tisdag 20 mars 2018

Mexico 2018 19e Mars

I natt blev jag väckt av Karma 2ggr, sista gången skrek hon och grinade, tydligen en mardröm som gick över så fort jag kom. Niklas vaknade lite över 6, Karma gick upp efter 7 och jag pallra mig upp lite innan 8. Hoppas jag har vänt jetlaget nu - är ju helt körd varje kväll. Vi åt frukost och kände redan nu på morgonen att det skulle bli en varm dag, skönt att vi har bestämt oss för att inte göra något idag utan bara vara hemma i huset.

Strax efter soluppgången vid sex

Många pelikaner ser vi

Vi tog det lugnt på morgonen och kom inte ut förrän runt 10 tiden då var vi insmörjda och klara. Vi tog alla ett bad i havet, jag doppade mer och Niklas och Karma badade i havet. Jag är verkligen ingen badare som tur är så har både Niklas och Karma insett det och gillat läget, tjatar inte lika mycket på mig längre. Efter det blev det poolhäng, jag och Niklas låg och läste och Karma badade och rita lite. Idag är det måndag och då är det sophämtardag. Tydligen ska man bara lägga sina sopor på gatan och så kommer sopbilen och hämtar påsarna - så märkligt upplägg. Niklas hade frågat Berry om det var något speciellt ställe - nja sa han det ser man, finns flera påsar så det är bara att lägga dom där. Jag har frågat Niklas säkert 3ggr (eller mer) om vilket tid...manlig som han är så har han svarat varje gång...nä ingen tid, bara lägga dom på gatan. Varje gång jag har fått svaret så känner jag...så märkligt - dom måste ju ha en tid som som hämtar upp, kan ju inte åka flera gånger. Så jag har frågat en gång till, nån speciell tid som gäller...näääää svarar Niklas vi ska bara lägga dom på gatan. Enligt mig så har jag tänkt att det måste ju vara på morgonen men men.. När det var dags för lunch idag så åkte Niklas och Karma iväg för att köpa grillad gatukyckling och tog med sig soporna för att "lägga dom på gatan där alla andra skulle ligga". Dom kom tillbaka med både lunch och sopor - såklart kände jag, såklart att sopbilen har varit här - skulle dom låta byns sopor ligga till kl 13 i gassade sol?!

Varmt i havet

Försten upp till duschen

Vi käkade upp lunchen och Niklas passade på att sms till Barry och fråga vart man kunde slänga sopor om man missade dagens hämtning. Tydligen  fanns det ett ställe utanför byn som man kunde slänga sopor 10 pesos skulle det kosta. Så efter lunch och lite bad så åkte Niklas och Karma iväg för att slänga sopor och köpa glass. Och som vanligt så var Berrys förklaring av väg inte helt 100 och Niklas hittade inte sopstället. Han stanna och frågade en bybo om han visste vart stället var -han fick till svar att han kunde ta Niklas sopor för 30 pesos - japp så fick det bli. Spännande och se om våra sopor kom till tippen eller inte.

Sen blev det fika med glass - supergott! Efter fikat så blev det bad igen, har inte hänt så mycket mer den här dagen  - vi har mest ätit, solat och badat. Man känner nu att kroppen börjar koppla av rejält och man har kommit in i "semester-lunken". Jag har fortfarande lite kvar, för Niklas tog det väl 10 minuter sen var han klar. Karma har lite myror i brallan hon också, men märker att hon också börjar koppla av. Utslaget av bi-sticket har blivit ännu större helt overkligt vilken reaktion jag fick av det lilla sticket. En sån tur att jag hade fått en karta Tavegyl av mamma innan jag åkte, vågar inte ens fungera på hur det skulle ha varit utan dom. Även om utslaget har blivit större så känns det lite bättre - den hårda "kakan" som har lite som bubbligt i mitten har blivit mindre och det kliar och värker inte lika mycket som igår, nu är det bara att vänta ut så utslaget försvinner.

Karma får inte nog utav uppskjutet


Karma tjata som en galning att Niklas skulle bada med i henne i poolen, jag som ännu inte har badat där kände att nu var det min tur så Niklas fick vila lite. Till Karmas förtjusning så kom torr-morsan in i badet, vi lekte både sjöjungfruar och hade simtävlingar. Vi har hittat ett par baden-baden stolar som vi ställde upp på grunda delen i poolen, det är som en avsats perfekt för ett stolar!

Tjejerna lyxsolar

Karma vann speedrace mot morsan

Efter simturen i poolen så fixade jag lite frukt, melon och ananas. Vi åt tills vi blev mätta, Niklas låg i en av hängmattorna och läste när han plötsligt såg en leguan som var på väg till frukten som var över. Niklas ropade på mig som var lite synd för annars hade den säkert börja äta från vår frukt. Vi har ett par leguaner på baksidan som Karma matar med frukt. Vi ser aldrig när dom äter bara att frukten plötsligt är borta. Dom hänger på baksidan där vi har vår dusch jag tror dom dricker vattnet där. Även fåglarna utnyttjar vårt vatten, alla slags fåglar kommer till poolen på eftermiddagen för att dricka. Dom roligaste är svalorna dom gör liksom en rundsväng och sen tvärdyker rakt ner i poolen och fort går det. Dom bästa kör bara ett dopp med munnen dom som är lite är så duktiga nästan dyker rakt ner i poolen. 

Ulli bloggar i skuggan

Vi låg och slappade vid poolen till nästan solen gick ner så skönt i solen på em/kvällen. Runt 17.30 gick vi in för att duscha och fixa till oss för att sen åka och kolla något middagsställe. Mexico och Chuburma är bra på alla sätt men när det gäller restaurangutbudet och maten så är vi lite missnöjda. Då Niklas inte äter fisk eller skaldjur så finns det knappt någon restaurang i Chuburma och har dom nåt annat så är det kyckling som dom har bankat ut och sen grillat. Även fisken som vi har provat är inte lika bra som i Thailand. Vi tog ett varv i byn för att sen åka över till grannbyn Chelem (där vi åt pizza och där festivalen var). 

Vi kom in i byn och började leta...vi försökte åka på andra vägar än huvudvägen och vete fan om man kan kalla det för väg...sandstrandsväg med sten. Vi fick åka sakta och det var verkligen på bakgatorna. Vi hitta knapppt några människor och ingen restaurang. Niklas dom började smått få panik att det verkar heeeelt omöjligt att hitta ett ställe i Mexico som serverar Tacos, det är det han har tjatat om sen vi kom hit - så goda Tacos. Vi åkte runt runt och tillslut kom vi dit där festivalen var i går och där fanns det en restaurang The Bull, det fanns massa folk inne i restaurangen (utlänningar) och den verkade trevlig - den tar vi!

Vi kom in och vi märkte direkt att alla som satt inne i restaurangen var amerikanare och dom kände varann. Vi gick in menyn och vi såg på en gång - YES annat än fisk, här stannar vi! Dom hade ganska mycket gott på menyn. Karma beställde hamburgare och jag och Niklas Quesedillas med nötkött, till snack innan så beställde vi tacochips med pico de gallo (tomatröra), guacamole och smält ost. Det var trevlig stämning på restaurangen och Niklas passade på att fråga sällskapet bredvid oss om dom hade några tips om restauranger här som inte serverade fisk och vi fick tips om en Italiensk och en Thai (haha perfekt lite Kyckling med chasewnuts som han är van med efter 7år i Thailand). 

Maten kom och den var jättegod - och så klart pommes till. Vi börjar förstå varför vi knappt ser några smala människor här - jisses mycket fet mat här...mycket friterat, ost, bröd....men gott var det. När vi hade ätit klart så kom kyparen som jobbade här som visade vara en tjej som kom från Colorado/Denver och var gift med en Mexicansk kille, hon pratade totalt sönder oss - hon har varit här i 4år med sin familj, dom hade 2 söner. Hon berättade varför dom kom hit och att hon hade varit i Stockholm och Helsingfors och Tallinn och St petersburg och åkt runt 1997 och massa massa mer...hon var surrsugen - hade väl tjatat sönder resten som var här och såg oss som ett bra tillfälle att få prata haha. Jättegullig var hon. Hon sålde kakor till samma organisation som Berry jobbar på - att dom Mexicanska barnen fick en skolgång - såklart vi köpte 3st kakor för 100 pesos. 

Middag på El Bull Pen Restaurang

När vi hade ätit klart och var på väg att betala så kom nästa amerikanska tant -  hej jag hörde att ni var från Sverige jag måste bara få fråga en sak....och så var det igång igen hahahah Hon ville veta om vårt sociala system hemma var uppbyggt av olja - hon hade nämligen pratat med en annan kvinna häromdagen som var helt övertygad om att Sverige och Norge hade ett sånt bra system för att vi var så rika pga att vi hade vår olja. Vi förklarade för henne att så var det inte - Norge hade sin olja och vi i Sverige hade hög skatt. Hon var supertrevlig och pratade om allt möjligt och hur länge hon hade bott här och hon ägde ett hus men nu skulle hon hem till Canada för att Obamas Fru Michelle skulle prata för allmänheten och det ville hon inte missa. 

När damen från Canade äntligen slutade att prata så kunde vi betala och så åkte vi hem - när vi nästan var hemma i byn kom Karma på att hon hade glömt sin tröja - jahapp bara att vända om och hämta upp den. När vi kom hem så var det direkt i sängen för Karma, hon somnade snabbt. Vi kollade på Robinson som precis har börjat kul...och vad hände...jag somnade såklart, jisses när ska jetlaget vända. Klockan 22 var Robinson klart och vi fick äntligen gå och sova :)  





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar