lördag 2 februari 2013

Huay Yang, Fredag 1a Februari

Idag var det hockey igen så återigen gick jag upp vid sju och hoppades på att tekniken skulle funka vilket det gjorde. Dock gjorde Rangers en riktig plattmatch som vanligt mot Penguins och fick stryk med 3-0. Karma vaknade en halvtimme efter mig och satt med mig och kollade på hockey tills Ulli klev upp vid kvart I nio. På himlen såg vi inte ett moln och man kände när man gick ut att det var markant varmare än tidigare I veckan. Vi var ju förstås oroliga att det snart skulle börja regna men vi hade kanonväder hela dagen. Vi gjorde frukost och slappade vid poolen tills massös tjejen och en nagelmålerska kom vid tio för att jobba lite. Ulli blev masserad först och under tiden fick Karma sina naglar målade (Jordgubbar på fingrarna och blommor på tårna). Hon var jätteduktig och satt still I över en timme. När jag fick min massage fick ulli sina naglar målade. Massös tjejen hade med sig en liten present till Karma, ett gult Buddah armband och Karma blev väldigt glad. Båda tjejerna fick varsin kram av Karma innan dom gav sig av. Vi bokade även in massage på Tisdag för 4 pers då vi ska hämta mormor och morfar I hua hin imorgon.

Kvinnan med nyporna

Karma satt still länge

Lyxbrudarna

Jordgubbarna

Vi gick över till vår restaurang för lunch och chockerande nog satt det ett annat par och åt lunch när vi kom. Dessutom kom ett par till medan vi satt och åt. Riktigt komiskt var det när riset var slut för det tredje paret och Boy fick snabba sig iväg med moppen för att fixa mer. Måste va svårt att serva så många kunder på en gång Smile Ulli och jag delade på en kyckling med cashewnötter och en Lab Kai medan Karma åt pannkakor igen.

Efter lunchen badade vi I poolen och jag var lite besviken på luftmadrasserna vi köpt för dom är verkligen inte anpassade efter vuxna män. Jag gick in I förrådet för att se om det låg någon gammal madrass och skräpade och hittade en helt sprillans luft-fotölj som var väldigt flott. Ulli blåste upp den och sedan turades vi om alla tre att flyta omkring som kungligheter. Jag brände mig lite igår så jag tog det lite lugn med att vara I direkt solsken och gick upp ur vattnet efter en timme medan tjejerna busade vidare en stund.

Lyxiga flytfotöljen

Efter en glassfika tog vi moppen för att åka och hämta tvätten samt handla lite på Pop-Shop. När vi kom till tvätterian blev det återigen lite förvirring när en kvinna bara sa “sit” och sedan satte sig på moppen och åkte iväg. Men lydiga som vi är satte vi oss och väntade. Efter en liten stund kom en annan kvinna tillbaks med lite olika tvättpåsar och vi fick peka ut vilken som var vår. 190 Bath kostade det att tvätta en hel påse kläder och det såg riktigt bra ut med vikt och sorterad tvätt. Vi åkte vidare till Pop-Shop och handlade nytt vatten och lite annat. Hittade glass längre upp på gatan (Det ska vara Choklad Cornetto enligt Karma). På hemvägen verkade det som om att moppens sidoflak har fått punktering.

Vår nya tvätteria

Efter vi kom hem gick vi ner på stranden och jag tog lite kort när tjejerna letade snäckor. Ulli är lite risig I kistan så hon gick upp och lade sig vid poolen och jag stannade kvar med karma på stranden ett tag. Vi satt och slöade vid poolen ett tag och Karma badade en stund innan vi började göra oss iordning för kvällen. Då det såg ut att bli uppehåll och fint väder bestämde vi oss för att prova en väldigt spartansk restaurang på stranden vid fiskebyn. I flera år har folk pratat om hur bra den är men vi har aldrig varit där ännu.

Lek på stranden

Ställer alltid upp på en bild

Gör vad som helst för konsten

När vi kom till restaurangen var Ulli lite tveksam, det ser knappt ut som en restaurang och det luktade skumt då det ligger precis bredvid en massa fiskebåtar och nät och antagligen en del fiskrens. Man sitter I sanden under ett litet tak och på restaurangen satt det några thailändare. En gammal gubbe och två skolflickor. När vi hade beställt gick jag och kollade på stranden och då dök det upp en gammal gumma också. Det var ju en fisk o skaldjurs restaurang men dom hade Kyckling och Cashewnötter samt vårrullar som jag kunde beställa. Ulli beställde en fisk och Jumboräkor till tjejerna. Maten var jättebra och kycklingen smakade helt olikt dom andra jag provat här tidigare vilket var trevligt.

I taket på restaurangen var det mängder med geckoödlor och Karma som älskar att titta på djur kunde inte sitta still. Hon gick fram till den gammla gubben som suttit tyst för sig själv och tog honom I handen för hon ville visa ödlorna. Då blev det fart på gubben. Han tillverkade en slangbella av gummisnoddar och började prickskjuta på ödlorna till karmas förtjusning. Efter några försök sköt han ner en liten ödla som dom plockade upp och gav till Karma som hon fick gå runt och visa upp. Det hade kommit några fler Thailändare och Karma tog över showen. Hon som verkde äga restaurangen var jättetrevlig och satt och pratade med oss på dålig engelska. Hon kände Deborah, Tam och Bo så det var ju kul att vi hade gemensamma bekanta. Vi tackade för oss och lovade komma tillbaks senare I veckan med Ullis föräldrar.

Restaurangen på stranden

Väntar på maten

Karmas lilla ödla

Hemma igen vid 20.15 och Karma fick kolla lite Alfons Åberg innan Ulli nattade henne. Till vår förskräckelse funkade inte internet igen men kom igång efter en halvtimme, Pust! Har inte lust att ha hit dom sex installatörerna igen. Vi började kolla på Skyfall men Ulli somnade efter 30min så vi gick o lade oss tidigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar