fredag 30 mars 2018

Mexico 2018 29e Mars


Det var en extremt varm natt och Karma skrek och knölade flera gånger under natten. Då jag trodde att hon hade fått värmespunk så gick jag och la mig vid henne och satte på ACn stötvis under natten. Hon sov orolig och jag sov oroligt. Vi hade ställt klockan på 6 då vi skulle på utflykt idag, klockan ringde jag och kände mig helt körd – men va fasen, jag kunde ju sova i bilen  medan Niklas körde. Jag gick och väckte Niklas och han var lika trött han – värmen hade varit jobbig för honom med.

Då det var sophämtardag så fixade jag alla sopor och började fixa med frukosten, då kom Karma upp och gick på toaletten...jahapp då var det hennes tur. Det var säkert därför hon sov dåligt i natt och inte värmen, hon hade säkert haft ont i magen. Hon ville inte äta frukost och gick på toa flera ggr på morgonen. Hon kommer aldrig mer äta på Bull Pen, hennes teori var att det var där hon blev dålig – samma sak hände förra gången vi åt där tydligen, hon fick ont i magen.

Jag gav Karma en tablett av Mexico-mag-tabletterna som vi köpte sen fick hon ligga i Niklas säng nära toan och kolla på paddan. Niklas och jag hade inte gett upp, vi tänkte vi ger henne en timme så får vi se vad som händer. Efter en timme var hon fortfarande svag och ville inte åka någonstans – ok vi bokar av dagens tripp. Vi hade sett fram emot den alla tre så vi kände oss lite snuvade på konfekten. Vi fick omgruppera helt enkelt. Vi hade ju bokat massage i morgon fredag klockan 9-11 och sen skulle vi slappa och packa för att åka iväg på lördagen till hotellet vid Akumal. Vi tänkte vi bokar om massagen tilll idag istället så kör vi utflykten i morgon, Niklas skickade ett meddelande till Barry och förklarade läget och undrade om vi kunde boka om massösen så hon kunde komma idag istället – han skulle kolla om det gick. Vi fick svar ganska snabbt att det var ok – hon kunde komma klockan 17.00- men det blir ju helt fel för familjen rutin...mitt i middagstid och fixning, nej det går inte. Så vi bokade av massagen helt och hållet och håller nu tummarna för att Karma är frisk så vi kan åka på utflykt i morgon.

Runt 8-tiden så verkar det ha lugnat ner sig lite i magen och Karma behövde inte springa hela tiden på toan, runt halv 9 så frågade jag henne om hon ville ha en rostad smörgås och lite te, jaaa sa hon det skulle vara gott YES skönt att hon vill ha mat. Hon åt och det tog lååång tid men hon fick i sig maten, sen så gick hon och vila igen i Niklas säng.

Då vi förmodlingen inte kommer vara hemma alls i morgon så börjde jag förbereda vår hotellvistelse redan nu. Jag tvättade upp det sista som fanns i tvättkorgen. Började sortera in hur jag skulle packa in grejerna i väskorna. Det kommer att gå fort att packa ner allt på lördag, jag fixar det på morgonen innan vi åker.

Niklas och jag fick lite pyspunka av att inte åka iväg vi hade ju sett fram emot att åka iväg. Det har varit lite för många ”sjuka” dagar under vår semester som har gjort att vi har fått vara hemma i huset. Hoppas det här är den sista innan vi åker hem. Runt 10.30 började Karma pigga på sig ordentligt och inget mer toalettbesök, så skönt. Klockan 11 fick hon ytterligare en tablett. För nån timme sen så ville hon inte åka hemifrån för att äta lunch men nu var det andra bullar – japp hon hade inga problem som helst att åka iväg till Niklas stora glädje.

Vi åkte iväg till Chelem och skulle innan lunchen kolla av lite nere vid marinan. Niklas hade nämligen läst att man kunde hyra en båt där och sen åka iväg en bit för att få se flamingos – kanske vi inte behöver åka jättelångt med bilen i morgon för ett äventyr. Vi åkte ner mot Chelems marina....ja marina och marina, liten skruttig hamn med massa gyttja och skräp och roddbåtar typ. Det var ett gäng kite-surfare där, då det blåser rejält här så måste det vara drömmen för en kite-surfare, inge problem att få upp draken. Niklas frågade en Mexikanare om det gick att få se flamingos i närheten – nej nej svarade han, finns inga här – hmm konstigt kände vi, kanske vi hade läst fel!? Men då har vi kollat av möjligheten – det blir den längre resan i morgon istället.

Nu börjde Karma bli ordentligt hungrig (härligt friskhetstecken) och vi bestämde oss för att äta på tacorian som vi besökte häromdagen, den är ju närheten så det passade perfekt. Vi parkerade bilen och vår kypare och grabbgänget på stället kände igen oss på en gång, vi satte oss och behövde knappt beställa, dom visste vad vi ville ha. Så goda tacos, Karma var jättenöjd och åt 2st med god aptit – hon är en hårding vår lilla tjej. Vi åt 3st var – 8st tacos och 3 vatten 165pesos – ca 80kr, bra pris för en rejäl lunch för 3 personer, det är thaipris på det:)


Karmas med kött och ost

Våra med kött, ost, lök, sallad, skinka, tomatsås, lime och en stark sås
Efter lunchen så åkte vi hemåt – Karma är helt återställd nu så när vi kom hem så var det bara att smörja in henne och sen var det dags för bad i havet och sen poolen. Det är jättevarmt idag också så jag hängde med Karma och Niklas och bada.

Hela eftermiddagen gick mest åt att bada – värmen är rejält tryckande nu trots blåst, helt annan värme än för en vecka sen. Även kvällarna är mycket varmare, från att ha haft en kofta på sig förra veckan så vill man helst gå naken nu på kvällarna, har svängt om rejält. En jäkla tur att blåsten finns annars hade det blivit rejält jobbigt.
Varmt i havet

Lite moln idag som tur var

Inga vågor idag

Försten upp till duschen


Karmas attack hopp

Såå varmt i poolen

Ullis snyggaste hopp

Bomben
Karma har lite längtan efter sina kompisar och vi har ju inte samma kontakt här med människor som vi har i Thailand, så man märker att hon tycker det stundtals är riktigt tråkigt – att bara vara med oss är ju inte roligt i längden. Det kommer att bli super att vi åker ner till ett turistställe sista dagarna förhoppningsvis så hittar hon någon kompis att leka med där. När klockan började närma sig duschdags så såg Niklas att det hade kommit ett par Mexikanare som hade lagt sig på stranden precis nedanför oss – det var ett par som hade en yngre tjej med sig ungefär samma ålder som Karma. Vi såg hur hon spanade mot henne, hon badade i havet med vågorna – Karma frågade Niklas gång på gång om dom kunde bada, men Niklas pressade henne....gå ner själv och bada – ta med två badringar och ge tjejen den ena....Karma som inte brukar vara blyg var sugen men det var något som gjorde att hon inte kom iväg....Niklas manade på henne...tillslut så gick hon ner till stranden och vips så kom tjejen som en magnet mot henne, det tog inte lång stund...Niklas ropade till mig – hämta den andra badringen, sagt gjort – jag hämtade den – sen blev det en lång och rolig badtur för två tjejer som inte kunde prata med varann, men vad gjorde det – dom hade superkul! Niklas fick träna lite på spanska under tiden då han stod och pratade med killen som hette Fernando, tydligen var det hans brors barn som hette Fernanda och var 8 år – det här älskar Niklas, bara vara med dom som bor här på deras villkor – inget turistjafs utan bara ett vanligt möte.  


Pratar med Fernando

Äntligen fick Karma en kompis

Leker med Fernanda på varsitt språk

Letade och gav varandra snäckor

Vi duschade och fixa till oss och bestämde att inte åka iväg och äta eller fixa mat hemma – Karma och Niklas skulle åka till Italienaren och köpa med sig mat hem. Precis innan dom skulle åka kom jag på...familjefotona, vi har ikväll och i morgonkväll på oss – vi vet ju inte när vi kommer hem i morgon så det är bäst att fixa dom i kväll. Nu blev det stressat för herr Magnusson och militären kom fram i honom...det var snabba ryck och fixa snabbt och kolla av läget vart vi skulle stå, med bestämd min och inget rundsnack så justera han och fixade han vart vi skulle stå, hur vi skulle stå så det blev ett par snabba kort, hoppas dom duger annars får vi göra ett nytt försök i morgon eller lördag morgon, det är ju viktigt att vi tar dom vid en mur så det blir lite likt som Thailand.


Nä, inte årets familjefoto
Efter korten så blev det snabbt in i bilen för att hämta mat. Jag stannade hemma för att förbereda inför morgondagen samt att ta in tvätten, duka inför middagen, se över lite packning. Det tog en jäkla tid så jag hann faktiskt bli lite orolig men tilll slut så kom dom. Karma hade beställt Pizza såklart, Niklas tog pasta Alfredo och jag tog lax med risotto. Tjejen som jobbar där kände igen Niklas så hon visste mer eller mindre vad Niklas skulle beställa. Det var rejäla portioner och vi alla blev mätta. Karma som har varit lite svag åt upp en hel pizza, det har verkligen vänt nu, inga problem med magen, jäkla bra mag-tabletter det där vi köpte.


Utanför italienska restaurangen
Efter maten så kollade vi ett avsnitt av Robinson och sen så la vi Karma, det är varmt i dag också, inte lika varmt som igår men nästintill – så vi har Acn som rullar på för fullt innan vi ska lägga oss. Jag skrev färdigt bloggen, Niklas preppa den med bilder så vi inte behöver göra det i morgonbitti. Vi avslutade kvällen med lite tv-tittande och kom i säng tidigt.


Godnatt



2 kommentarer:

  1. Vad skönt att Harmas magbesvär gick över - men undrar vad det är i dom tabletterna......?

    SvaraRadera
  2. Ja jätteskönt att det gick över så fort.

    SvaraRadera