onsdag 13 februari 2013

Huay Yang, Tisdag 12e Februari

Idag gick tjejerna upp först runt 07:30 och jag låg och drog mig till 08:00. När jag steg upp var frukosten serverad och det var bara att sätta sig och äta. Vid nio kom vår massage tjej och som vanligt var Ulli först till kvarn. Det gjorde inte alls lika ont idag så antingen tog hon det lugnare eller så har hon arbetat bort dom knutar man hade. Efter massagen var det slappning vid poolen fram till lunch.

Karma på stranden

Vi gick över till vår restaurang för lunch och där var vi ensamma till en början men efter en stund kom ett äldre par från stranden och satte sig vid bordet bredvid. Jättetrevliga och vi satt och pratade en stund om Huay Yang och hur det är att köpa hus här.

Efter lunchen var det fortsatt slappande runt poolen och till slut fick jag Karma ner I Poolen. Hon har ruttnat ur och vill helst inte vara ute mitt på dagen. Tycker inte alls det är trevlig med värme och sol. Tror det blir bättre med det när hon kan hoppa ner I poolen själv utan att få puffar och badringar påsatta av oss.

Vid tre tog vi moppen för att lämna in tvätt och jag fick ett infall att ta en avstickare in på en stig som ledde ut på en paralellväg till våran väg ca 400 meter från huset. Det visade sig vara en succé för den delen av vägen som vi slapp är usel och man måste köra väldigt långsamt I ca 400 meter för att undvika gropar men nu kunde man bränna på I full fart på en väldigt bra skogsstig istället. Tog bara 3år att lista ut det knepet! Vi lämnade in tvätten och beslutade oss sedan spontant för att skapa ett litet äventyr så vi fortsatte med moppen och åkte in på varje småväg som vi aldrig förut varit på och shit vad kul det var. Vi tog oss ibland fram på nästintill oframkomliga stigar och hamnade mitt ute I djungeln och hittade värsta räkodlignen. Svårt att förklara men vi såg det verkliga thailand några hundra meter bakom den fasad av att försöka att göra Huay Yang till turistvänligt.

Äventyr, notera El-ledningarna

Fiskebåtar

Äventyret var långt och spännande så vi kom hem rätt sent och vi fixade till oss för middag så fort vi kom hem. Då det såg ut att bli en fin kväll tog vi beslutet att åka till Fiskerestaurangen som ligger nära oss (Där Ödlejägargubben håller till) då Karma har tjatat om det ett tag. När vi kom dit var vi dom enda gästerna men Mai som ägarinnan heter kände igen oss och blev glad att se oss. Vi beställde in Helstekt fisk, räkor, kyckling I cashewnätter, fläsk med vitlök, öl och cola. När vi satt och åt dök det upp lite folk varav ena var ödlejägaren som är traktens möbelsnickare. Han gick raka vägen ut I köket för att tillverka en ödleslangbella och sen var jakten igång. Han fick snabbt ner en ödla som han gav till Karma och lyckan var gjord. Först gullade hom med ödlan, tappade den, fångade den igen med hjäp av gubben och sen började det om. Till slut tröttnade gubben på att jaga ödlan så han gjorde ett koppel åt det och det går inte att beskriva synen när Karma överlycklig går runt och rastar sin lilla ödla I sanden. Ödlan I fråga spelade ju död hela tiden så han släpades runt I sanden stel som en pinne. (Vi kan föräkra att ödlan inte tog skada och släpptes när hon var klar). Herregud var hon har det roligt här. Förutom gubben var det en kille I 30 års åldern som var datalärare på skolan som tyckte det var skitkul att prata med oss. När man pratar engelska här så pratar man med hela kroppen och grammatiken får man slänga åt helvete. Det är bara dom betydelsefulla orden som går hem tillsammans med gester men det funkar. Gubben och killen bjöd mig på någon thai cigarett som var rätt stark (Typ inlindad I palmblad) och jag var inte sen att erbjuda dom en varsin Grov Lös. Gick ju sådär med det utbytet, grabben svalde direkt prillan jag gav han men gubben fattade grejen och höll ut med prillan under läppen I en minut innan han spottade, fräste och blev snurrig I huvudet. Vi lovade att komma tillbaks innan vi far hem och vi sa på Torsdag för dom ville veta så dom kunde vara där.

Tjejernas fisk

Ödlejakt

Snusbakning

Vid nio var vi hemma och när vi kom hem blev vi påflugna av 4st extremt heta och badsugna thaiungar varav ena var Fang. Vi tyckte dom sa att dom hade badat men det gick snart upp för oss att dom ville bada I vår pool. Vi är ju inte dom som är dom så det var bara att dra på sig badbrallorna och köra loss. Det blev ett grymt röj med hej och stoj. Här måste vi berömma vår härliga dotter då hon klart och tydligt inser sina begränsningar. Det var inget snack om att få vara med och stoja utan hon sprang runt poolen och var en typ bollkalle istället. Efter 20 minuter sa hon till Ulli att nä nu räcker det mamma, jag vill kolla på lite tv och sova nu. Så Ulli och Karma gick in och började natta innan vi var klara I poolen. Jag sa till slut till ungarna att Karma skulle sova och vi måste sluta och dom tackade för sig och pep iväg. Skitkul! Vi avrundade dagen med ett avsnitt av Mad Men innan vi kom isäng runt 23.30.

Röj i poolen

1 kommentar:

  1. Hej!Ni verkar inte några tråkiga stunder.Karma har samma åsikt som jag ---varma soliga dagar tar kål på en normal människa så småningom.Här njuter jag i mitt vita kalla klimat. Ha det så bra och var rädda om er Kramar till er alla.U/L

    SvaraRadera