tisdag 12 februari 2013

Huay Yang, Måndag 11e Februari

Idag gick jag upp vid sju för det var hockey vid halv åtta och jag skulle fixa lite med bilderna till bloggen innan matchstart. Det är grymt skönt att vara uppe själv och kolla på soluppgången. Tjejerna vaknade vid 8. Rangers vann en bra match så det var en bra start på dagen. Fram till lunch var det slapp & Klang på stranden och vid poolen.

Soluppgång

Karma äter frukost

Vid tolv kom Lars-Åke förbi för en visit. Jag famförde dom klagomål vi har och jag vet inte om han brydde sig eller ej. Det är tyvärr så att huset och servicen har blivit sämre för varje år vi hyrt det men vi betalar samma pengar. Läget är ju så bra det kan bli men för dom pengar vi betalar vill vi ha den exklusiva känslan som annonsen utlovar. Vi kände så första året och förra året var det sämre men absolut acceptabelt. I år är vi som sagt besvikna och kommer inte hyra huset för samma pris igen. Det finns en mängd alternativ att välja på om vi återvänder till Huay Yang nästa år men det är klart att det här huset känns som man är I sommarstugan efter 3år på raken. Lars-Åke åt lunch med oss på vår restaurang och tog notan vilket var en hygglig gest men väger ju inte upp precis.

Efter lunchen tog vi moppen för att åka och handla. Först åkte vi Si Shop och köpte allt vi behövde förutom ägg och Karmas favorit dricka (typ äppel mer) som vi köpte på Pop Shop. Efter handlingen åkte vi bort mot Golf Ranchen för att kolla om en restaurang hade pizza på menyn vilket jag hade för mig. Det visade sig att jag hade rätt men det var bara ett café så antagligen inte öppen vid middagstid men Ulli såg en skylt där det stod att Nishaville har Italiensk Pizza.

När vi kom hem igen blev det slappande vid poolen och på stranden hela eftermiddagen. Karma fick ett utbrott och tyckte mamma o pappa var dumma men det gick över på 20 minuter och Karma och jag gick ner på stranden för att ta lite kort.

Karma gungar

Lek på stranden

Tanken på Pizza hade slagit rot och trots vi hade sagt att vi inte skall äta på snobbstället Nishaville I år kunde vi inte stå emot begäret att få europeisk mat. Vi var dom första gästerna på plats och valde ett bord mot havet. Dom har en bra vinlista så vi beslutade att ta in en flaksa italienskt vin då vi ändå skulle äta pizza och till Karma beställde vi spaghetti med räkor I tomatsås. Pizzan var väl egentligen inte så god men här var den ljuvlig och vin har vi inte druckit på flera veckor så det var ju också fantastiskt gott. Till efterätt beställde vi in glass åt alla tre som också var jättgod. Nishaville är överlägset dyraste stället I Huay Yang och notan gick på 2100 bath och man tyckte det sved ordentligt I plånboken men det handlar om ca 460kr.

Väntar på mat

När vi åt efterätten drog ett åskväder in och det var bara att bita I det sura äpplet och sätta sig på moppen och åka hemmåt då allt var betalat och klart. Ulli och Karma virade in sig I handdukar och lyckades hålla sig relativt torra medans jag blev dyngsur. Men som tur är så är det ju inte kallt och blöt blir man ju hela dagarna när man badar ändå.

Väl hemma kollade Karma lite på tv innan hon själv sa att hon ville sova vid åtta. Vi kollade på filmen Life Of Pi som vi båda tyckte var riktigt bra. Var en sån film man pratade om efteråt. Vi gick och lade oss vid elva.

2 kommentarer:

  1. Hej på er!Börjar ni längta hem snart?Ni verkar ju ändå trivas bra trots att huset ju tyvär inte verkar hålla måttet.Vi blir ivilket fall lika glada varje morgon över bilder och text.
    KRAM på er alla tre u/l

    SvaraRadera
  2. Ja vi trivs jättebra men vi är inte beredda på att betala dom pengar vi gör när det inte känns lika lyxigt längre. Karma har kanske lite hemlängtan, hon vill mest vara inomhus. Tror hon är lik farmor när det gäller väder.

    SvaraRadera