torsdag 16 februari 2012

Dag 17

Efter en riktigt kul fest så sov hela familjen länge vi gick upp när Karma vaknade och det var 9.30. Vi var alla lite sega efter gårdagen men Niklas var nog värst så han fick vara inne när jag och Karma gick på stranden och kollade läget. Min fot är stor och svullen efter tatueringen och den svider ajajaj, inget bad i havet får vi göra men ett snabbdopp i poolen var ok. Vi träffade Deb vid stranden hon hade lite egentid när barnen var i skolan, hon var också trött efter gårdagen.

När vi kom upp från stranden så hade Niklas piggat på sig lite grann, vi badade lite i poolen Karma tyckte det inte var kul att bada själv men så fick det bli tyvärr. Efter bad så åkte vi iväg för att hämta tvätten och åt på ett lunchställe som heter Coco Station, vi var där en gång förut förra året och nu kom vi på varför vi bara var där en gång - herre jäklar vilken tid det tog att få in maten. Och när den kom in så fick vi inte med allt, Karmas mat var inte med så hon och jag fick dela på min.

Efter lunchen så åkte vi iväg och handlade lite grann - man kan tycka att vi åker dit lite väl ofta och det är helt rätt, vi (mest Karma) tycker det är kul att vi åker iväg med moppen och då får det bli till affären. Utanför affären så stod det en Thaimoppegatukök, perfekt! Jag var fortfarande hungrig från lunchen så Niklas gick iväg och köpte en nudelsoppasallad och två kycklingspett 40bath - ca 9kr var jättegott!!

När vi kom hem så var det lite slapp vid poolen och sen var det dags att fixa iordning oss - ikväll skulle vi följa med Tam, Boo och Kati till Prechuap staden som ligger ca 20min härifrån. Det är festival i stan och den är i 10dagar till och med nu på söndag. Vi åkte in vid 18 och hittade tillslut en pakering. Staden fullkomligt myllrade av folk och festivalområdet var där vi var på marknaden sista fast mycket större. Centrum vid området var på en pir där det blandades både matstånd med artister och såklart massvis av försäljare. Karma och Kati fick varsin pannkaka på pinne:) Karma fick en elefant och Kati en apa (Ling på thai) - vilket hantverk, tjejen frigjorde pannkakorna direkt på stekplattan och dom blev perfekta och tydligen jättegoda för jag fick inte smaka och Karma åt upp alltihop. Karma var uppspelt och i sitt esse tills hon snubblade och slog upp båda knäna - men så blir det ju, konstigt att det tog nästan 3 veckor innan hon slog upp knäna:)

Vi träffade en hel del människor som Tam kände, han känner allt och alla - kul! En kille som han kände hade sin folkabuss på plats och serverade kaffe i massor av varianter, vi tog en icecoffee såå god och Karma fick en röd dricka, hon var mer intresserad av isen än av själva drickan som vanligt, hon är en riktig is-älskare.

När vi hade gått fram och tillbaka på piren så gick vi till marknadsområdet och där kan vi snacka om marknad, dom hade allt mellan himmel och jord och dom hade lagt på platstak på allt så det var kvavt och kvalmigt och massor av folk. Vi gick omkring och tittade lite grann - det fanns en hel del lotterier och annat kul. Tam och Niklas stannade på en station där man skulle pricka ballonger med pilar för att vinna, dom klarade det inte till Karmas stora förtvivlan, hon hade förälskat sig i en Hello Kitty kudde, tillslut så köpte Tam kudden till Karma för 100bath, Karma blev överlycklig:). Jag hittade ett par schyssta Thaibrallor till mig och Karma och kanonbra gummisnoddar till Karmas tunna hår - 10bath ca 3kr för säkert 50st, bra pris:).

Efter markanden så var det dags för middag - klockan var nu ca 21 och jag som hade hoppats på att vara hemma vid senast 22 fick tänka om. Vi åkte till samma restaurang som vi var på sist. Karma och Kati var helt slut efter gårdagen, Kati slockande nästan på en gång Karma däremot hade ont i magen. Hon hade försökt att bajsa redan i morse men inget kom och nu hade hon riktigt ont. Hon fick på sig blöjan för att gå iväg för att fixa till det, hon försökte och försökte men det gick inte så bra. Hon vill ju vara ensam så hon fick vara bakom oss så jag kunde se henne hela tiden - plötsligt så såg jag henne inte och blev helt iskall. Jag gick för att kolla - då låg hon livlös på golvet.... Innan jag förstod att hon hade somnat så hade mitt hjärta nästan stannat. Hon hade väl hittat en bra position som var skön för magen och då hade hon somnat på en gång. Efter det så bestämde vi oss för att åka hem - vi hade fått nog av festiva och stad. Vi var hemma vid 23.00 jag och Karma gick hem medans Niklas gick till restaurangen för att avrunda kvällen med Tam.
Karma hade ont i magen och kunde inte riktigt somna men tillslut så gick det - under natten så hade hon ont så jag sov inne hos henne för att hela tiden kunna massera hennes mage.







2 kommentarer:

  1. Hej, Ja ni har verkligen haft en resa med lite fart den här gången. Pannkakorna dom gör på vagn och med banan och choklad i Thailand dom kan JAG rekomendera,förstår Karma ej delade med sej . Köpte ni Munken eller betalade man och han dansade :-) Ses /hörs snart här hemma /Kram Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du den här resan var det full rulle - kul som bara den, man behöver lite action när man bor i bushen annars hade vi gått varandra på nerverna.

      Munken - det var en docka, helt galet verklig. Först trodde vi det var en riktigt gubbe, men sen såg vi prislappen och förstod att det var en vaxdocka.

      KRAM Ulrika

      Radera