tisdag 3 mars 2020

Mexico Dag 10

Niklas somnade som en stock jag hann knappt blunda innan han sov, Karma somnade också fort medan jag låg och lyssnade på alla ljud. Efter en vecka i ett hus på landet så var det massa nya ljud som man inte hört förut - bilar som tutar, folk som skrattade och pratade högt. Vi bor mitt i stan och det är inte helt ljudisolerat så det var lite ovant det att det var lite varmt i rummet. Vi hade inte fått ordning på ACn och Niklas orkade inte fixa till den utan sa att det var ok och jag vågade inte röra nåt...när det gäller knappar och elektronik har jag gått den hårda Niklas skolan - man rör inget. Jag vaknade ett par ggr att det var hysteriskt varmt och Niklas låg bredvid mig med tjockt täcke (jag hade bara lakan) jag tänkte att nu har han brunnit av totalt.... Runt 3-tiden vaknade han till och tände lampor, släckte lampor och fixa Acn som PEEEP varje gång han ändrade temp. Till slut var han klar och vi kunde somna om. Det tog inte lång tid förrän jag vaknade ISKALL hahaha på med tjocktäcket och somnade om. Niklas vaknade till och frös och sen samma visa igen tände släckte och fixade med ACn som pep. Sen så fick han till det och så somnade vi om. Sjukt sköna sängar och kuddar så nästa natt kommer vi sova kanon nu när vi vet vilken temp som ACn ska ha

Vi vaknade till vid 8, längsta vi har sovit till denna resa (men egentligen kl 7 då vi har ställt fram klockan en timma sen Chelem). Vi gick upp och Niklas bloggade klart och väckte Karma som hade sovit jättebra i bäddsoffan. Vi fixade till oss och sen ner till frukosten. Niklas som hade bokat hotellrummet hade lagt till "Amerikansk frukost". Vi hade sett fram emot stort utbud av frukter, olika slags ägg, bacon, bröd och juice och massa annat gott. Vi möttes av en lyxrestaurang och inget framdukat, läxa nr 1 - gör inga stora förhoppningar för då är det lätt att man blir missnöjd. Innan vi ens fick in nåt så kände vi att det inte skulle bli en bra frulle. Det kom en servitör som kom och serverade kaffe eller the. Sen så frågade han om vi ville ha frukt eller juice - vi alla tog frukt. Sen frågade han om vi ville ha våra ägg man kunde välja mellan äggröra, stekta ägg eller omelett. Karma och jag tog äggröra och Niklas stekta ägg. Det kom in 4st toast och smör och jordgubbsmarmelad.

När vi hade ätit våra toast så kom frukten in, mer snyggt än volym kan man säga om dom frukterna, väldigt lyxigt upplagt. Vi åt upp dom i ett nafs. Sen så kom våra ägg det var jättefint och jättegott men som frukten snyggt framför volym och vi som är vana att äta mycket. Vi beställde mer toast så vi blev nöjda. Det var absolut inget fel på frukosten det var bara det att vi hade sett framför oss en buffé av massa lyxiga grejer men här var det "fine dining" men så här i efterhand helt ok.

Tunna tunna skivor frukt
Efter frullen så bestämde vi oss för att gå upp på vår takterass idag och bara slappa. Vi har ju inte riktigt haft en skön slappardag sen vi kom till Mexico. Det var svårt att slappa i solstolarna vid huset då det inte fanns en madrass så det blev stenhårt. När vi kom upp så var det en mamma med sin 6 månders baby där och ingen mer, hon gick efter någon timme och då var vi HELT SJÄLVA och så var det resten av dagen tills vi gick ner runt 16-tiden. Helt sjukt ....vi hade hela takterassen för oss själva sååå lyxigt. Vi bredde ut oss och Karma fick lyxigaste bedden och dessutom i skuggan hon var i paradiset. Vi bestämde oss att äta lunch på takterassen, just då var det ingen i baren (dom tyckte det var väl onödigt att stå där när vi var på plats då vi inte beställde nåt) så Niklas fick gå ner i receptionen och beställa. Jag och Niklas tog Club Sandwich och Karma Hamburgare (igen). När Niklas kom upp så kom han som jobbade i baren så vi beställde 3 cola från honom.

Poolen på taket

Karma åt hamburgare

Club sandwich
Maten var supergod och inte alls dyr med tanke på hotellets standard och poolmeny 200kr för oss tre inkl dricka. Efter lunchen så hängde vi ett tag till och badade och bara slappade så skönt. Som en eftermiddagsdrink så beställde Niklas 2st Frozen Margaritha mango till oss såååå goda och hör och häpna dom var billigare än glassen vi köpte igår. Vafan var det för glass vi köpte igår undrar jag....

