söndag 6 februari 2011

Dag 7

Oj oj oj, redan sjunde dagen... Tiden går för fort!


Klockan var ställd på sju så att vi skulle hinna fixa till oss innan taxin kom vid åtta. Jag kände mig bättre i magen som tur var. Karma sov som en liten gris och fick väckas men som vanligt vaknade hon med värsta leéndet på läpparna. Vi åt lite frukost och jag (Niklas) drack ingefära teét som jag fick av kinesen. Det var helt ok, rätt starkt men det kändes nyttigt för magen.


Taxi chauffören var punktlig och var jättetrevlig men ingen engelska som vanligt. Resan till marknaden tog ungefär 35 minuter. karma var på strålande humör o satt o sjöng för oss. Väl på plats såg vi Lars-Åke och Choy på en gång. vi bestämde med chauffören att vi skulle ses vid taxin vid kl 11.det gav oss lite drygt 2 timmar på marknaden. Vädret var friskt o riktigt skönt till en början...



Marknaden (Dan Singkhon) ligger precis på gränsen till Burma, hade vi gått 50 meter till så hade vi korsat gränsen. Det verkar som om dom flesta männsikorna på marknaden var från Burma, dom har lite annorlunda utseende. Det är dessutom ingen traditionell marknad ala turistort utan den är till för befolkningen. vi blev helt chockade när vi kom in i området där dom sålde orkideér. Hur mycket som helst av alla möjliga konstiga sorter. Helt fantastiskt ! man kunde få en blommande jätteorkide som jag aldrig sett i sverige för 40-50 kr. Vi köpte 2st orkideer som vi ska försöka få med oss hem oskadda. Dom hade oxå mycket billiga smycken och ädelstenar, kryddor och träsniderier. Jag blev först lite besviken att det inte fanns bra kläder för jag hade tänkt bunkra upp med lite "billafjong" shorts o t-shirts. Men det fanns så mycket intressant att se så det gjorde inget. Det fanns oxå en massa matstånd som gjorde att luften var full av alla möjliga skumma lukter. Förutom orkideérna så slog vi till på en jättefin träelefant, halsband o armband åt Karma, klänningar till Karma o Ulli, en Hemlig Present, En mekansisk fågel + en trumma, olika sorters rostade nötter. Fågeln o trumman var jättekul till en början, nu 24 timmar senare börjar vi bli smått sinnesjuka. Efter en timme blev det olidligt varmt på marknaden och vi fick söka skugga hela tiden. Karma gjorde verkligen succe, alla stirrade och massor av människor kom fram o tog o klämde på henne. flera ville bli fotograferade tillsammans med Karma. Själv satt hon helt oberörd som en drottning i sin vagn. Verkligen en skum upplevelse. När klockan var 11 var det skönt att få sätta sig i taxin o njuta av aircondtion.





Vi åkte vidare till Ao Manao stranden där vi först stannade o kollade på Aporna som bodde i nedkanten av ett berg. Karma tyckte dom var roliga att se, hon gillar ju djur av alla slag. Men klockan var nu runt 12 och Karma började bli väldigt trött. Vi hoppades att hon skulle få sova lite på stranden, vi trodde hon skulle göra det för hon gillar ju inte att bada här ändå. När vi väl kom fram o valt solstolar så var Karma rastlös och ville inte vila. Stranden var väldigt vacker och såg ut som det thailand man sett på tv, vit fin sand och höga kantiga berg runt bukten. Eftersom det var en bukt var vattnet väldigt lugnt och strandev var väldigt lång-grund. Vi gick ner till vattenbrynet med Karma och hon var lite tveksam till en början men när hon såg att vattnet var fullt med thailändska barn som lekte blev hon modigare o modigare. Till slut var det all-in och vatten extas. Vi beställde in lite lunch och turades om att leka med Karma i vattnet. När vi hade ätit så var vi båda nere och badade med Karma och hade jättekul. Efter en stund kommer en Thailändsk man med hela överkroppen tattuerad fram med en boll och började leka med Karma. Vi hade pratat om honom tidigare då han såg ut som ngn gangster i maffian. Han var dock världens trevligaste, innan han började leka med Karma så kom han fram och skakade hand med mig för att visa respekt. När han lekt med Karma ett tag så frågade han mig om jag ville ha ngt att dricka, jag sa ja (Ville inte vara ohövlig) så han pep iväg och kom tillbaks med en Fet Whiskey grogg. Först blev jag lite paff för att jag var ju fortfarande lite risig i kistan men den var faktiskt väldigt svalkande o god. Han kunde absolut ingen engelska men han lyckade få med mig upp till sin familj som satt runt ett stort bord uppe vid stranden. Det visade sig att han var farfar och hade dessutom med sig sin mor. Hans söner var tattuerade på samma sätt och han lyckades förmedla att det var inga skoj tattueringar utan av religös (Buddistisk) betydelse. Jag fick 2 groggar till medan vi satt där och kommunicerade på något universiellt plan. Ulli kom upp med Karma och alla ville bli fotograferade med henne och oss. Dom var otroligt vänliga och det var en upplevelse som gjorde stort intryck på mig. När vi skulle gå blev det ett avsked som var väldigt sentimental... Otroligt upplevelse, kommer aldrig glömma den mannen o hans familj...



Tanken var att vi skulle åkt vidare till ett akvarium i närheten så att Karma skulle få kolla lite på Fiskar men eftersom hon hade lekt o haft så kul på stranden så var hon jättetrött så vi åkte direkt hem istället. vi kom hem vid tre och Karma slocknade i sängen på stört. Taxichaffisen frågade om vi hade ngn tvätt, perfekt! Vi hade precis pratat om att åka iväg till ett tvätteri. Han ska komma förbi med tvätten på Söndag. Han skulle bara ha 1200 Bath för resan (Ca 250kr) jag gav honom 1500 och han blev jätteglad. Karma fick bara sova en timme då vi inte ville att hon skulle vara uppe hela kvällen så hon var helt yr när vi väckte henne men vi gick ner på stranden o kollade lite o hon piggnade till.


Vid sex tog vi moppen till en restarang som heter Tamarind. först åkte vi o tankade lite hos vår favorit gubbe här i byn. Restaurangen ligger inte vid havet vilket gör att det inte fläktade och det var en hel del mygg. Samtidigt har det blivit varmare dom senaste dagarna så det var inte helt behagligt att sitta där. Maten var helt ok, men karma hade lite svårt att sitta still till en början men när hon fick sin Spagetti Bolognese åt hon som bara den. Vi åkte direkt hem efter middagen och gick in till Grann Restaurangen så att karma fick leka lite med thai tjejen. Vi satt o pratade med Lotta medan karma lekte o hade jättekul.


Vi nattade karma och gick o lade oss tidigt kl 22 efter den bästa dagen hittills här.

6 kommentarer:

  1. Så du kan samtala på universiella sätt du lillebror!
    Kan tänka mig att det går alldeles utmärkt efter X antal whiskeygroggar!! :-D

    Härligt att läsa att ni har det bra!
    Kram på er!

    SvaraRadera
  2. Glömde fråga vad du gjorde i ett träd här i Thailand Syrran ?

    SvaraRadera
  3. Hahahaha Å jag kände det kunde varit familjen Boström ni skrev om...Va det Thai Whiskey ? Man behöver verkligen ett par dgr att aklimatisera sej Sedan börjar det hända grejjer. Tycker inte Karma det är jobbigt med all uppståndelse? Leo han blev ju folk skygg första ggr vi va till Thailand , gick omvägar från alla thailändare som ville ta på honom & prata & ta kort(han ser ju lika ut- ljus & krullig)

    SvaraRadera
  4. Karma tar det bra men är avvaktande, det blev lite för mycket när kvinnorna nästan tog henne från min famn för att få bära henne. Det var helt sjukt, allt stannade upp när vi kom och folk stirrade. Här vid vårt hus är det mycket bättre, här är Thailändarna mer vana med ljushåriga små krullon så det är lungt.

    HAHA ja jag tänkte det också att det kunde ha varit Krille som satt där med Thaiarna vid stranden:)

    Ulrika

    SvaraRadera
  5. Kan ni inte ta med en av aporna hem till Sverige?!

    SvaraRadera
  6. Äh, jag har redan aporna Karma & Ulli... Räcker gott o väl ...

    SvaraRadera