niklas är magdålig,å hoppas ni kom i väg på marknaden. Nu börjar du "bronsa" ullis , snyggt (avis) Ha sååå skönt kram igen

    SvaraRadera
  3. haha du är rolig du "bronsa":) ja lite färg har man fått, orkar inte ligga i solen det är för varmt för det utan det är och jaga barn högt och lågt:).

    Nu är Niklas bra i magen(han sa att det var Whiskeyn som gjorde susen) haha

    Kram Ulrika

    SvaraRadera