Lyxigt med egen fotölj

Helt ensamna på taket

Supergod Frozen margaritha

Såå god
Runt 16 tiden gick ni ner och började fixa ordning oss, vi tänkte köra en "tvärt-omare" från igår nämligen kolla på affärer först och sen äta. Niklas behöver ett par nya gympaskor då dom han hade med sig var inte sköna och han har inte kunnat gått sina morgonpromenader. Vi blev klara snabbt och sen i väg och det var fortfarande väldigt varmt ute men helt ok. Vi gick på den hysteriska gatan igen och var lite bättre denna gång när det gäller att kolla priser m.m Då många av stånden och affärerna har samma saker så kollade vi priset på nåt vi gillade på flera ställen så vi visste ett ungefärligt pris som man skulle kunna betala. Vi gick ner mot en inomhusgalleria och där fanns en sportaffär som vi gick in i, Niklas hittade faktiskt ett par som satt skönt och snygga och var på REA så han slog till ett par Nike ca 600kr bra köp!

Efter ett tag så blev vi hungriga och Niklas hade spottat en Argentinsk Restaurang som vi skulle gå till så det var att gå tillbaka hela gatan nästan till vårt hotell, sen när vi kom dit så hittade han inte stället så vi gick tillbaka igen samma gata för att hitta ett ställe då började Karma ruttna ur vi "bara gick och gick" tyckte hon. Grejen var den att det var nåt knas med Niklas kort så vi hade bara dom kontanterna som han hade på sig, hans kort funkande inte heller på sportaffären så där fick han också betala kontant. Vi letade efter ett hyfsat billigt ställe så vi inte behövde gå upp och hämta mer pengar. Till slut hittade vi ett ställe som vi tyckte såg hyfsat ut men det var lite turistit men vi struntade idet, det visades vara helt fel maten som vi beställde var supergott och bra tillagat. Niklas åt nån köttgryta med tortilla och jag åt Chicken faijitas och Karma ville ha kött och pommes - maten + 3 öl och en sprite ca 500kr. Vi kopplade upp oss på deras wi-fi och gick in på Handelsbanken och såg att Niklas kort var spärrat...först fick vi panik och tänkte fan nu är skiten skimmat...men det måste ha hänt när vi var på stället igår och Niklas provade och tog fel kod. Nu vet vi i alla fall varför hans kort inte fungerade.

Billig och god middag
Vi satt och kollade på alla människor när vi satt och åt och det slog oss, inte en polis har vi sett sen vi kom ner hit. I Chelem så kryllande det av poliser och då var det Mexikanska landsbygden, polisstationer på vägarna och det var kontroller hela tiden, här är det TOMT på poliser och det säljs knark precis överallt. Du kan inte gå på gatan förrän att bli erbjuden exakt vad som helst och sen att vi har Karma med oss spelar ingen roll, helt sjukt. Polisen här måste vara sååå korrupta. Dom styr säkert knarkhandeln och vill inte störa stora turistgatan och stressa köparna. Flera av turisterna unga som gamla, schabbiga som ordentliga är höga det syns tydligt, många som röker gräs för dom går som i en dimma. Lite läskigt är det tycker jag som inte alls gillar knark. När vi hade ätit klart så gick vi mot hotellet och då såg Karma en ryggsäck som hon hade spanat på i många affärer, vi hade kollat priset så vi visste att max 250 pesos är det som gäller. Så vi kollade priset 350 men vi fick ner det till 250 pesos som Karma fick betala själv av Mormor och Morfars födelsedagspengar, hon blev såå nöjd.

Vi kom upp på rummet och fixa till oss för att kolla på Farmen, jag och Niklas tog vardagsrummet och Karma vårt sovrum, så skönt att vi kan dela på oss även om vi bor på hotell. När vi kollade på TV så knackade det på dörren och utanför står en från hotellet och ville ge oss "Choklad arom" sa Niklas...ehhh what? Niklas fattade inte riktigt så han frågade igen "We come with chocolat and aroma" ehhh what?? Vi släppte in dom och vi fick varsin chockladboll (vi fick även 3 igår, låg på bordet när vi kom hem på kvällen) och så kom dom in med en sprayflaska och sprayade rummet med den doften vi valde när vi checkade in aha aromterapi var det hahaha så vi satt resten av kvällen och smaska choklad och inandades Grön The arom. Karma la sig vid 22 vi kollade lite till på tv i vårt rum till 23 sen släckte vi lampan. 

2 kommentarer:

  1. Vilket fint hotell ni bor på, lyx med "egen" takterass att slappa på. Här snöar det för fullt (ska komma 3-4 dm idag) så det är inte utan att man saknar sol och värme.

    SvaraRadera
  2. Jätteskönt att slippa snö och kyla, vi ska njuta in i det sista.

    SvaraRadera