söndag 8 mars 2020

Mexico Dag 15

Natten var hur lugn som helst, hörde inget party så rumsbytet hade utlovad effekt. Ulli hade ställt klockan på 07:00 och hon frågade mig om vi verkligen skulle gå idag eller somna om. Det lät som hon ville vi skulle somna om men jag ville gå idag då ryggen bara ömmar lite lätt. Så vi tog på oss shorts o t-shirt och smög ut utan att väcka Karma. Som sist så var det inte bara vi som ville röra på oss utan vi mötte massvis med folk som gick och joggade på 5e avenyn. Ulli har fått solaksem på hela benen och var lite stressad då henne salvor inte hjälper. Vi stannade halvvägs på ett öppet apotek och hon köpte lite grejer som enligt personalen skulle hjälpa. Vi får se om det stämmer eller ej. När vi kom hem igen 54 minuter senare låg Karma fortfarade och sov och blev skitsur när jag väckte henne, men det gick över på någon minut.

Vi gick ner och åt frukost som vanligt och Ernesto jobbade igen, Här verkar man jobba från tidig morgon till sen kväll. Efter frullen gick vi upp på rummet för att smörja in oss, Planen var en heldag vid takpoolen. Vi fick skuggsoffan o samma platser som tidigare, det var bara ett par o en gubbe uppe på taket. Ulli som fått eksem fick hålla sig i skuggan med Karma och hade även på sig ett par mjuka långbyxor för att skydda benen mot solen. Jag låg o läste i skuggan medan tjejerna pluggade Historia och Svenska. Vid kvart i ett började jag bli hungrig och vi beslutade oss för att stanna kvar och äta lunch på taket. När jag kollade efter någon som kunde ta beställningen såg jag att det var ett jäkla hallabalo halv våningen under med en massa säkerhetsvakter med öronsnäcka osv. Efter ett tag kom det ut en storväxt herre och alla vakter följde efter. Antingen någon kändis eller någon med mäktiga fiender och såna finns det gott om i Mexico. Det var den våningen som hade fört ett jäkla liv under förra natten och vi hade vårt förra rum precis under. Hur som helst fick jag gå ner till receptionen och beställa mat, det blev club sandwich för mig o Ulli och Karma tog en pizza.

Ulli somnade en stund i skuggan
Efter lunchen kändes det som att vinden tilltog så det blev för mycket vind på terassen tyckte vi och beslöt oss för att gå ner till gågatan och låta Karma fläta sitt hår så vi slapp göra det senare på kvällen. Vi lyckades hitta samma kvinna som gett Ulli ett pris på 800 pesos i början på veckan. Först trodde Ulli att det var en annan flätare och visade bilden men hon blev sur och pekade bortåt. Vi gick vidare och visade bilden vid ett stånd med två yngre tjejer. Ena tjejen sa att det var hennes mamma och hon skulle snart komma, hon var iväg på något ärende. Vi fick vänta en stund men till slut kom hon och hon kände igen Ulli och verifierade att det var 800 pesos som gällde för att fläta hela håret med 2 färger extensions. Det skulle ta 1,5 Mexikanska timmar sa hon och Karma fick sätta sig på en plaststol i skuggan och sedan satte dom igång. Jag och  Ulli gick över gatan till en utesververing och beställde in en varsin drink. Det slutade med att flätningen tog 2 timmar och 50 minuter och 53st flätor så det blev alltså inte bara en drink. Jag gick även under tiden in i en affär och köpte sånt masksalt man har till tequila och lite chipotlepasta samt en annan krydda som vi fick i vår frozen margaritha på hotellet.

2 Bandidos

Tjejerna förhandlar priset

Precis i början

Ullis Piña Colada

Äntligen klart

1 Bandito o en bronsstaty

Karma var såå nöjd
Vi var hemma på hotellet igen närmare halv sex så det var bara att duscha och byta om innan det var dags att ge sig av igen för middag. I sista sekund beslutade vi oss för att gå ner i hotellbaren och ta en Frozen Mango Margaritha innan vi gick till restaurangen. Det var helt rätt beslut då det var Ernesto och tjejen som vi inte vet namnet på som jobbade i baren. Dom är båda väldigt trevliga och villiga att prata om Mexico och specifikt Mayakulturen. Dom berättade att medelåldern för killar att skaffa barn i Mexico är 17år och att dom flesta Mexikanska män har 5-6 ungar med olika kvinnor. Ernesto är 26år och gift sedan 4 år men dom har valt att vänta med att skaffa barn tills dom kan bygga sitt hus, tomten har han redan köpt utanför Valladolid. Jag fick värsta Brainfreezen jag haft i mitt liv när jag sög på drinken och än en gång satt jag och gjorde grimaser, dom måste tro jag är hur vek som helst.

Lite skulpturer längs aveny 5

Världklass på Mango Margarithan

Ulli smakar på sin
Klockan var efter sju när vi gick mot restaurangen som jag hade kollat upp. Den heter Zitla och ligger några kvarter från 5e avenyn och stöket. Det var en supermysig restaurang som var bohemiskt inredd med massa lampor i olika färger och målningar på väggarna. Servicen var topnotch av en kanontrevlig tjej och maten var även det en fullpoängare. Dessutom billigt som bara den och då förstår man att man kan inte ge annat betyg än 5 av 5. Jag tog en kycklig med stark potatis, ulli tog grillad fisk och karma en kött och ost burrito. Dessutom tog Ulli två öl, jag tog två glas vin och så tog vi efterätt. Vi var supernöjda att vi valde just den resturangen.

Ulli med fisk och en öl

Karma älskade burriton

Och efterätten

Tjejerna poserar i en bil

Klockan var halv tio när vi hade betalt och gick hemåt. När vi nästan var vid hotellet gick vi in i ett galleri/affär för att kolla på mayakonst där dom sätter små små pärlor i olika färgglada mönster på olika djur figurer. Vi tänkte att vi kanske ser något som passar in i hemmet men ingenting som verkligen fångade vårt intresse. Kanske en uggla som var fin men den var rätt dyr så nja, vi får se imorgon bitti. Innan vi klev in på hotellet noterade jag att jag hade gått drygt 14.000 steg idag o då kändes det bättre med drinkarna jag tagit idag. Jag bloggade klart väl uppe på rummet men det var för sent för tv så vi släckte och sa god natt ganska omgående.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar