fredag 10 februari 2012

Dag 11

Idag var det koko klockan 07.00 - jag (Ulli) var helt slut efter två nätter med halvdålig sömn pga Karma har drömt samt tidigare mornar fick sovmorgon. Niklas gick upp med Karma och kom och väckte mig vid 8.30 så skönt att få sova ut. Vi åt frukost och sen gjorde vi oss i ordning för att åka och träffa familjen som hade en liten Karma. Dom bor i ett område som heter Orkide - det ligger inte vid havet utan mer inåt mot stan.

Det var väldigt kvalmigt och supervarmt (åska på G), hos oss hade vi lite fläkt pga havet men uppe hos dom var det som en gryta - totalt vidstilla och gassande sol PUST. Dom hade en mysig pool som vi badade i hela tiden, tjejerna hade jättekul med varandra och vi fick prata lite svenska, skönt. Efter ett par timmars lek så var det dags för oss att åka iväg - vi hade en del ärenden innan vi skulle hem, idag hade vi bokat vår massös. Vi bytte mailadresser och telefonnummer då Annika och barnen åker hem på lördag, Urban är kvar 2 1/2 till men ska inte vara i Huay Yang utan ska iväg och träffa kompisar samt vara en vecka i ett buddistiskt tempel.

Vi åkte iväg för att hämta pengar, det finns en bankomat utanför byn - vi måste upp på motorvägen för att komma dig, Niklas parkerade moppen så jag och Karma väntade, Niklas fick gå över motorvägen och till en mack där dom hade en automat - han passade på att köpa ett par ny skor då dom andra hade sagt sitt.
Efter penguthämtningen så var det dags att äta lunch, vi åkte i väg precis när det började störtregna - full "patte" på moppen och iväg till en restaurang i närheten, det visade sig vara ett lyckokast. Niklas kunde beställa raggmunkar med fläsk och blåbärssylt...intressant combo som faktiskt smakade gott. Karma åt friterad kyckling med pommes och jag stekta nudlar med kyckling, till det 3st vatten - allt kostade 360bath ca 90kr = 30kr/skalle, som ni märker är det billigt att äta här. Vi har fått reda på att det blir bara dyrare och dyrare att leva i Thailand men här är det fortfarande bra priser på det mesta.

Efter lunchen så hade det slutat att regna och vi åkte till affären för att köpa upp lite varor hem - alltid är det nåt som behövs. Sen så bar det iväg hemmåt. Vi hann precis ta en fika och slappa lite innan vår massös kom - hon hade inte lilltjejen med sig, Karma hade hoppats på att få sina naglar fixade igen men hon får vänta till nästa gång. Niklas och Karma var inomhus när jag fick min massage på altanen och det var perfekt, för första gången så fick jag massage utan att ha en liten skrutt bredvid mig som pratar sönder mig, jag kunde koppla av ordentligt (när hon inte tar i så jag ser stjärnor....hon är förjäkla stark i nyporna). Efter en timmes knånande så var jag helt yr och mör och det var Niklas tur att få sin omgång, för att han skulle få samma sköna behandling som jag tog jag med mig Karma ner till stranden.
När vi kom ner dit så var det fullt hus, alla som jobbar på Restaurangen var på plats, Boo, Boos syster och mamma och en av servitriserna, killarna var också på plats. Det är så skönt på stranden på eftermiddagen - solen är inte så stark och det är svalt och skönt. Kathy var såklart också där och Karma blev överlycklig. Dom satt och åt och Karma fick vara med och äta (hon äter hela tiden här nere..haha) jag satt brevid och kollade av läget medans alla pratade Thai och åt och hade det trevligt. Tjejerna åt lite mat och sprang omkring på stranden - det är så skön flow här lite himpa vimpa och man tar det som det kommer och så kör man på en höft, skönt...

Efter Niklas blev klar med sin massage kom han ner med kameran och vi fick ett par riktigt bra foton när vi lekte på stranden - alla barn och jag och såklart hunden Jack.
Efter stoj och och lek på stranden så var det dags att gå upp och duscha för att göra iordning oss för middag - vi åkte inte iväg den här kvällen heller utan vi bestämde oss för att äta på vår restaurang. Det var fullt hus - alla barn från området var på plats, superkul för Karma. Vi beställde mat såklart fisk till Karma och sen blev det vårrullar, chickenbites med pommes och kyckling med cashew nötter till oss - vi bjöd in Deborah till vårt bord, kul med sällskap. Hon hade beställt nudlar med kyckling - sen så delade vi all mat mellan oss, lite Thaistyle hehe.
Vi hade ännu en mycket trevligt kväll på vår restaurang, kul att prata med Deb och Karma såg vi knappt röken av. vid 21.45 så gick vi hem, Karma fick på sig sin pyjamas och sen lite dricka och Barbapapa på tv - hon somnde nästan framför tvn....jag gick in med henne för att läsa saga men hon somnade på en gång - läggningen idag gick på ca 30sek.
I morgon blir en kul dag - vi ska in till Hua Hin med Tam och Boo och såklart Kathy - vi ska åka med deras bil och vi ska träffas 9.30, Boo har gjort upp ett schema för hela dagen där vi ska besöka tempel och nån flytmarknad och nattmarknaden, vi kommer att komma hem ca 00.00 till huset - snacka om en heldag, spännande...
God natt!



1 kommentar:

  1. Hej på er!Funderar på hur ni ska kunna åka hem från detta paradis?Jättekul att få "vara med er" genom era anteckningar.Kramar till er alla /u-l

    SvaraRadera