lördag 7 mars 2020

Mexico Dag 14

Jag vaknade klockan 7 när min klocka ringde, vi hade ställt klockan för att gå ut på morgonpromenad. Men när jag kollade med Niklas så var han helt körd, han hade varit vaken mellan 2.40 och 5.00 av att grannarna hade tydligen haft någon slags fest på övervåningen. Det var tung oregelbunden  musik med tung bas och då och då gick nån med stilettklackar på marmorgolvet, helt omöjligt för honom att sova men jag och Karma vi sov och stördes inte av det. Det var bara att stänga av larmet och sova en stund till. Vi lät Karma få sovmorgon det var ett tag sen hon fick sova och vakna av sig själv. Vi satte på TVn och kollade på ett avsnitt av Sveriges Mästerkock tills hon vaknade. Hon vaknade runt 8.30 och då fixade vi till oss för att äta frukost, Niklas hade laddat för att prata med dom i receptionen om natten.

När vi kom ner så gick Niklas direkt och sa till dom i receptionen att det var ett jäkla liv i natt och att vi inte kunde sova. Hon som stod där såg lite stressad ut och sa att hon hade sett det i nattloggen att det var flera som hade störts av oljudet men hon kunde inte erbjuda något annat än öronproppar?! Niklas blev riktigt irriterad och sa att det är oacceptabelt att ett par gäster ska hålla hela hotellet vaket om natten, vi kommer inte acceptera några öronproppar, hon skulle se till att managern på hotellet skulle prata med oss. Sen så gick vi och åt frukost. Vi var ganska sena till frukosten och det märktes för vi var helt själva förutom en tjej och sen kom det ett yngre par som såg slitna ut och dom kom lite senare (tjejen hade klackskor....).

När vi hade ätit upp frukosten så gick Niklas ut till receptionen igen och då hade Managern varit där och nu var det andra bullar. Vi fick byta rum, göra en uppgradering av rummet samt flytta del av hotellet så vi inte skulle höra dom andra gästerna. Av någon anledning som vi inte förstod så var det enklare att flytta oss än att säga till dom störande grannarna. För obehaget som vi hade under natten så fick vi en gratis midddag inkl en flaska vin av hotellet, vi blev supernöjda över hur dom löste det här otroligt generöst. Vi behöver tvätta lite innan Tulum så Niklas kollade gällande tvätt på hotellet och det gick att ordna men det var dyrt och speciellt när vi ville ha det express - blev så då vi väntade lite väl länge innan vi fixa tvätten, vi måste ha kläderna innan vi åker på Söndag fm.

Fixar igårdagens blogg
Vi fick informationen om att vårt nya rum var klart klockan 13.00 så vi hade gott om tid att packa ner allt. Det var molnigt ute och enligt prognos så skulle det snart börja regna och åska så det passa perfekt för en innedag. Karma behövde även göra lite läxor så det fick bli en innedag, våra kroppar var också nöjda, jag har fått värmeutslag på mina ben och Karma fått lite värmespunk och Niklas har ont i ryggen så en lugn dag inne på hotellet satt som en smeck.

Klockan 12.30 ringde vår telefon och dom sa att rummet var ledigt och frågade om vi var redo,  såklart var vi det. Inom några minuter så knackade Israel på dörren och skulle hjälpa oss med våra väskor till vårt nya rum som låg på plan 1, vi hade bott på plan 3. Av Israel fick vi reda på att det var  vänner till ägaren av hotellet som väsnades i natt och dom boddde i hans Penthouse, nu ramla slanten ner - såklart dom inte kunde säga till dom, då var det enklare att flytta på dom som klagade. Israel sa att det var jobbigt för dom på hotellet då dom ska var serviceinriktade till oss gäster och göra oss nöjda samtidigt inte kunna säga till dom som väsnades, han bad om ursäkt. Men med denna ersättning så var det ok, hoppas bara att vi inte hör dom i natt.

