måndag 11 februari 2013

Huay Yang, Söndag 10e Februari

Idag vaknade vi alla tidigt runt sju. Ulli och jag hade kunnat ligga kvar någon timme till men Karmis var piggelin så vi gick upp alla tre. Runt åtta fixade vi frukost och vi kom inte utanför huset förrän runt tio. Vi är rätt sega alla tre, vet inte om det är för att man kan slappna av på ett annat sätt när det är bara vi tre eller vad det är. Hela förmiddagen var det lite osäkert väder och det kom lite duggregn här och där. Man ser på havet att det varit storm då det var kraftiga vågor I havet även fast det inte blåste speciellt mycket.

Vi var nere på stranden en liten stund sedan lade vi oss vid poolen för att slappa. Lyssna på musik, läsa och karma lekte med paddan. När vi låg och slappade dök Aun och hans kompis upp och frågade om dom fick bada I poolen. Självklart, jag och Karma bytte om och vi busade I poolen alla fyra. Hade lite tävlingar och mycket skoj.

Morgonkoll på stranden

Lek i poolen

Vid tolv lämnade vi Aun och hans kompis vid poolen och tog moppen för att åka och äta mat samt betala för tvätten. Vi bestämde oss för att stanna på Jungle Restaurant där vi aldrig ätit förut. Tror en av orsakerna har varit att det ser så varmt ut på det stället. Men när vi kommer in sitter det ett sällskap där och det är Nora, hennes systrar och mamma samt mammans syster och pappa. Vi slog oss ner vid bordet bredvid och pratade vilket var trevligt. Efter ett tag frågar mammans syster om inte Ulli heter Ulrika och har en ridgeback. Ulli svarade att jo, jag tyckte att jag kände igen dig också- Det visade sig att tjejen heter Miriam och jobbar som veterinär och har haft hand om King. Dessutom har dom en kortare period jobbat tillsammans på Stor & Liten för länge sedan. Jättekul, Världen är liten! Maten var jättebra och det var inte alls speciellt varmt och vi var glada att vi provade det stället, kommer absolut återvända.

Efter Lunchen åkte vi och betalade tvätten innan vi åkte hemmåt igen. Väl hemma slappade vi vid poolen tills Aun dök upp. Den här gången var han ensam och han och Karma började leka med Paddan. Efter ett tag gick dom in och spelade på paddan och Karma var så glad att ha en kompis. han är ju 13 och såklart mest intresserad av att få leka med paddan men samtidigt så jäkla gullig med Karma. Dom fick lite fika och glass under tiden dom grejade. Samtidigt kunde jag och Ulli ta det lugnt och läsa.

Vid tre träffade vi Deborah för avfärd mot Tap Sakae och marknaden. Vi var inställda på Deb, Karma, Jag, Ulli, Aun och Fang. Men när vi var hos Deb kom Fangs mamma med Fang och en kompis till henne som hette Kay på en moppe och lämnade av tjejerna. Det blev lite snack om vi skulle ställa in för dom sa att det säkert skulle bli regn och var oroliga för oss men vi sa skit samma vi kör! Vi åkte sedan till fiskebyn och där hoppade Auns polare upp på moppen samt 2 små grabbar till. Vi satt alltså 6 stycken på vår moppe och 5 stycken på den andra moppen.

Fullpackad moppe 1

Fullpackad moppe 2

Sen började avfärden mot Tap Sakae som gick genom jungeln på småvägar utan trafik. Otroligt vackert landskap! Det tog närmare 45 minuter att komma till marknaden och det fanns inte speciellt mycket att köpa. Strax efter vi kommit fram kom ett skyfall men det gick över på 15 min. Ulli hittade gummisnoddar som hon sökt och jag köpte ett par shorts. Sen köpte vi varsitt par byxor åt dom stora tjejerna (100 Bath styck) och dom stora pojkarna fick ett varsitt par fotbollsdräkter (250 bath styck), tror det var Chelsea matchställ. Det fanns inte I dom små killarnas storlek tyvärr. Men vi åkte vidare till en liten affär där allt kostar 20 bath styck och dom fick plocka på sig leksaker dom ville ha. blev 200 bath (ca 46kr) för allt inklusive några grejer Karma ville ha samt 2st ficklampor.

Hela ligan utom Niklas

Marknaden

På väg hem stannade vi på en till marknad som var mycket större och borde varit den vi åkt till först. Vi hoppade av och köpte en spett med grillat fläskkött åt alla utom Aun som kände sig dålig och hade feber. Tjejerna lyckades få Ulli att köpa dom en varsin tröja för 100 bath. Jag gick runt på matavdelningen och det vattnades I munnen på mig. Jag köpte 2 olika sallader som såg väldigt goda ut och en påse med friterade räkor åt Ulli.

Vägen hem var lite annorlunda innan vi började känna igen oss igen men återigen fantastiskt vackert. När vi var vid fiskebyn var klockan närmare 18 och vi hoppade av för att äta middag där med Deb och barnen. Det blev grillad fisk, masaman gai, grillat fläskkött, mangosallad och några öl. Jättegott och supertrevligt. Alla barnen  som var I närheten fick sig något att äta dessutom. Det går inte att förklara hur kul Karma har med Thaibarnen, man måste uppleva det. Alla I byn är så otroligt vänliga mot oss och varandra. Jag tog hela notan som inkluderade oss tre, deb och kanske 10-15 barn och det gick på 1400 bath totalt (ca 360kr).

Fiskebyn

Ullis fisk på G

Köket i fiskebyn

Vid åtta tog vi moppen hemåt då vi vill få en utvilad Karma imorgon, jag blev lite ledsen för dom hade riggar up ett kortspels bord I byn och bjöd in mig. Men vi alla vet ju hur det hade slutat, en massa skratt men tunnare plånbok.

Kortspel

Då vår AC nu tar en timme på sig att börja blåsa annat än varmluft fick Karma vara uppe till nio och kolla Tom & Jerry innan vi kunde natta henne. När hon var nattade kopplade vi av med 2st avsnittav Mad Men och jag tog en whiskey cola eller två.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar