tisdag 10 mars 2020

Mexico Dag 17

Trodde faktiskt jag skulle sova som en gud inatt med en egen säng och vid havet som brukar vara värsta sömnmedlet för mig. Men dels blåste det så mycket så att blåsten var det enda som hördes i hyddan trots att vågorna slår mot klipporna bara ca 30 meter från sängen. Och sen var det svårt att reglera temperaturen med täcket. Bara lakanet blev lite för kallt och med filten på för varmt så inklusive lite toa besök så blev det inte mycket djupsömn. ulli hade det dock ännu värre med Karma i samma säng som tydligen hade snurrat hela natten och hållt Ulli vaken. Jag vaknade dock vid 07:30 och gick på toa igen, Ulli vaknade och frågade vad klockan var, hon hade ställt den på sju och den ringde men det hördes inte i blåsten. Vi drog på oss träningskläderna och smet ut på en morgonprommis och lämnade Karma sovande i hyddan. Vi gick längd vägen ovanför hotellet ända bort till Tulum ruinerna vilket precis var 20 minuters prommenad och sedna gick vi tillbaks. På vägen var det vindstilla och varmt trots tidig morgon så det är bara precis vid stranden det blåser och så kommer det nog vara här. Ullis fot verkade dessutom bra, inga hinder så vi hoppas att det trots allt bara var en humla... heheh.

När vi kom tillbaks satt Karma i sängen påklädd och surfade på paddan och hade bundit upp myggnätet på båda sängarna. Lovar att hon låtsades sova och hoppade upp så fort vi gått, tycker det är mysigt att få vara själv. Jag tog en snabb dusch och så gick vi ner till restaurangen för frukost. Vi fick direkt en kaffe o te, en liten frukt tallrik, ett glas juice och en skiva sockerkaksbröd och sedan fick vi beställa en rätt ur frukost menyn. Det fanns enchiladas, omelett, frukt med yoghurt osv. Jag tog frukt med yoghurt, Ulli tog scrambled eggs med skinka och Karma en simpel omelett. Jag blev nöjd med frukten som var en rejäl portion.

Härlig frukost
Efter frullen gick vi ner till stranden precis bredvid restaurangen och tog en solsäng med tak där vi alla skulle få plats. Det fanns två sängar till bredvid som var paxade så tjejerna stannade kvar medan jag sprang upp på rummet o hämtade bok och smörde in ansiktet. Sedan sprang jag ner och dom gick upp på rummet o fixade till sig. Sängen var ett klockrent val då den gav skugga, var skön att ligga i och dessutom stod så att det var vindstilla o skönt.

Resten av dagen kom vi att spendera på den sängen, super soft och skön slappar dag. Jag läste mest men badade flera gånger med Karma under dagen. Det är grunt men rullar in rätt feta vågor och det är strömt. Alltså skitkul att bada och Karma är riktigt duktig, speciellt med gorglarna på sig, då hon slipper vara rädd att få vatten i ögonen. Efter ett tag sprang jag upp till bilen och hämtade surfbrädan o den var ju klockren, fick ett par sjukt bra åk där jag åkte ca 50 meter på vågorna i en jäkla fart. Mycket vill ha mer så jag väntade in en monstervåg och tog sats, den var för stor så jag snurrade runt framåt och brädan gick av på mitten av min tyngd tyärr. Karma blev skitsur så klart men vi övertygade henne om att den var lika bra ändå för henne och hon köpte det som tur var.

Karma känner på vattnet

Jättekul i vågora

Lilla viken från andra sidan
Karma har lite läxor kvar att göra och idag var det svenskan hon skulle fixa. Det gick sådär, hon hade svårt att koncentrera sig och det tog en jäkla tid att skriva en dagbok om Xel-Ha. Ulli blev lite otålig, dels för att det tog tid men även för att Karma inte ansträngde sig och dom hamnade i luven på varandra på stranden. Detta var innan lunch så jag fick lugna ner båda två och sedan övertyga dom om att lunch behöves för dom båda. Vid lunchen hade vi ett litet snack, vi kom överens om vad Karma måste göra och hur vi ska lägga upp det. Och Ulli lovade att inte puscha för mycket på fel sätt. Sedan hade vi även ett snack om attityden då hon tyvärr försöker härma min jargong vilket man kan förstå att ett barn gör men det blir tyvärr hela tiden fel då barn inte behärskar ironi och sarkasmer och då hon senaste tiden har tagit mitt parti i "skoj" argumentationer mot Ulli så tröttnar Ulli då det kommer ut fel ur Karmas mun. Ulli förstår att hon försöker var rolig på pappas sätt men blir ändå less. Karma fattade tror vi och vi alla lovade varandra att tilltala varandra med kärlek och respekt framöver istället för med gliringar osv.

Jag tog en hamburgare till lunch, Karma en kyckling med pommes och Ulli tog en Mango sallad. Alla var nöjda då det smakade gott men vi tycker inte det är så gott som priserna antyder. Det är väldigt dyrt på vår restaurang och det är svenska priser på lunch och middag. Vet inte om resten av restaurangerna längs stranden håller samma priser men det gör dom säkert. Chelem var snorbilligt, i Playa Del Carmen var det både billigt o dyrt beroende på vad man valde och här blir det dyrt. En annan grej på restaurangen här är att man får inte riktigt kontakt med personalen, dom är artiga och trevliga men inte ett dugg intresserade av oss vilket gör att den där extra magin uteblir. Jag har ju bott på det här hotellet förut, 2007 och det ser likadant ut, restaurangen är den samma men den magin som fanns då med personalen saknas nu. Då blev man polare med personalen och hade långa samtal, jag var ju till och med hemma hos dykinstruktören och åt lunch den gången, men det händer mycket på 13 år även i Mexico.

Som sagt, vi var kvar i vår säng resten av dagen och hade det så grymt slappt o skönt med härliga bad. Ulli körde klokt nog hela dagen i skuggan för att få till värmeutslagen/soleksem eller vad det nu är och det verkar som det blir bättre. Mellan 12-17 är det happy hour på drinkar och då får man en drink till vettigt pris så vi beställde totalt in 3st Frozen Margaritha var under eftermiddagen, den sista avnjöt vi uppe på balkongen medan jag bloggar detta. Jättegott och trevligt.

Goda Margarithas

Utanför vår hydda

Inne i hydd byn

Efter att alla hade duschat så lämnade vi rummet vid sextiden och gick till thairestaurangen Mezzanine som ligger ett stenkast ifrån vårt hotell. Jag kände igen mig och kommer ihåg när jag åt här för 13 år sedan, ser likadant ut. Supermysigt ställe som känns lite exklusivt. Priserna var därefter och det blev den dyraste kvällen hittills på semestern. Bara att konstatera att restaurangerna längs stranden i Tulum håller höga priser och antagligen för att dom kan. Men till skillnad från restaurangen vid vårt hotell kändes detta ändå prisvärt då maten verkligen är förstklassig. Kan inte påminna mig att ha ätit lika god thaimat i sverige någon gång, verkligen supergott. Jag åt Massaman kyckling med ris samt två vårrullar. Ulli tog pad thai med räkor och Karma kycklingspett med ris och så delade jag och ulli på en flaska vin. Riktigt nöjda!

Tjejerna uppklädda

På väg ut från hotellet

Utsikten från restaurangen

Väldigt fint ställe

Blåste på terassen men behagligt

Vårrullar och kycklingspett

Ullis Pad-thai

Vi var hemma på hotellet igen vid åtta och avslutade kvällen med lite tv tittande, vi brände av ett avsnitt på farmen och ett avnitt av mästarnas mästare och släckte lampan vid 10.

Utsikten från balkongen

Vacker fullmåne

2 kommentarer:

  1. Att bo i en hydda på stranden, det är verkligen något att bli "avis" på. Verkar vara ett jättefint ställe men mamma vill ju inte resa någonstans "suck".

    SvaraRadera
  2. Ja, men ni kör ju bra resor i husbilen istället och har redan upplevt massor utomlands så minnena har ni kvar.

    SvaraRadera