lördag 5 februari 2011

Dag 5

Trodde knappt våra öron när Karma vaknade klockan 06.45 zzzzzzzz Det var bara att gå upp, hon var glad som en lärka och man förstod ganska snabbt att hon hade sovit klart. Solen hade inte gått upp ännu utan det var morgongryning ute. Vi gjorde ordning frukost och åt den vid en helt fantastisk soluppgång - härligt att vara med när dagen vaknar till liv.



Efter frukosten så var det lite stoj och lek vid poolen men utan att bada - Karma badvägrar fortfarande. Hon gillar varken poolen eller havet - det är svårt att få denna lilla envisa unge att ändra sig (undrar vem hon brås på....hmm). När klockan hade blivit 9 så tänkte vi att det var dags att röra på oss lite. Niklas hade sett på sin långpromenad att det fanns en del svenska barn en bit bort på stranden vid ett kafé som hette Kais. Vi tog moppen och åkte dit och höll tummarna - kanske lite barn kunde lära Karma att havet inte var läskigt. MEN det var vi och en handfull pensionärer - inte ett barn så långt vi kunde se. Men det gjorde inget, det var en väldigt organiserat badställe för att vara här. Man fick solstolar och så hade dom satt upp ett långt tak så man kunde få skugga. Det fanns en liten enkel restaurang om man ville köpa vatten eller frukt. Vi var där i ca 1½ timme sen fick vi nog - vi tog moppen för att åka hem igen. Vi tog en sväng till byn för att tanka.....ja det är också en upplevelse i sig. Man får köpa bensin i en liters coca cola flaskor i glas som en liten gubbe sen kommer med en plast tratt och häller i vår tank - foto kommer så ni fattar vad jag menar. När vi kom till vår bästa affär så såg vi att den var stängd pga Kinesiskt nyår så det var bara att åka och leta något kryp in som var öpppet - det mesta var nerstängt i byn. Vi hittade en affär så vi kunde köpa litegrann av det vi saknade sen åkte vi hemmåt.



När vi kom hem så somnade Karma på en gång och vi beställde mat från restaurangen hem till oss. Niklas beställde någon slags nudelkycklingsoppa och jag tog som vanligt stekt ris och Karma fick pannkakor (som hon fick när hon vaknade). Vi satt och läste vid poolen - så lyxigt när Karma sover och vi kan bara vara utan att hela tiden hålla koll på en liten vildbatting. Sen kom maten.......Niklas fick inte riktigt vad han hade hoppats på. Han fick en "snorsoppa" (hans egna ord). Soppan såg bra ut med grönsaker, kyckling och nudlar men sen själva soppan var seg, slibbig, slajmig - nån jättekonstig konsistens som inte riktigt går att förklara. Smaken var bra men den gick inte att äta för den kändes för slemmig. Vi fick dela på det andra och äta lite bröd och frukt till.



När Karma vakande till liv så var det lek på stranden - eftermiddagarna här är kanon. Det blåser mindre och vi har skugga på stranden så man kan vara där utan att vara direkt i solen. Niklas bodysurfade, jag och Karma letade snäckor som vi skulle ha till vårt sandslott som vi höll på att bygga.


Efter stranden var det dusch och sen moppen till Huay Yang lyxställe som heter Nishaville. Det är ett inhängat område med bungalows, dom har en restaurang där som är riktigt lyxig, vi hade blivit rekommenderade den av han som vi hyr huset av. Restaurangen var superfin och området lyxigt men maten var inte bättre än på vår restaurang, vi åt och drack gott. Karma fick sin favorit maträtt Spagetti Carbonara MEN som vanligt här nere så petade hon bara i maten. Hon äter inte så bra men det är ok - hon dricker mycket småäter lite här och där.



Efter middagen så åkte vi hem för att avsluta kvällen på vår restaurang, lilla Thaitjejen var där och Karma blev överlycklig - dom lekte och lekte så dom blev alldeles svettiga. Dom har verkligen superkul ihop. Vi satt och pratade med en "DAM":) som hette Lotta, hon bor här nere under vinterhalvåret. Hon hade hjälpt dom att komma igång med restaurangen och lite annat. Det var både roligt och intressant att prata med henne, hon kunde mycket om Thailand och dess kultur.



Vid halv tio så var det dags att gå hem trots ledsna miner från både Karma och lilla thaitjejen - men vi hann knappt komma hem förrän Karma sa....mamma sova. Hon somnade efter sin vällingflaska utan godnattsaga:).


Niklas och jag hade rundomgång 4 i vår turnering, det skulle vara poker men vi tog en Plump istället. Med lite övertalning så gjorde Niklas ordning en White Russian och det gjorde att jag spelade katastrofalt - den sämsta omgången någonsin....Niklas som hatar att förlora var såååå nöjd och somnade med ett leende på läpparna:). Nu står det 2-2.


God Natt vid 22.45

1 kommentar:

  1. Gud så mysigt , och kul karma har en kompis. Ullis njut i stället då att hon ej vill bada Tänk om ni fått passa så hon ej slängde sej i poolen hela tiden med, Bada kanske hon gör en annan ggr :-) Bodysurfing är det leka i vågorna , åka med in till stranden ? Här blir det 3D Bio nu Hejhej Kraam Annika

    SvaraRadera