Vi gick ner till vårt nya rum och WOW ännu finare och bättre än det vi hade, kändes nästan som en svit. Större masterbedroom, större toalett men egen dörr från vårt sovrum och från hallen. Matrummet/vardagsrummet med bäddsoffa var riktigt stort och det fick plats ett stor matbord med 4 matstolar. Balkongen var också större och mot en lugnare gata, det här kommer bli perfekt.

Vardagsrummet

Köket o hallen

Större badrum

Dubbelsäng

När det blev dags för lunch så tänkte vi att vi går till nåt ställe nära för regnet låg i luften. Vi hann inte ens ut förrän det började droppa och vi börja kolla efter restaurang men vi kunde inte leta länge för regnet kom snabbt så det var att kasta sig in på en Italienare. Vi kom precis in sen var det som att hälla en hink med vatten från himlen, jäklar vad det regnade. Det visade sig vara en superbra restaurang med bra mat, Niklas beställde en lasagne, Karma Carbonara och jag en Sallad med Parmaskinka, allt var supergott. När vi hade ätit klart så regnade det fortfarande så vi tog det lugnt och beställde varsin Cappuccino och det var resans absolut godaste kaffe än så länge. Så fort det blev en liten lucka i regnet så betalade vi och gick iväg. Det var hysteriska mängder vatten överrallt, brunnarna hade inte hunnit ta hand om mängden vatten som kom på så hyfsad kort tid. Vi kunde inte gå på huvudgatan utan fick gå runt för att komma till hotellet.

Italiensk lunch
När vi kom upp så började vi igen med Karmas läxor så ni har vi nästan kommit halvvägs med det hon skulle göra under resan, skönt. Niklas vilade lite och sen efter det så kollade vi klart på Sveriges Mästerkock och ett avsnitt av Superstars för att sen göra i ordning oss för middagen.

Karma gör läxorna

Vi kom ner till vår restaurang och inte helt oväntat så var vi ensamma. Det var Ernesto som jobbade idag (han som gjorde våra goda drinkar på taket). Vi gick och satte oss och frågade om han hade pratat med Managern, vilket han inte hade gjort gällande vår gratis måltid. Han ringde upp sin chef som inte visste något och han fick i sin tur ringa Managern för hotellet - samma ägare men olika chefter haha, stökigt värre. Till slut så fick vi grönt ljus för gratismiddagen. Vi kollade på menyn och blev förbluffade över priserna, vi vet att det är hög klass på maten på allt vi har ätit här men vi hade inte kollat på priserna. Det var mycket billigare än nere på turistgatan och det här var fine-dining. Vi skulle satsa på kött allihopa, jag och Karma beställde Ribeye (entrecote) och Niklas beställde Picanha (svensk översättning Rostlock med kappa vilket är nötkött med en fettkappa) till det en flaska rött vin från Chile och Karma fick Cola. Maten kom in och det luktade såå gott och såg fantastiskt ut, det smakade bättre än det estetiska och otroligt billigt en kötträtt kostade ca 300 pesos mot turistgatan runt 500 pesos.

Fördrink

Rib eye med grönsaker

Picanha med rosmarin potatis
När vi satt och åt så hostade Niklas till och var alldeles röd i ansiktet svetten sprutade och ögonen höll på att ploppa ut, jag och Karma bara stirrade på honom och undrade vad som hade hänt, till slut så kom ett litet fräsande ljud fram....fyfan vad starkt. Tydligen hade han tagit en tugga typ halva grillade "Jalapenon" om han troddde det var, men det visade sig att det var en helt annan Chili som hette Serrano som är 4ggr starkare än Jalapeno. Dom som jobbade på restaurangen trodde Niklas hade fått nåt i halsen så dom såg livrädda ut först och kom till Niklas för att hjälpa till sen när dom förstod problemet så fick dom svälja sina skratt och hjälpa till så gott dom kunde, dom kom med mer vatten och socker och när Niklas fick lite röst så sa han att det var så starkt medans dom skrattade och sa Nooo strong nooo strong at all hahaha. Vid middagen så pratade vi en hel del med Ernesto, vi har hela tiden sagt att han såg väldigt mycket ut som en riktig Maya och vi hade rätt. Han var uppvuxen med sin mormor mamma och pappa i staden Valladolid (den fina staden som vi stannade vid och åt lunch på vägen hit). Han kunde prata flytande Maya då hans mormor bara pratar Maya, hans mamma pratar lite spanska men mest Maya och hans pappa både spanska och Maya. Vi fick en historielektion gällande de olika Maya rikena på Yucatan. Så intressant att höra och han var så stolt att vara Maya det märktes och var glad att vi frågade så mycket så han fick berätta. Älskar sådana här möten. Då vi var ensamma på restaurangen så blev det en hel del prat under middagen.

Vi åt alla upp allt på tallrikarna även Karma älskade maten. Sen så frågade dom om vi ville ha efterrätt, jaa varför inte, vi kör! Niklas och jag och tog en mangoglass och Karma tog en choklad-vulkan, våra mangoglassar visade sig vara riktig gräddglass med mango i en fryst mango, jisses det var den godaste mangoglassen både jag och Niklas hade ätit, Karma var supernöjd med sin chokladvulkan. Sen så frågade Niklas om han kunde få en Tequila och nu började en intressant upplevelse. Från att få en tequila med citron till en utbildning i Tequila med provsmakning med olika Tequila och information från a till ö. Till Mescal skulle man ha tillbehören apelsin och ett salt som gjordes av att man torkade och rostade en mask som levde i Agave kaktusen som Tequilan görs av. När man bara drack Mescalen kände man inget, åt man bara saltet och apelsinen kände man inget MEN när man tog det tillsammans så blev det som en rökt barbecue smak som tog över i hela munnen, så häftigt. Efter Tequila smakningen så rundade vi av kvällen med att gå till vårt lilla supermercado för att köpa lite till kvällens underhållning nämligen semifinalen i Talang, Karmas bästa program.

Mangoglass

Chokladvulkan

Nöjda brudar

Privat provsmakning

Sån mask gjordes kryddan av

Ernesto, en äkta Maya indian
Vi kom upp till rummet och märkte att dom hade varit där med Karmas sängkläder kudde och täcka och våra specialbeställda kuddar, vi hade även beställt två täcken till oss för dubbelsängen hade ett GIGANTISKT täcke som inte skulle funka när vi sov ihop. Vi började fixa till oss för programmet och precis när det hade börjat så ringde telefonen, Niklas sprang och svara (så stort rum hahaha) och när han svara så knackade det på dörren, det var receptionen som ringde och sa att nu är täckena på gång. Kanon tack - men dom kom bara med ett täcke, så Niklas försökte säga att vi behöver två, men vi hade ju ett på sängen ja men den är GRANDE aha ok. Och så iväg igen med honom igen. Sen så kollade vi igen på TVn och det dröjde inte länge förrän telefonen ringde igen och Niklas sprang iväg och svara men nu hann han inte förrän dom la på luren. Så han fick ringa upp, ok nytt täcke på G så fort han la på luren så knackade det på dörren, tack nytt täcke. Sen när han gick så såg vi att vi inte hade fått några lakan eller örngott hahaha jäkla fars det här, vi väntade lite att påpeka det så efter ett tag så gick Niklas ned med det gigantiska täcket som vi inte skulle ha för att byta mot lakan och örngott, men det gick inte för nu hade dom som hade hand om det gått för dagen hahaha. Så det blev att sova utan lakan bara täcke rakt av och så tog vi örngott från dom andra kuddarna som vi inte skulle använda, funka perfekt. Efter Talang så var vi alla jättetrötta så det var godnatt för oss alla 3 runt 23-tiden.

4 kommentarer:

  1. Allt ordnar sig även om det blir lite strul men det blev ju ett bra byte. Har nikke blivit Tequilafrälst nu??

    SvaraRadera
  2. Ja set blew jättebra byte, bra och schysst av hotellet. Inte frälst, är inte mycket för sprit men kul att ha.

    SvaraRadera
  3. Vilken hårkonst Karma fick - kommer det att sitta i tills ni är hemma?

    SvaraRadera
  4. Ja den sitter nog kvar, Karma vill det och kommer vara försiktig.

    SvaraRadera