torsdag 7 februari 2013

Huay Yang, Onsdag 6e Februari

Klockan 07:15 vaknade jag med ett ryck och for upp för att inte missa Rangers – Devils. Tyvärr ännu en torsk men Rangers såg bra ut så det finns hopp. Tjejerna kom upp vid åtta och gjorde frukost under tiden jag tittade på matchen. Sollan kom upp och åt frukost med oss medan Benke låg kvar I sängen till nio. När vi ätit klart gick jag, Karma och Ulli ner på stranden. Det var strålande sol och väldigt skönt väder. Vi badade och lekte på stranden en bra stund innan vi gick upp och lade oss vid poolen för att läsa och slappa. Deborah kom förbi vid elva och sa att hon skulle åka iväg och klippa sig och undrade om vi ville att hon skulle ta med sig hämtmat åt oss all. Vi tackade ja och kom överense om att hon skulle vara tillbaks vid halv ett tiden. Under tiden var det fria aktiviteter runt poolen och på stranden.

Favoriten Choklad Cornetto

En av valparna

Ritar med Morfar

En Katt

Mamma

Deb dök upp med maten vid ett och hade med sig en Thaikille från fiskebyn som hette Au. Vet inte hur det stavas men det lät som Au iaf. Hon kom I rätt tid för Karma hade ruttnat ur och var grinig, antagligen hungrig och trött. Maten hon hade med sig bestod att grillat fläsk och kycklingklubbor, mangosallad, sticky rice och en spicy sås. Det var fantastiskt gott och vi alla åt tillsammans inne I köket lite thaistyle. Maten kostade under 500 bath (ca 110kr) för 7-8 portioner (alla åt så vi blev storkmätta och ändå blev det över en hel del som står I kylskåpet och väntar på en hungrig mage).

Efter Deb och Au gått fortsatte vi hänga ute vid poolen och var nere på stranden lite då och då. Jag utmanade Benke på en luftmadrass tävling på tid. Man skulle ligga på rygg på luftmadrassen med tårna mot kanten och så snabbt som möjligt simma över till andra sidan. Nacken skulle vara kvar på madrassen och man fick inte skjuta iväg sig med benen. Ulli var tidtagare. Efter diverse diskvalifikationer och fusk så blev det lika. båda hade en bästa tid på 4,6 sekunder. Så nästa tävling var också på rygg men simma framlänges. Där krossade jag Benke som fick det väldigt svårt att hålla sig kvar på madrassen. Sista tävlingen var att ligga på mage och simma framåt och Där vann Benke överlägset. Så det slutade gott med en oavgjord och en varsin vinst. Det var en väldigt trevilg och skön dag, bästa sedan dom kom till huset. Det kändes som om dom blivit lite varmare I kläderna och inte var så uppstressade.

Strandbus

Madrasstävling

Efter ytterligare slappande vid poolen började vi fixa till oss extra tidigt för vi skulle träffa Deb vid hennes hus vid fem för avfärd till fiskebyn. Alla höll tiden och vi var hos Deb prick klockan fem. Där var redan två svenska par ett äldre och ett yngre som också skulle följa med till byn. Lite roligt var att det äldre paret kände igen Benke och det visade sig att dom var från Vindö som ligger bredvid Djurö där Ulli är uppväxt. Vi väntade in ett fjärde par innan vi åkte vidare mot byn. När vi kom till byn hade dom dukat upp ett långbord på gatan där det dukades upp mat I mängder. Fisk, Skaldjur, Biff, Kyckling, Ris. Det var antagligen den bästa middagen hittils. Ett femte par dök upp när vi precis skulle börja äta. Alla Thainungar I byn svärmade runt Karma och dom lekte som bara den. Karma hade så otroligt kul. Au tog med Karma till en bur med Kaninungar och tog ut en som hon fick hålla I och klappa. Hon var I himmelriket. Det går inte att beskriva vilken upplevelse det var för Karma.

Moppekaravan

 

Bästa på hela resan ?

Stridstuppen

Uppdukat bord

Karma & Aun

Karma med barnen

Mitt under middagen kom Fang, tjejen som vi sponsrar. Deb satte henne bredvid Ulli och dom kramades och Fang började gråta. Naturligtvis började ju Ulli gråta tio gånger värre och det smittade ju av sig så jag fick en tår I ögat också. Det var en oerhört rörande upplevelse. Deb ordnade så att Fang skall komma till oss på Lördag så ska vi ge kläderna vi köpt till henne och äta lite pannkakor kanske. Ulli funderar på att måla hennes naglar. Efter middagen trollade Aun för alla. han är helt otroligt begåvad på det mesta. Han dansade breakdance och gjorde volter på gatan. Skulle kunna skriva hela natten om alla intryck men det var helt enkelt en superkväll. Karma lekte monster, sprang och morrade och jagade alla barn som skrek av förtjusning. När vi skulle gå ville hon ge en av pojkarna en kram men han var så blyg och bara sprang iväg hela tiden. Karma blev helt förstörd och sprang runt grinandes och jagade pojken. Såg så sjukt roligt ut ! Till slut efter tio minuter fick pojkens pappa ryta till på skarpen och hålla I pojken så Karma kunde krama honom. Så hon gav honom en kram och gnydde ut tack på Thai (kap un kaa)varav alla tjöt av skratt.

Au tog fram en cykel

Och Karma ville inte sluta

Vår sponsortjej Fang

3 söta tjejer

Aun trollar

Karma vill ha en kram

Vid åtta var Karma helt färdig och det var dags att åka hem till huset så hon kunde få koppla av en stund innan nattningen. Blev ett avsnitt Tom & Jerry innan hon gick och lade sig och somnade. För oss andra blev det Plump igen och Supernollan, Tummen, Bengt vann med minsta möjliga marginal. Efter plumpen petade vi in en v86 Harry och tog hand på att om vi vann stort så köper vi hus här för pengarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar