söndag 17 februari 2013

Huay Yang, Lördag 16e Februari (Hemresan)

Klockav var ställd på 03:30 och vi studsade upp direkt efter ca 4tim sömn. Taxin (Tacobilen) kom precis vid 04:00 och vi väckte Karma och bar ut direkt. In med alla väskor I bilen och lämnade nyckeln till huset på ett gömställe.

Resan upp till flygplatsen var dryg och tog 5 timmar. Karma sov ca 3 timmar och Ulli sov lite till och från men inte så mycket. Själv kunde jag inte somna, kanske nickade till lite. Fem gånger stannade chauffören för olika ändamål, kändes som han var lite trött kanske. 4500 bath kostade resan och chauffören som varit den samma hela resan fick 500 bath I dricks.

Vi var på flygplatsen exakt klockan nio och incheckningen gick smidigt. Vi handlade endast en liten påse med torkad frukt på tax-freen samt åt lite frukost på ett fik. Planet lyfte ca 30min försenat och det var lite läbbigt då det var några ohyggliga ljud som lät då vi taxade ut. Sen när vi skulle lyfta kollade vi på kameran som var riktad framåt genom monitorn I sätet och planet körde och körde och slutet på banan såg väldigt nära ut men planet lyfte inte och hjärtat hoppade över några slag men swisch så lyfte planet I vad som kändes I sista sekunden. Det var sista gången jag tittar på kameran när planet ska lyfta.

Resan till Istanbul var oerhört dryg då det var en dagflygning och ingen av oss kunde sova. Att få 10,5 timmat att gå genom att bara sitta still I ett säte är inget man vill göra allt för ofta. Karma lekte en del med en 5årig tjej I sätet bakom oss och var jätte duktig hela flygningen. På slutet var hon less och blev lite trotsig men absolut ingenting jobbigt, hon sov inte en sekund under hela resan.

Istanbuls flygplats suger, att döda av 4 timmar där är som en rotfyllning. Men vi lyckades få timmarna att gå på något konstigt sätt. 2 timmar innan avgång fick vi reda på vilken gate det var och gick dit på en gång. Vi var bland dom första vid gaten och kunde sätta oss på bänkarna. Efter en halvtimme slocknade Karma på bänken och jag fick bära in henne på planet sovandes. (Klockan var då ca 02:00 Thaitid).

Karma sov hela resan från Istanbul till Arlanda 3,5 timmar och jag och Ulli sov också större delar av resan. Ulli somnade på en gång och jag väntade in matserveringen innan jag somnade. När vi klev av planet och var på Arlanda vaknade Karma och frågade om vi var på väg in I planet. Hon hade inte märkt att vi flugit. Lucky Girl.

På Arlanda gick allt smidigt men vi var rejält trötta. Lena stod och väntade på oss när vi kom ut och vi fick våra vinterjackor. Vi skjutsade hem Lena till Täby och sedan styrde vi mot Värmdö. Stort tack till Kalle & Lena för skjussen (En Abelour blev belöningen). Karma sov hela resan och Ulli lyckades hålla sig vaken till Mölnvik ungefär sedan kunde hon inte hålla sig vaken hur hon än bar sig åt. Jag ville ju att hon skulle vara vaken så vi kunde prata så inte jag blev trött. På shell stannade vi och köpte lite mjölk, smör m.m till frukosten.

Klockan 01:05 var vi hemma efter exakt 27 timmar på resande fot. Kalle och Sinika (Våra finska grannar) hade skottat vår uppfart så det vara bara att parkera bilen och kliva in I huset (Stort tack även där). Karma var överlycklig men trött och lade sig direkt. vi fixade lite innan vi lade oss 01:35, totalt slutkörda och tror vi somnade innan huvudet nådde kudden.

Reseutvärdering

Vi var lite oroliga att vi skulle bli besvikna med resan I år då Tam & Bo och famförallt Kati inte längre var kvar. Men det gjorde faktiskt inte så mycket, Det var fortfarande välbekanta ansikten som kände igen oss och vi fick lite nya vänner. Karma hittade andra kompisar att leka med och hade en suveränt rolig resa.

Det var jättekul att ha Benke & Sollan I Huay Yang med oss och det gick faktiskt bättre än förväntat men vi tror nog att det blivit ännu bättre om dom haft eget boende och samtidigt haft lite mer tid I Huay Yang då det var först dom sista dagarna dom började slappna av då dom började hitta I byn och komma in I lugnet.

Huset var ju som sagt en besvikelse för dom pengar vi betalar men vi är ju inte besvikna på själva vistelsen. Det var en massa smågrejer som strulade och vi får se hur vi gör nästa gång vi åker till Huay Yang om vi försöker hutta ett annat hus med bättre valuta för pengarna. Nu sade ju Lars-Åke att dom ska renovera men när man betalar I förskott känns det ju osäkert.

Turkish Airlines var faktiskt jäkligt bra trots att det blir lång resa. Bra service, mat och flygplanen är fräscha och så bekvämt det kan bli I Economy class. Självklart är ju direktflyg att föredra men prisskillnaden var så markant att det inte gick att argumentera för direktflyg. Kan rekomendera Turkish Airlines och kan tänka mig att flyga med dom igen.

2 kommentarer:

  1. Skönt att höra att resan gick bra trots den långa restiden! Vilken tur att ni har så bussiga kompisar som hjälper till med bil och vinterkläder för att inte tala om grannarna som skottar och ser efter huset!
    Tack för att ni ringde och meddelade hemkomsten så vi(läs: mamma)slapp vara orolig.
    Nu är det bara att kavla upp jobbärmarna och längta till nästa år samtidigt som det säkert är skönt att avra på hemmaplan igen.
    Larsan och Ulla

    SvaraRadera
  2. Hej!Jag vill tacka för tre veckors underhållande läsning varje morgon.Käns bra att ha er på hemmaplan igen även om jag kommer att sakna min morgonläsning.Kram på er --vi ses ju snart u

    SvaraRadera