onsdag 4 mars 2020

Mexico Dag 11

Inatt sov jag grymt skönt. Somnade snabbt utan problem och vaknade till först vid halv sju. Jag och Ulli skulle gå upp och gå på morgonen men vi ställde om klockan så den ringde vid sju. Sen smög vi ut och lämnade Karma kvar på hotellrumet. Vi gick i rask takt på 5e avenyn västerut, samma gata där det är så mycket kommers på kvällarna. Nu var det mest lite städpersonal, ungdomar på väg hem från en hård kväll och lite hurtiga och pigga personer som vi som antingen var ute och tränade eller på väg att äta frukost på något fik. Vi gick 20 minuter innan vi vände så det blev en morgonprommis på 40min och ca 5km tippar jag. När vi var tillbaks på hotellet gick vi upp till takterassen och stretchade innan vi gick ner och väckte Karma vid åtta. Vi gick ner och åt frukost vid halv nio och den var otroligt otillfredställande efter en långpromenad men jag var faktisk mätt när jag gick därifrån.

Vi gick sedan och fixade till oss för en heldag på taket igen. Idag var det lite mer liv och rörelse men i det stora hela så var vi själva mest hela tiden. Jag läste ett tag och gick sedan och simmade 20 längder, när jag kom upp och läst en stund till så hade jag ont i korsryggen när jag reste mig. Smärtan tilltog allt mer och till slut var jag rejält stel och hade svårt att gå normalt. Jävla skit, jag som hade rejäla problem med ryggen hela hösten och trodde jag blivit kvitt dom. Jag gjorde lite övningar för att mjuka upp ryggen men låg mest och läste. Det gör bara ont när jag rör mig så att ligga still går bra men då blir jag stel istället och det är värre när jagväl rör mig.

Inte lika folktomt idag

Men inte mycket folk
Vi åt lunch på taket igen, jag tog fajitas med kyckling och Ulli körde på Club Sandwich igen och Karma pizza. Jag läste mer och låg och slappade men bestämde mig vid halv tre för att fråga receptionen om dom kunde hjälpa mig hitta en bra massös. Dom bokade in mig på en terurapetisk massage klockan tre och jag fick gå så snabbt som ryggen tillät för att hinna då den låg en bra bit bort på 5e avenyn, nästan där vi vände på morgonprommenaden. Jag blev masserad av en liten rund tjej på ca 145cm med järn i nyporna. Herregud vad ont det gjorde men jag tror det var bra då jag kände mig lite rörligare i ryggen efter. Hon masserade mest skuldror och rygg men även lite ben och armar. Ulli hade älskat den massagen så hon ska få ta samma någon dag. 500 pesos kostade det för en timme och det är billigt måste jag säga. På vägen hem stannade jag och letade en tröja för morgonpromenaderna samt köpte lite öl upp till rummet. Ulli hade blivit orolig då jag inte var hemma prick 90 minuter efter jag gått som jag lovat men jag hann precis möta dom på taket innan dom gick ner. Jag tog ett dopp sedan kom en ur personalen som heter israel och surrade lite med oss. Han berättade att han var professionell boxare och skulle gå sin sista match i år då han skulle pensionera sig från boxningen vid 39 år.

Proffsboxaren Israel
Vi gick ner och fixade till oss och lämnade hotellrummet vid sextiden. Runt hörnet stod en Marquesita vagn (Såna goda rån Karma gillar) och så klart fick Karma en. Det var samma pris här som i Merida, 30 pesos. Tejerna ville kolla in stranden så vi gick ner till den för att gå efter stranden till det västindiska stället jag hade scoutat för kvällen. Det blåste jättemycket på stranden och det var våldsamma vågor, några kvarter upp märker man ingenting av det. Stranden var rätt skön och det satt en massa människor i solnedgången och hade det skönt med några öl eller starkare cigaretter, men det satt mycket familjer också så det var inte stökigt utan skön stämning. Då det blåser sydliga vindar så är det väldigt varmt och behagligt trots att det blåser, stor skillnad mot Chelem där det några dagar blåste nordliga vindar som verkligen var kyliga. När vi kom till restaurangen så visade det sig att den är stängd på tisdagar, suck! Jaja, upp på turistgatan igen.

Äntligen hittade vi en Marquesita igen

Karma supernöjd

Stranden är trevlig men det blåste rejält

Snygga tjejer för kvällen
Vi kollade först in en Argentisk restaurang men det var lite för dyrt och för stelt så vi gick tvärs över gatan till en italienare. Inredningen såg rätt trist ut tyckte jag men vid entren fick man provsmaka pizza och den var sjukt god, verkligen så vi ville alla äta där efter provsmaket. Vi fick ett bort ut mot gatan vilket är ett stort plus då man kan sitta o kolla på att konstiga människor som är på ett sånt här ställe av alla möjliga olika anledningar. Servicen var superbra och vi fick en kanon kypare som passade upp oss hela måltiden med att fylla på vatten o vin o plocka undan. Det var grymt goda pizzor, jag tog en calzone, ulli en parma och Karma en margaritha och så delade vi på en flaska rött mexikanskt vin som var jättegott. Middan gick på ca 700 SEK för oss tre med en flaska vin.

Riktigt bra Italiensk restaurang

Margeritha

Parma
Efter middagen gick vi tvärs över gatan till ett Tequila ställe som jag granskat under middagen. Ett eget bryggeri som hade en affär. Jag fick prova en massa olika tequilas men fastnade för en 3årig som var jätte len och fin. Utgångspriset var 3000 pesos för 750ml. Efter mycket dividerande och förhandligar slutade det med att jag köpte den för 1100 pesos. självklart lurad, hade säkert kunnat få en sån för 600 pesos men jag saknar dom färdigheterna helt enkelt. Jaja, jag tycker den var riktigt god och den går inte att få tag på i sverige så kul att ha en flaska så jag är rätt nöjd ändå.

Mescal med skorpion

Vi både blev lurade kom vi överense om
På vägen hem fick Karma gå och kolla lite i affärer, vi tog kort på grejerna hon var intresserad av så nån av oss kan smyga iväg och köpa det åt henne till hennes födelsedag om två dagar. Min rygg gjorde riktigt ont så vi styrde hemåt direkt, tog faktiskt värktabletter på restaurangen men det gjorde fortfarande ont. När tjejerna gick in på sista krimskrams affären så hittade jag ett ställe som sålde en j-a massa olika öl. Jag provade en Mexikansk IPA som var helt ok. Ulli hade under tiden pratade med ett par Brasilianare för att fråga om det gick att pruta och fick veta att det är kört på krimskramsaffärerna. Det visade sig att dom hade jättebra koll på Sverige trots att dom aldrig varit där. Allt på grund av drottning Silvia, tydligen var tantens kusin, kusin med drottning Silvia hehe så ja...

Karma har spottat en tröja med fransar hon vill ha
Vi var hemma vid nio och kollade på farmen innan Karma lade sig vid halv tio och vi kollade på superstars innan vi släckte lampan. Spelar förresten ingen roll att släcka lampan för det är tokljust i rummet, dels på grund av att det är starka lampor utanför fönstret och mörkläggningsgardinerna är totalt felkonstruerade samt att displayen på ACn är som en strålkastare. Vi sover med såna lappar för ögonen.



2 kommentarer:

  1. Den där tequilan verkar intressant, hoppas att du inte blir alltför hämmad av ryggen men var försiktig med värktabletterna!

    SvaraRadera
  2. Ja, vi köpte en fin tequila utan skorpioner. Jobbigt med ryggen men det funkar för tillfället.

    SvaraRadera